Ryzen 5 3600 PBO - Overclock - Undervolt

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Ryzen 5 3600 aldım ve sıcaklık sıçramaları nedeniyle garantiye gönderdim. Ancak gelen işlemci daha yüksek otomatikte boost açıkken daha cok voltaj çekerek (1.475V) daha çok ısınıyor ve sıcaklık sıçramaları devam ediyordu. Manuel ayarları bir denemek istedim ve boostu kapatıp 4200 mhz de 1.4V ile başlayıp yavaş yavaş geri geldim. İşlemci 4200 mhz , 1.116V ile stabil çalışıyor. Wraith Prism soğutucu ile bu değerde oyunlarda en fazla 60 dereceye çıkıyor ve sıcaklık sıçramaları kalmadı.
Sorum şu bu değerler bana inanılmaz derecede iyi geldi, bu işlemciyi ya da başka bir ryzen kullanıcısı iseniz manuel ayarlarda kullananlar değerlerini paylaşabilir mi? Yapmayı düşünenler için de referans olur.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Aynı marka model bile olsa hiç bir işlemci aynı değerlerde aynı stabilizite ile çalışmaz aynı işlemciyi kullanıyorum ön sipariş ile aldığım için ilk işlemcileri almış oldum 4.2ghz de manuel mod ile tutmak imkansız overlcok desek 0.25mhz bile olmuyor siz ise en yeni silikon ve rev kullanıyorsunuz onun için hayırlı olsun demekten başka bir şey yapmaya gerek yok bu konuda.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Aynı marka model bile olsa hiç bir işlemci aynı değerlerde aynı stabilizite ile çalışmaz aynı işlemciyi kullanıyorum ön sipariş ile aldığım için ilk işlemcileri almış oldum 4.2ghz de manuel mod ile tutmak imkansız overlcok desek 0.25mhz bile olmuyor siz ise en yeni silikon ve rev kullanıyorsunuz onun için hayırlı olsun demekten başka bir şey yapmaya gerek yok bu konuda.
Tuhaf bu da pbo açıkken çıkmıyor :) 4.2ghz'a, en fazla 4100 civarı oyunda 4 un altına indiği de oluyor. O yüzden manuel ayarlama gereği duydum. Aslında genelinde bu şekilde mi bu pbo ne işe yarar o zaman diye açmıştım çünkü sonuç oldukça şaşırtıcı. Demek revizyon gördü bir iki yerde daha okumuştum doğru demekki. Teşekkürler...

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Anakartınız kaliteli ise overlcok deneyin bence aynı voltajlar ile 4.5ghz yapanlar var.
Overclock a ihtiyacım yok ya ekran kartım 5500xt bu hali bile fazla geliyor. bi de reel de çok yansımıyor oyuna misal 3600 mhz hızda 139 fps aldığım sahnede 4200 mhz de 147 fps falan alıyorum, 4500 mhz yapsam 150-151 fps e falan gelir sanırım. Gözümün görebileceği farklar değil. Daha uzun ömürlü stock olarak kullanmak istiyorum zorlamak istemiyorum. Asıl hislendiğim nokta sadece 0,012V daha inebilseydim auto voltajda yani 1,104V ile kullnıcaktım ama geldi geldi ucunda kaldı :) insanoğlu hep daha fazlasını istiyor sanırım :s
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzeltiyorum farklı testler denedim bugün 4200 mhz, 1,176V stabil değer.

Son düzenleme: