Ryzen=ÇÖP

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
İntel daha iyi. Adamların bi kere mimarisi çok üst düzeylerde. Bu mimarinin dahada gelişmişi 7nm olursa Amd ni görürüz o zaman ?

hodri meydan
Katılıyorum. Böyle olursa gerçekten İntel artık alınabilecek kıvama gelebilir. Merak etme, ben de gizli İntel destekçisiyim daha iyi olabilmesi için. ;)

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
haha daha geçemedi geçmicek batar inşAllah.

o zaman amd 2nm ile kafa tutar 7 nm işlemcilere :D

Marka tutma eylemi herkesde ve her tür markaya olabilir ama hayatı etkileyecek ve baya fanatikleşirse artık gerçek anlamda fanboy olarak sayabiliriz. Şu anda tabii ki bazı sebeplerden AMD'yi tercih ediyorum ama ileride AMD'yi geçerse İntel ve sevenler / destekleyenler için de iyi haber olacak. Onun dışında AMD'yi beğenmiyor değilim kesinlikle, kafa kafaya gelmesi hem onun için ve hem de İntel için iyi olur.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
imkansız daha 7nm yapamıyor amd 5nm o...
Al sana intelin yeni 7nm haberide geldi. Artık birbirinizi kucaklayıp (sevinç) gözyaşları dökün. ?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Al sana intelin yeni 7nm haberide geldi. Artık birbirinizi kucaklayıp (sevinç) gözyaşları dökün. ?
ARM 5NM ye geçti çoktan. :D

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Intel 10. Nesil işlemcilerin rakipi amd 4.Nesil ama amd 3 nesil işlemciler tekli çekirdek de 10.Nesil intel daha iyi elinde kanıt yok bişey yök gelmiş intel in fanboyluğuna yapıyorsun
Ryzen fanboyunun da, beni intel fanboyluguyla suçlaması nasıl bir kafa oldum olası anlamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nm'yi de ne sanıyorsunuz anlamıyorum. İşlemcide en önemli olan mimaridir. Nm ürtim sürecidir, düşük olursa enerji tasarrufu sağlar. İşlemciyi hızlandirmaz. Sağolsun voltajı basarak enerji kısmını oc ye harcıyor amd, intele yetişmek için. Bu kadar takılmaya gerek yok bence.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Ryzen fanboyunun da, beni intel fanboyluguyla suçlaması nasıl bir kafa oldum olası anlamıyorum.

Ben burda ryzen fanboyluğu yapmıyorum size kanıtlarla gösteriyorum ama halen inanmıyorsunuz fanboyluk yapsam r9 3900x de i9 10900k dan daha iyi derim.

Nm'yi de ne sanıyorsunuz anlamıyorum. İşlemcide en önemli olan mimaridir. Nm ürtim sürecidir, düşük olursa enerji tasarrufu sağlar. İşlemciyi hızlandirmaz. Sağolsun voltajı basarak enerji kısmını oc ye harcıyor amd, intele yetişmek için. Bu kadar takılmaya gerek yok bence.
Ben burda ryzen fanboyluğu yapmıyorum size kanıtlarla gösteriyorum ama halen inanmıyorsunuz fanboyluk yapsam r9 3900x de i9 10900k dan daha iyi derim.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
AMD ben de sevmiyorum ama adamlar derslerine çalışıyor hakkını yemeyelim ?
AMD'yi sevmeniz lazım hem de çok sevmeniz lazım.
intel ile deli gibi bir rekabet içinde. o sayede çok sevdiğiniz intel işlemcileri hem amd olmasa idi alacağınızdan daha ucuza alıyorsunuz hem de bu rekabet intelin tembellik yapmasını engelliyor.
ilk pc işlemcim amd 386dx40 idi ve o zamandan beri de yüzde 80 oranda AMD kullandım :)
ama inteli de severim :)

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Arkadaşlar OC nedir İntel'de
K serisi işlemci almak için fazla para
Z serisi anakart almak için fazla para
Yani ne tartışması var anlamadım r4 çıkınca konuşalım bunları....

3. Nesil ile 10 nesili karşılaştırmak nedir ya?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Arkadaşlar OC nedir İntel'de
K serisi işlemci almak için fazla para
Z serisi anakart almak için fazla para
Yani ne tartışması var anlamadım r4 çıkınca konuşalım bunları....

3. Nesil ile 10 nesili karşılaştırmak nedir ya?
7. Nesilin Intelin rakibi 1. Nesil AMD. Bu kadar fanboy olmayın be

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Ben fanboy değilim hatta İntel'i seviyor -dum fakat sizde 10.nesilden öncekiler işlemci değildi bile Intel bile kabul etti arkadaşım. Bak AMD aynısını yapsa onu da eleştiririm.
Hala 4 çekirdek kullanacaktık ya...