Rx 480 siyah ekran sorunu

ShiftDeleted1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Merhaba; 2,5 yıl önce topladığım sistemdeki Rx 480 sanırım bozuldu. hastalığım yüzünden çok fazla oyun oynamasam da 2 yıl hiç bir sorunu yoktu. 2 yılda toplam 1 hafta bile oyun oynamamışımdır. son 3-5 aydır oyun oynamadan sadece internette takılmıştım, bir oyun oynayım derken bu sorunla karşılaştım.

sorun şu; oyun oynarken bilgisayar kitleniyor. NO SİGNAL yazıyor ekran kararıyor hiçbirşeye tıklanmıyor. eğer hopörlor açıksa arkaplanda müzik sesi takılıyor, reset tuşu işlemiyor. power tuşuyla ancak kapatabiliyorum bilgisayarı. bazen 1 hafta bazen günde 5 sefer bu sorun ortaya çıkıyor.
bazı yerlerde bazı arkadaşlar monitördendir falan diyorlar. monitör sağlam eğer öyle olsaydı kasa reset tuşu çalışırdı. genelde oyunlarda yapıyor bu sorunu yalnız oyundan sonra kitlenince power tuşu ile kapatıp açtığımda youtube'a girdim o zamanda kitlendi.
daha sonra ekran kartını çıkarttım sistemi intelin onboardı ile 2-3 ay kullandım. herhangi bir kitlenle No signal yazısı çıkmadı.

işlemci 33-43 derece arası.
ekran kartı 63 derecelerde geziyor.
memtest ile ramleri test ettim bir sorun çıkmadı.
furmarkı sorunsuz açıyor, aidata gibi ismini tam hatırlamadığım programla test ettim bir sorun çıkmadı.
ssd programlarını yükledim sorun yok.
3 driver değiştirdim sonuç yine aynı.

ekran kartı rx480 sapphire 8 gb - power supply Coolmaster Thunder 600 watt
sizce sorun neyden kaynaklıdır ?

WayOfLegenD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
:)
ama ekran kartında sorun var demekki böyle bir hata alıyosun ekran kartını deyiştirmeni tavsiye ederim sorun o besbelli
bilgisayara yeni bir ekran kartı al

ShiftDeleted1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende ekran kartı ya da power de sorun var diye düşünüyorum.
anakartta sorun olabilir mi diye de düşünüyorum. tam kesin birşey yok. sadece oyunlarda yapıyordu, en sonunda reset attığımda youtube'u açtım ordada aynısını yaptı.
adamlar 10.000 liralık ekran kartı alıyorlar ama 1 gram donanım bilgisinden habersizler. hiç kimse kesin birşey demiyor.
adama diyoruz ki BİLGİSAYAR KASASI kitleniyor reset tuşu çalışmıyor, eğer oyundaysam oyunun müziği arka planda takılıyor, adma bana diyor ki monitörün kablosunu değiştir.

Tam emin olmak istiyorum boşu boşuna yeni ekran kartıda almak istemiyorum.
bana kesin ekran kartı chipseti gitmiştir, aynı markadan alma şunu al, yada ekrna kartı belleği gitmiştir, yada power supply gitmiştir gibi bir cevap lazım.

bak bu sorunun aynısı işte.

WayOfLegenD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
bende ekran kartı ya da power de sorun var diye düşünüyorum.
anakartta sorun olabilir mi diye de düşünüyorum. tam kesin birşey yok. sadece oyunlarda yapıyordu, en sonunda reset attığımda youtube'u açtım ordada aynısını yaptı.
adamlar 10.000 liralık ekran kartı alıyorlar ama 1 gram donanım bilgisinden habersizler. hiç kimse kesin birşey demiyor.
adama diyoruz ki BİLGİSAYAR KASASI kitleniyor reset tuşu çalışmıyor, eğer oyundaysam oyunun müziği arka planda takılıyor, adma bana diyor ki monitörün kablosunu değiştir.

Tam emin olmak istiyorum boşu boşuna yeni ekran kartıda almak istemiyorum.
bana kesin ekran kartı chipseti gitmiştir, aynı markadan alma şunu al, yada ekrna kartı belleği gitmiştir, yada power supply gitmiştir gibi bir cevap lazım.

bak bu sorunun aynısı işte.
kardeşim şimdi beni bir dinle ekran anladığım kadarıyla başka ekran kartı taktığında sıkıntı çıkmamıştı deyilmi bu ekran kartını takınca sıkıntı çıkıyor birde ekran kartın çok ıyı bor marka deyıl artı eskı bı marka yanı bozulmus olabılır yuksem kullanım değerıne çıkınca hata verıyor olabılır puwer supply sıkıntı çıkarmaz 600 wat çok fazla ekran kratı gitmiş senin yani ekran kartını çıkartıp kulandıysan sıkıntı yoksa sonra ekran karrtını takıp kullandıysan sıkıntı oluyosa sıkıntı basit işte ekran kratın gitmiş ucuz 600 tl ye gt 1030 alabilir yada daha üst istersen rx 570 alabılırsın istersen link falanda koyarım oyuna girince atıyor mantıklı ol biraz oyunda kullanılan tek parça ekran kartıdır birde işlemci işlemcide sıkıntı olmadığna göre ekran kartında sıkıntı var benim deyişim ekran kartın bozuk

ShiftDeleted1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tek cevap yazan sensin saolasın.
intelin onboardı ile hiçbir sıkıntı yok kardeşim. intelim onboardı ile oyun oynamadığı için sorun çıkmıyor haliyle.
sapphire amd iyi bir marka diye biliyorum. mesela coil whine gibi şeyler çıkmamıştı.
millet r9 290 ları 290 ları 7790 ları 10 yıllık ekran kartlarını kullanıyor bozulmuyor :( amd + sapphire beni hayal kırıklığına uğrattı.
bizim burdaki oyun internet cafeleri sapphire hd7790 mıdır nedir onlarla dolu. 10 yıllık ekran kartları neredeyse.

oyunlarda rx 480'in yetmediği yerler oluyordu. rx 570 hiç yetmez kardeşim en az 590 falan almam lazım.
30 yaş üzeri boş beleş yaşayan rezil bir hayat süren bir insanım. mesela bir eşyam bozulduğu zaman bu bana çok kötü koyuyor. yerine en azından bir üstünü alsam, diyeceğim ki rx480 zaten yetmiyordu vs vs ama gtx1660 larda 2000 lira üzeri.
power supply'ide değiştireceğim aldığım günden beridir traktör gibi bir ses var içinde.

bir şekilde rtx2080 alabilirim. yaşın küçükse maddi durumun kötüyse sende bir şekilde ailene falan aldırırsın. neredeyse herkes alabilir. sorun almak değil. beni en çok yaralayan şey garanti süresi bitince bir malın bozulması. mining yapmadım birşey yapmadım. alacağım ekran kartıda böyle olursa işim zor. eski sistemim 7-8 yıl gitmişti.

şimdi aradığım cevap şudur kesinlikle ekran kartından mıdır, eğer öyleyse hangi parçası mesela amd sapphire şu serileri chipset yanıyor vs vs...

WayOfLegenD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Tek cevap yazan sensin saolasın.
intelin onboardı ile hiçbir sıkıntı yok kardeşim. intelim onboardı ile oyun oynamadığı için sorun çıkmıyor haliyle.
sapphire amd iyi bir marka diye biliyorum. mesela coil whine gibi şeyler çıkmamıştı.
millet r9 290 ları 290 ları 7790 ları 10 yıllık ekran kartlarını kullanıyor bozulmuyor :( amd + sapphire beni hayal kırıklığına uğrattı.
bizim burdaki oyun internet cafeleri sapphire hd7790 mıdır nedir onlarla dolu. 10 yıllık ekran kartları neredeyse.

oyunlarda rx 480'in yetmediği yerler oluyordu. rx 570 hiç yetmez kardeşim en az 590 falan almam lazım.
30 yaş üzeri boş beleş yaşayan rezil bir hayat süren bir insanım. mesela bir eşyam bozulduğu zaman bu bana çok kötü koyuyor. yerine en azından bir üstünü alsam, diyeceğim ki rx480 zaten yetmiyordu vs vs ama gtx1660 larda 2000 lira üzeri.
power supply'ide değiştireceğim aldığım günden beridir traktör gibi bir ses var içinde.

bir şekilde rtx2080 alabilirim. yaşın küçükse maddi durumun kötüyse sende bir şekilde ailene falan aldırırsın. neredeyse herkes alabilir. sorun almak değil. beni en çok yaralayan şey garanti süresi bitince bir malın bozulması. mining yapmadım birşey yapmadım. alacağım ekran kartıda böyle olursa işim zor. eski sistemim 7-8 yıl gitmişti.

şimdi aradığım cevap şudur kesinlikle ekran kartından mıdır, eğer öyleyse hangi parçası mesela amd sapphire şu serileri chipset yanıyor vs vs...
aga o kadar bilemem ama her ekran kartı ömrünün tamamını doldurmaz sıkıntı çıkarır sorun ekran kartı sapphire gibi markalar bunlar yan markalar kardesım bunlar tam hazır olmayan ekran kartları sıkıntıya elverişli olanlar bence diyer bilindik markalara göre sen oynadığın oyunları söyle bana bide hangi ayarda oynamak istediğni söyle ben sana ekran kartı öneriyim rx 570 sadece sapphire yapmıyor asus rx 570 msi rx 570 bir sürü 570 var sen bana söyle ben sana ona göre bir parça öneriyim ne olursa farketmez