RX470,RX480 +Render

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sa Arkadaşlar ekrankartımı güncellemek için sonunda yeterince para topladım (800 küsür tl)
Tam r9 380 alıcakken rx 470 i fark ettim yeni çıkmış yeni mimari daha iyi özellikler fln çok sevindim bu arada şuan heyecanla yazıyorum. :) Biraz araştırmamla aralarında çok fiyat farkı olmayan rx480 ni almak daha mantıklı olduğunu söylüyorlar aslında rx470 4gb yerine 100 tl verip 8gb alıp ileride sıkıntı çekmem dedim oldu fiyat 1000 tl madem vermişken 200 daha ekliyeyim rx480 alıyım dedim fakat fiyat farkı 300 küsür tl çok geliyor:( Öncelikle sizce farka değermi,rx470 full hd de iyi performanslı bir kart rx480 ise full hd ve 2k ya uygun bir kart ben kartı alırsam en az 5 yıl kart daha alamam alırsam belki aynısını alır crossfire yaparım.İleriye yönelik olarak sizce hangisini almak daha mantıklı.Ayrıca catia vb tasarım programı + Keyshot render programı kullanıyorum kartların render performansı hakkında düşünceleriniz nedir.
Şimdiden teşekkür ederim;)

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MSI RX 480 GAMING 8G 8GB 256Bit GDDR5
yada
GIGABYTE RX 480 G1 Gaming 8G Radeon RX480 PCI-E16 3.0, 8GB/256bit GDDR5, DVI, HDMI, 3xDisplayPort Ekran kartı - inventus tercih edebilirsin. Render performansı hakkında bilgim yok maalesef :)
Ayrıca rx 470 için 8 gb ı gereksiz buluyorum full hd de 4 gb ın yeteceği kanaatindeyim. Rx 470 8 gb ı işleyebilecek kapasitede değil. Madem 4-5 yıl kullanacaksın rx 480 8 gb işini görecektir.
Yorumunuz için teşekkür ederim Sapphire ve vatandan almak istiyordum ama sizin dediğiniz siteler güvenilir mi

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Yorumunuz için teşekkür ederim Sapphire ve vatandan almak istiyordum ama sizin dediğiniz siteler güvenilir mi
Vatandan tavsiye etmem oldukça pahalı. Siteler güvenlidir bilindik teknoloji siteleridir. Markalar arasındaki performans farkı yok denecek kadar azdır. Aralarında 1-2 fps ancak oynar. Dikkat edilmesi gereken soğutma ve fiyat konusudur. Msi ikisinde de gayet başarılı. Siteler hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için yeni bir konu açıp üyelere danışabilirsiniz :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu tür ekran kartları render almak için üretilmiş bir grafik işlemciye sahip değiller. Render performansı almak istiyorsan NVIDIA Quadro yada AMD FirePro modellerine göz at.

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Bence biraz dha biriktir, Rx480'i al. Şimdi 470'i alırsın, sonra aklında ukte kalır veya pişman olursun. Bu arada işlemcin nedir?

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese yorumları için tesekkur ederim İslemcim i3 3200 serisi 3.20ghz di galiba şuan PC ye erisimim yok tam modelini hatırlayamadım . Ana kartim h61 m pro.Birkaç aya ana kartı degistiricem.Render ile professional bir isim yok ama yaptığım çizimleri render lamaktan hoslaniyorum şuan laptop gtx 950M ile render yapıyorum.

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sapphire modelini hem daha ucuz hem 480 deki tasarımıMSI kadar olmasa da ,isiklandirmasi fln hoşuma gitti.

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence biraz dha biriktir, Rx480'i al. Şimdi 470'i alırsın, sonra aklında ukte kalır veya pişman olursun. Bu arada işlemcin nedir?
Sanırım İşlemciyle darboğaz yapıcak fakat ileride değiştirip i5 veya i7 hız aşırtmalı bir model almayı düşünüyorum

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Herkese yorumları için tesekkur ederim İslemcim i3 3200 serisi 3.20ghz di galiba şuan PC ye erisimim yok tam modelini hatırlayamadım . Ana kartim h61 m pro.Birkaç aya ana kartı degistiricem.Render ile professional bir isim yok ama yaptığım çizimleri render lamaktan hoslaniyorum şuan laptop gtx 950M ile render yapıyorum.

3220 olabilir işlemciniz eğer bu ise fena sayılmaz ama i5 alırsanız daha iyi verim alırsınız .

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3220 olabilir işlemciniz eğer bu ise fena sayılmaz ama i5 alırsanız daha iyi verim alırsınız .
İ5 Oyunlar için daha performanslı İ7 ise işlemlerde daha başarılı o anki çalışma durumuma göre i7 veya i5 alıcam.Şuan kafam iyiyce karıştı sapphire 470 4g ile sapphire 480 8gb arasında kaldım aralarında çok fark yok fakat ileride 2k mönitör ve verimlilik açısından +4gb ram,2k performans + 7 ile 10 fps farkı 300 tl edermi?:rolleyes:

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
İ5 Oyunlar için daha performanslı İ7 ise işlemlerde daha başarılı o anki çalışma durumuma göre i7 veya i5 alıcam.Şuan kafam iyiyce karıştı sapphire 470 4g ile sapphire 480 8gb arasında kaldım aralarında çok fark yok fakat ileride 2k mönitör ve verimlilik açısından +4gb ram,2k performans + 7 ile 10 fps farkı 300 tl edermi?:rolleyes:

8gb 480 alın bence ilersi için neden dersenis şuan bile mesela rainbow six de bazı detayları açmak için 6 gb bellek istiyor :) unutmadan oyunlarda i5 daha performanslı değil mesela çoklu kart kullanımlarında i7 tercih edilmelidir tek kartda i5 yeterlidir (iyi model) .

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8gb 480 alın bence ilersi için neden dersenis şuan bile mesela rainbow six de bazı detayları açmak için 6 gb bellek istiyor :) unutmadan oyunlarda i5 daha performanslı değil mesela çoklu kart kullanımlarında i7 tercih edilmelidir tek kartda i5 yeterlidir (iyi model) .
Teşekkür ederim :) Bunu bilmiyordum büyük ihtimal 480 alicam ama aklımda 470+SSD gibi bir düşüncede var fakat düşük bir ihtimal

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
O işlemci RX480'de kesinlikle darboğaz yapacaktır. 470'de de olma ihtimali var.

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O işlemci RX480'de kesinlikle darboğaz yapacaktır. 470'de de olma ihtimali var.
Farkındayım ama ekran kartını bir kere alacağım ve 5,6 yıl gibi bir kullanma amacım var 3 ay içerisinde sistemin altyapısını: anakart ve işlemci degistirecegim

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Farkındayım ama ekran kartını bir kere alacağım ve 5,6 yıl gibi bir kullanma amacım var 3 ay içerisinde sistemin altyapısını: anakart ve işlemci degistirecegim
O zaman alabilirsiniz. Ana kart ve işlemci değişecekse ram'de değişecek. Tabi Skylake Ana kart alırsanız.

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan performans yakınlığı beni 470 ile 480 arasinda şüphelendiriyor.Aslinda RX470 ile Kingston 240 GB 300 serisi 450/450 SSD almak arasında kaldım.

ersan02

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biraz daha para biriktirip rx 480 almanı öneririm.Ama bu işlemciyle haliyle darboğaz olacaktır:(

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ssd çok gerekli değil. Bende yeni sistem topladım 5 yıllık eski hddmi taktım çatır çatır çalışıyor.
SSD Tasarım,Render programlarını ve windowsu kurmak için istemiştim bu sayede daha akıcı bir deneyim sunar diye düşünüyorum fakat aciliyeti olmadığından bir kaç ay içerisinde almayı planladım;)

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz daha para biriktirip rx 480 almanı öneririm.Ama bu işlemciyle haliyle darboğaz olacaktır:(
Yorumunuz için teşekkür ederim.Şuan biraz heyecanlıyım aslında kartı okadar çok istiyorum ki kart piyasada biter diye korkuyorum da diyebiliriz :oops:

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Sa Arkadaşlar ekrankartımı güncellemek için sonunda yeterince para topladım (800 küsür tl)
Tam r9 380 alıcakken rx 470 i fark ettim yeni çıkmış yeni mimari daha iyi özellikler fln çok sevindim bu arada şuan heyecanla yazıyorum. :) Biraz araştırmamla aralarında çok fiyat farkı olmayan rx480 ni almak daha mantıklı olduğunu söylüyorlar aslında rx470 4gb yerine 100 tl verip 8gb alıp ileride sıkıntı çekmem dedim oldu fiyat 1000 tl madem vermişken 200 daha ekliyeyim rx480 alıyım dedim fakat fiyat farkı 300 küsür tl çok geliyor:( Öncelikle sizce farka değermi,rx470 full hd de iyi performanslı bir kart rx480 ise full hd ve 2k ya uygun bir kart ben kartı alırsam en az 5 yıl kart daha alamam alırsam belki aynısını alır crossfire yaparım.İleriye yönelik olarak sizce hangisini almak daha mantıklı.Ayrıca catia vb tasarım programı + Keyshot render programı kullanıyorum kartların render performansı hakkında düşünceleriniz nedir.
Şimdiden teşekkür ederim;)
Bence de 8 gb lik olani al. Ama en onemlisi msi nin cift fanli tasarimini al tek fanli rx 480 ler isiniyor kasanin kapagini acmak zorunda kalirsin. Ben msi rx 480 gaming x 8gb aldim internetten bi bak istersen.

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence de 8 gb lik olani al. Ama en onemlisi msi nin cift fanli tasarimini al tek fanli rx 480 ler isiniyor kasanin kapagini acmak zorunda kalirsin. Ben msi rx 480 gaming x 8gb aldim internetten bi bak istersen.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben sapphire modelini almayı düşünmüştüm
Sapphire RX480 GDDR5 8GB NITRO+ 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Hem fanların çıkarıla bilir olması temizleme açısından güzel tasarımınıda geliştirmişler + saat hızı daha iyi olduğundan ama arada da kaldım msı da çok güzel duruyor :)

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
L
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben sapphire modelini almayı düşünmüştüm
Sapphire RX480 GDDR5 8GB NITRO+ 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Hem fanların çıkarıla bilir olması temizleme açısından güzel tasarımınıda geliştirmişler + saat hızı daha iyi olduğundan ama arada da kaldım msı da çok güzel duruyor :)
Saat hizina bellek hizina aldanma biri birinin overlock yapilmis hali istesen sende yukseltirsin hemsi ayni kart sadece tasarim ve sogutma sistemi farkli

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
L
Saat hizina bellek hizina aldanma biri birinin overlock yapilmis hali istesen sende yukseltirsin hemsi ayni kart sadece tasarim ve sogutma sistemi farkli
Tekrardan tesekkur ederim artik almaya gidince elden bakicam Şuan kararim Sapphire ama o an kararim netlesir :)

craysiswanted

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben saphire öneririm .
Sizce kartın tükenme riski varmı acaba bu aralar para biriktirmek dolar az çok ucuzlayinca almak istiyorum ama Sapphire modeli vatanda fln kalmaz diye korkuyorum acaba biterse tekrardan getirirlermi:rolleyes: (Anakarada elden alacağım)