S10 plus mate20 pro

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FurkanD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Murat Burç

SDN Okuru
Exynos 9820 kirin 980 den iyi??????bilmezmiyim Hani şu Pugb de Kasım kasım kasılan, batarya da stand bye tarafı rezalet olan, bağlantı dengesizliği yüzünden şebeke sorunuyla kullanıcıları verem eden,video da 60 karelerde ois ı kapatan İşlemciden mi bahsediyorsun???? Bu forumda ve Donanımhaber forumda millet Exynos dan bıkmış,bezmiş,bu işlemci yüzünden Samsung a söven bile var,hala kalkmış Exynos diyorsun.Sen kullanmaya devam et yarın başkaları gibi konu açıp exynos beni bezdirdi dediğinde bu yazdıklarını sana hatırlatıcağım.Kamera tarafında S10 da 1/2.55 inç sensör varken Mate 20 Pro da 1/1,7 inç sensör var.Mate 20 Pro daha büyük sensöre,daha iyi yazılım a sahip olduğu için gece S10 dan iyi.Gündüze gelince Huawei Mate serilerinde kameralar kullanılan sensör ve yazılım sayesinde hem çok kaliteli,hemde gerçeğe yakın fotoğraflar çeker.S10 plus Lada ,Mate 20 Pro ilede fotoğraflar çektim.Kalite olarak ikisi birbirine yakınken renk doğruluğunda Mate 20 Pro bariz üstün.Samsung kameralarının maviyi masmavi, kırmızıyı kıpkırmızı yaptığını biliyoruz. Git Mate 20 Pro ile yüzleş, fotoğraf çek sonra konuş.Youtube dan 2-3 video izleyip burda ahkam kesme.Mate 20 Pro nun arka kamerası na sizden başka burun kıvıran yok,siz Samsung avukatlığı yapmaya devam edin.Samsung size madalya takacaktır.??
OİS donanımsaldır kapatılamaz. EİS'de 4K 60 FPS'de kapatılıyor. Diğerlerinde açık. Mate 20 Pro 4k 60 fps video çekemiyor. 1080P 60FPS'de EİS açacağım diye devasa derecede açıdan kırpıyor üstüne görüntü gecikmesi var.

Mate 20 Pro ile video çekmeye çalışanlara Allah'tan sabır diliyorum.

Çektiği fotoğrafların da bir olayı yok haberin olsun.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5070952)

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Güzel kardeşim exynos işlemcili S10 plus 4k 60 FPS de Ois-eis hiç bir sabitleyiciyi çalıştırmıyor.Exynos un batarya yönetiminin stand bye tarafında rezalet olduğunu herkes biliyor.Ben exynosa para vermem,benim fikrim bu.Kullanıcı ister Mate 20 Proya geçsin,ister S10 plus ta kalsın,isterse Note 10 plus alsın bana faydasıda yok,zararıda.Ben karşı tarafı doğru şekilde bilgilendireyim, tercih onun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende senin gibi çöp exynos un Kirinden iyi olduğunu düşünenlere gülüyorum.??Exynos o kadar iyiki o yüzden S10 plus alıp 1 ay sonra ya P30 Pro yada iPhone a geçen bir sürü insan var.
Çöp exynos ? ?. Çöp exynos nedense oyun performansında ve benchmarklarda daha iyi
?.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
? ? . Bence siz huawei fanboyusunuz. Mate 20 pro da ekran sorunları var. Mate 20 pro nun dinamik aralığı rezalet ve satürasyonu olması gerektiğinden daha fazla.s10 nun kamerası daha güzel çekiyor. S10 nun kastığını görmedim şuan s8 bile pubg 'yi akıcı bi şekilde oynatabiliyor. Exynos kirin den daha iyi. S10 nun kamerası ve performansı çok daha iyileşti güncellemeler ile. Video tarafında ise tartışmasız bir şekilde s10 daha iyi.
Kimin fanboy olduğu belli,ben bu forumu yıllardır takip ederim.Ben 1kere Huawei fanboyu oldum,bununda sebebi Samsung'un S9 plus konusunda beni mağdur etmesidir.O konudan sonra yaptığım yorumlara bak her zaman bilgibirikimimle,mantığımla yorum yazdım.Konumuza gelince Mate 20 Pro da ekran sorunu 1sene önce vardı.Yeni serilerde bu sorun yok.Dinamik Aralık demişsin Türkiye de shiftdelete, Hardware plus,technopat,teknoseyir gibi teknoloji kanalları hepsi bu cihazı inceledi.Bir Allah'ın kulundan arka kamera ile ilgili olumsuz bı yorum duymadım.Yurtdışındada bu cihazla ilgili bir sürü inceleme var.Onlarıda inceledim.Bi tane olumsuz yorum yok,hepsini geçtim gittim kendimde fotoğraf lar çektim.Kamerası gayet başarılı.Sizdeki sorun şu bu forumda Samsungdan hissesi olan çok insan var.Burası bı forum buranın amacı firmaları karalamak değil, insanları bilgilendirmektir.Kullanıcı ister S10 plus la devam etsin,ister Note 10 alsın.Bana faydası da yok,zararıda yok.Ben bilgi birikimimle kendi fikrimi söyledim.Bana Huawei fanboyu diyorsun,madem Huawei fanatiğiyim niye orta seviyede Huawei önermiyorum?bunuda açıkla.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Google konusu çözülmedi bu doğru.Ama insanların beklentisi sosyal medya uygulamalarının Huawei cihazlarda Google servislerine muhtaç olmadan kullanılması.Whatsapp, Facebook, Instagram, Twitter Appgalery e 1 hafta içinde geliyor.Trump Google lisansını ve Google servislerini alsın ....... Fiyatını haketmiyor demişsin,video dışında her konuda mükemmeli sunduğu içinmi? Haketmiyor.15000 liraya cihaz satan Apple, Berbat Exynos u bize kakalayan Samsung hakediyor dimi.Bakış açınıza hayranım.Fiyat konusunda eleştiri yapılacaksa,Hepsini eleştirmek lazım.
GMS'yi sadece Play Store'dan mı ibaret olduğunu mu sanıyorsun ya da Huawei kullanacak insanlar sadece sosyal medya uygulamalarının mı olmasını diliyor ?
Çok yanılıyorsun.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Kimin fanboy olduğu belli,ben bu forumu yıllardır takip ederim.Ben 1kere Huawei fanboyu oldum,bununda sebebi Samsung'un S9 plus konusunda beni mağdur etmesidir.O konudan sonra yaptığım yorumlara bak her zaman bilgibirikimimle,mantığımla yorum yazdım.Konumuza gelince Mate 20 Pro da ekran sorunu 1sene önce vardı.Yeni serilerde bu sorun yok.Dinamik Aralık demişsin Türkiye de shiftdelete, Hardware plus,technopat,teknoseyir gibi teknoloji kanalları hepsi bu cihazı inceledi.Bir Allah'ın kulundan arka kamera ile ilgili olumsuz bı yorum duymadım.Yurtdışındada bu cihazla ilgili bir sürü inceleme var.Onlarıda inceledim.Bi tane olumsuz yorum yok,hepsini geçtim gittim kendimde fotoğraf lar çektim.Kamerası gayet başarılı.Sizdeki sorun şu bu forumda Samsungdan hissesi olan çok insan var.Burası bı forum buranın amacı firmaları karalamak değil, insanları bilgilendirmektir.Kullanıcı ister S10 plus la devam etsin,ister Note 10 alsın.Bana faydası da yok,zararıda yok.Ben bilgi birikimimle kendi fikrimi söyledim.Bana Huawei fanboyu diyorsun,madem Huawei fanatiğiyim niye orta seviyede Huawei önermiyorum?bunuda açıkla.
O zaman bende neden orta/üst seviye veya giriş seviyesi samsung önermiyorum? S10 Plus daha iyi bir cihaz. Mate 20 pro sadece bataryada daha iyi.

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
GMS'yi sadece Play Store'dan mı ibaret olduğunu mu sanıyorsun ya da Huawei kullanacak insanlar sadece sosyal medya uygulamalarının mı olmasını diliyor ?
Çok yanılıyorsun.
Günümüzde insanlar en çok sosyal medyayı kullanıyor.Huawei Google'dan sosyal medya uygulamalarını satın aldı.Bu uygulamalar Appgalery e gelicek.Arda bı konuda anlaşalım.Ben bir yorum yaptım, olayı polemiğe götürmeyin.Kullanıcı ister S10 plus ta kalsın,ister Mate 20 Pro alsın, isterse gitsin Note 10 plus alsın.Bana faydası da yok, zararıda kendi bilir.

Çöp exynos ? ?. Çöp exynos nedense oyun performansında ve benchmarklarda daha iyi
?.

Sana exynos la mutluluklar,ben bu işlemciyi 4 jenerasyon kullandım.Nasıl bı işlemci olduğunu biliyorum, boşuna kendini parçalama.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Günümüzde insanlar en çok sosyal medyayı kullanıyor.Huawei Google'dan sosyal medya uygulamalarını satın aldı.Bu uygulamalar Appgalery e gelicek.Arda bı konuda anlaşalım.Ben bir yorum yaptım, olayı polemiğe götürmeyin.Kullanıcı ister S10 plus ta kalsın,ister Mate 20 Pro alsın, isterse gitsin Note 10 plus alsın.Bana faydası da yok, zararıda kendi bilir.
Ben fanboy değilim. Benim s10 da söylediğiniz sorunlar yok.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
O zaman bende neden orta/üst seviye veya giriş seviyesi samsung önermiyorum? S10 Plus daha iyi bir cihaz. Mate 20 pro sadece bataryada daha iyi.
Madem senin dediğin gibi konuyu açan kişi devam etsin.Benim için hava hoş.Benim kızdığım nokta bı cihazı ultra süper yapıp,diğerine 3310 muamelesi yapmanız.insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz.Ben iki cihazında kaliteli olduğunu düşünüyorum.S10 plusın ülkemizde zayıf tarafı işlemci ile bataryasıdır.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Madem senin dediğin gibi konuyu açan kişi devam etsin.Benim için hava hoş.Benim kızdığım nokta bı cihazı ultra süper yapıp,diğerine 3310 muamelesi yapmanız.insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz.Ben iki cihazında kaliteli olduğunu düşünüyorum.S10 plusın ülkemizde zayıf tarafı işlemci ile bataryasıdır.
Ben mate 20 pro ya çöp falan demedim sız s10 plus a çöp dediniz. Ben gerçekleri yazdım. Exynos u nerdeyse sd430 seviyesine düşürdünüz.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Ben mate 20 pro ya çöp falan demedim sız s10 plus a çöp dediniz. Ben gerçekleri yazdım. Exynos u nerdeyse sd430 seviyesine düşürdünüz.
Hocam senden tek ricam var donanımhaber foruma git,S10 kullananlara exynos nasıl bı işlemci? diye sor.Ben Exynos lu S10 Plus a çöp dedim.Snapdragon 855 li S10 plus bana göre harika bir cihaz.Forumda yaptığım bütün Samsung önerilerine bak,herzaman Snapdragon önermişimdir.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Güzel kardeşim exynos işlemcili S10 plus 4k 60 FPS de Ois-eis hiç bir sabitleyiciyi çalıştırmıyor.Exynos un batarya yönetiminin stand bye tarafında rezalet olduğunu herkes biliyor.Ben exynosa para vermem,benim fikrim bu.Kullanıcı ister Mate 20 Proya geçsin,ister S10 plus ta kalsın,isterse Note 10 plus alsın bana faydasıda yok,zararıda.Ben karşı tarafı doğru şekilde bilgilendireyim, tercih onun.
Yav arkadaşım biri attı bombayı herkes aynı lafı geveleyip duruyor OİS DONANIMSALDIR KAPATAMAZSIN. OİS EİS MANTIĞINI ÖĞRENİP GELİN ŞURAYA KÜFÜR EDİCEM ARTIK BİRİNE

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ois i ben kapatmıyorum,işlemci 60 karelerde kapatıyor.İşlemcinin gücünü 60 karelerde ois i çalıştırıp,stabil videolar çekip çekmediği belirler.Exynos u beğenmememde bı unsurda bu.
OİS optical image stabilistion demek optik görüntü sabitleyici kamereda fiziksel olarak oynayan bir parça var
EİS electronic image stabilistion demek elektronik görüntü sabitleyici kenarlardan kırpılarak ortadaki görüntü alınır sabit görüntü .ıkar ortaya bir çok video edit programında stabilizer adı altında bu özellik var google fotoğraflar uygulamasıdna bile var. Cihaz 4K 60 FPS'de gerçek zamanlu bunu yapamadığı için kapatıyor OİSi kapatmanın yolu yok. OİS+ EİS'in sadece OİSle sabitleyen 4K 60 FPS'den daha iyi olması OİSin çalışmadığı manasına gelmiyor.

Bilgisizliğin sinirlerimi bozuyor ciddiyim.
Exynos 9820'nin sorunu sadce PUBG'de. Uygulama geliştiricii kaynaklı bir sorun PUBG oynamayan biri için sorun bile değil. Dandik K980 daha SD845 ayarında bile değil Ex9820 ile kıyası mümkün değil.

Ha beni S10 Plus kullanıyor sanma SD855+'LI OP7T kullanıyorum haberin olsun. Dandik kirin 980 yerine Exynos 9820'yi tercih ederim.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Peki bay çok bilmiş madem Kirin 980 çok kötü, Exynos süper niye exynos lu S10 plus ın şikayetleri Kirin 980 li Mate 20 Pro dan daha fazla? S10 plus kullananlar şebeke sorunundan şikayet ediyor,batarya da stand bye rezaletinden şikayet ediyor,uygulama çökmelerinden şikayet ediyor.Mate 20 proda video dışında bı şikayet yok.Senin dandik dediğin Kirin 980 verimlilik tarafında exynos u yerden yere çarpar,senin dandik dediğin Kirin 980 uygulamaları daha performanslı,daha stabil çalıştırıyor,Pugb performansı exynos dan kat ve kat daha iyi exynos un video dışında bı tane üstün olduğu nokta yok.Dersine iyi çalış gel benden sana tavsiye.??
Mate 20 Pro sattı mı yahu? Kim aldı onu? :D

Patır patır yeşil ekran sorununu bilmiyorsun herhalde.
S10 Plus çok daha fazla satan bir cihaz sayısal olarak daha fazla sorun çıkması normal.

Kendini avutmaya devam et.