TheOrderMtk
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 18
Arkadaşlar rx 5500 xt nin 8gb rtx 2060 ın 6gb hafızası olmasına rağmen rtx 2060 ın verdiği fps değerleri neden daha yüksek
Pek anlayamadım ama anlamış gibi yapayım bari ?1. düzeyde transistör sayısı etkili aslında.
4 milyar 400 milyon daha fazla transistöre sahip doğal olarak daha çok performansı var.
aşağıdaki görselde başka başlıkları da görebilirsin hepsi performansına etki eden etmenler.
Ekli dosyayı görüntüle 127795
Görüntüyü hesaplamak toplama çıkartma gibi dir. Sürekli birşeyleri ekran kartı hesaplar. Hesaplarken de transistör dediğimiz yarıiletken teknolojiyi kullanır.Pek anlayamadım ama anlamış gibi yapayım bari ?
Ciddi değilseniz komik. Ciddi iseniz çok daha komik.rx5500xt rtx2060'tan daha güçlü...
şakaysa komik, değilse hiç komik değilrx5500xt rtx2060'tan daha güçlü...
Hiçbir bilgim olmamasına rağmen bu bilgiyi bana kazandırabildiğiniz için teşekkür ederimGörüntüyü hesaplamak toplama çıkartma gibi dir. Sürekli birşeyleri ekran kartı hesaplar. Hesaplarken de transistör dediğimiz yarıiletken teknolojiyi kullanır.
- O yüzden ne kadar çok transistöre sahipse benim çekirdeğim, o kadar çok hesaplama yapabilir.
- Ne kadar çok hesaplama yaparsa bir kare görüntü çizmesi o kadar kısa sürer
- 1 kare görüntüyü çizmesi ne kadar kısa sürerse 1 saniye de o kadar çok kare yani Frame üretir. Buna da fps yani frame per second / saniye başına kare sayısı denir.
Olabildiğince basite indirgedim umarım anlaşılır olmuştur.
Testte 2060 geçiyor farkındaysan. Yanlış bilgilendirme yapma bir daha, iyice araştır.
Sen herhalde RX 5500 XT'yi RX 5600 XT ile karıştırdın. ?
Mimari önemli VRAM değil.Arkadaşlar rx 5500 xt nin 8gb rtx 2060 ın 6gb hafızası olmasına rağmen rtx 2060 ın verdiği fps değerleri neden daha yüksek