Ruslar ölümsüzlüğün peşinde!

Bu konuyu okuyanlar

eray045

Rektör
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Rusya’da kendilerini “transhümanist” olarak adlandıran bir grubun kurduğu KrioRus merkezi,‘klinik ölüm’ü gerçekleşmiş, ama beyin hücreleri henüz ölmemiş kişileri para karşılığı dondurarak yeniden ‘canlanacakları’ ana kadar özel kapsüllerde saklıyor


ruslar-olumsuzlugun-pesinde--828944.Jpeg

Uzmanlar, saklama hazırlıkları öncesi cesette son operasyonları yapıyor.


2005 yılından bu yana faaliyet gösteren KrioRus “Cyronics”, yani “kriyobiyoloji” alanında ABD dışındaki ilk, ceset ya da organ saklama olanağına sahip dünyadaki üç kuruluştan biri.
“Kriyobiyoloji” yasal olarak ölmüş, yani kalbi durmuş kişilerin özel koşullarda dondurularak gelecekte teknolojinin ilerlemesinin yardımıyla canlandırabileceği ve daha sağlıklı ve uzun bir hayat sürebileceği tezine dayanıyor. “Transhümanistler”, teknoloji ve bilimin insanoğlunun hastalık ve yaşlanma, hatta ölüm gibi sorunlarına çözüm bulabileceğine, yani ölümün uzun süre, belki de sonsuza kadar ertelenebileceğine inanıyor.

-196 derecede
Milliyet’in ziyaret ettiği Alabuşevo köyündeki KrioRus merkezindeki kuru buz dolu dev özel kabinde, bir gün yeniden canlanacakları umuruyda dört kişinin cesedi saklanıyor. Bu kişilerinden ikisi Ukraynalı, diğerleri ise Hollandalı ve Estonyalı. Merkezde devam eden onarım çalışmaları tamamlandığında kabinde bulunan dört kişi sıvı nitrojen dolu “termos”adı verilen bir başka kabine, yani sıfırın altında 196 dereceye konulacak.
Aslında şu anda KrioRus’ta yine sıvı nitrojen dolu bir termosun içinde dört kişinin beyni de saklanıyor. Beyinlerden biri, Rus kamuoyunda iyi tanınan, yaşamını “kriyobiyoloji” ye adamış Kriorus’un yöneticisi Valeriya Prayd’ın annesine ait.
Prayd, açılır açılmaz içinden dumanlar çıkan termosun içindeki diğer beyinlerin ve kuru buzda saklanan dört cesedin kimlere ait olduğunu yakınları istemediği için açıklayamayacağını söylüyor. Ancak KrioRus’un ilk dondurduğu kişinin kim olduğu biliniyor: 80 yaşında St.Petersburg’da ölen matematik öğretmeni Lidiya Federenko... Federenko, torununun isteği üzerine 2005’te dondurulmuş.

Beyinler için vücut yaratılacak
Prayd, insanın kalbi durduktan sonra da aslında yaşamaya devam ettiğini belirtiyor ve “Beyin hücreleri bir süre canlı kalır. İşte, beynin hâlâ yaşadığı sırada ceset bizim istediğimiz koşullarda saklanabilirse o kişinin ileride bir gün yeniden hayata dönmesi teorik olarak mümkün” diyor.

Peki ama nasıl?
“Kriyobiyoloji” ile ilgilenenler, gelecekte teknolojinin ulaşacağı düzeyin cesetleri ve canlı hücrelere sahip, beyinleri uygun koşullarda dondurulan kişileri yeniden “canlandırabileceğine” inanıyor. Prayd, nanorobotlar yardımıyla cesetlerdeki hücrelerin canlandırılabileceğini, sadece beyinleri saklanan kişiler için ise vücutlar yaratılabileceğini söylüyor.

Zenginlere özel termos
ABD dışındaki tek saklama merkezi olan KrioRus’la geçen yıl temasa geçen bir Hollandalı, ağır hasta olan babası öldüğünde cesedin dondurulmasını istemiş. Ölüm haberi ulaşınca özel bir araçla ceset Moskova’ya getirilmiş. Bazı zengin müşteriler ise dondurulma işlemin evlerinde yapılabilmesi için merkezden dev termos satın almış.
Bu yolla yaşama dönüşe inananlar kışın donan kimi kurbağaların baharda çözülerek hayata devam ettiğini, ABD’de bazı hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin başarılı olduğunu hatırlatıyor ve dondurulan insanların en geç 2040-2050’de ‘uyandırılabileceğini’ düşünüyor.
ABD’de ilk insan dondurma işleminin yapıldığı 1984 yılında “hayata dönüş”ün 2010’a doğru gerçekleşebileceği umuluyordu. ABD’li fizikçi Robert Ettinger’in 1964 yılında yazdığı “The Prospect of Immortality” kitabıyla gündeme gelen ve çok tartışılan “kriyobiyoloji”ye bilim adamları kuşkuyla bakıyor.
fft16_mf828941.Jpeg

30.000$
Merkez saklanan beyinler için 10 bin dolar, insanlar için ise 30 bin dolar talep ediyor.
 

ReDo

Rektör
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
GeLsinLer buraya yaşatırız onLarı zaten.
 

penguin

Profesör
Katılım
11 Haziran 2009
Mesajlar
3,494
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Bu konu hakkında birçok bilinmeyen var, benimde aklımı kurcalayan bazı sorular var. Mesela, beyinleri dondurulan bu insanlar tekrar canlandırıldığında, acaba tekrar canlandırılmış olmayı isteyecekler mi? Yoksa buna pişman mı olacaklar? Biliyorsunuz ki binlerce yıl önce ölen insanları bile, bir saç telini kullanarak tekrar yaşama döndürmek mümkün. Ama yaşama geri dönecek olan gerçekten o mu? Yoksa o olduğunu sanan, onunla aynı anılara sahip olacak olan başka bir varlık, başka bir ruh mu? Bedenin ölümü ile tekrar canlandırılması arasında geçen sürede ruh nerede ve ne şekilde varlık sürdürüyor? Ölümü yaşamış, ölüm sonrası sırlara vakıf olmuş bir ruhun tekrar canlı bir bedene girmesine, ilahi güç müsade edecek mi? Ve aklımda daha binlerce soru...
 

tun@h@n

Doçent
Katılım
16 Haziran 2009
Mesajlar
828
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
bu ateist bilim adamları cesetle uğraşmaktan başka birşey bilmiyorlar.varsa yoksa madde:thumbdown:eek: kadar biliyorlar,düşünüp çalışıyorlar,bıraksınlar kadavralarla uğraşmayı,o kadar çaresiz hastalıklara yakalanmış,ölmek isteyecek kadar ızdırap çekenler var,onların dertlerine derman olacak tedaviler bulsunlar.
 

semiforrecon

Öğrenci
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
''Külli nefsin zaigatül mevt''
Her nefis ölümü tadacaktır. Siz devam edin böyle ruslar......
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Aslında sorunun cevabı haberin içinde, bakın haberde ne diyor: ABD’de ilk insan dondurma işleminin yapıldığı 1984 yılında “hayata dönüş”ün 2010’a doğru gerçekleşebileceği umuluyordu.

2010 geldik ama şu an için mümkünü görünmemekte. Şimdilerde (habere göre) 2040–2050 yılları denmekte. Bakalım 2040-2050'lili yıllara geldiğimizde hangi tarihi verecekler.
 

dadaist

Profesör
Katılım
18 Eylül 2010
Mesajlar
1,638
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Bilim dünyası olaya o kadar materyalist bakıyor ki şu durumu kaçırıyorlar; İnsan sadece bedenden oluşmuyor, bir de ruhu var. O iskeletin ayakta durmasını hareket etmesini sağlayan şey ruhuur. Siz ne kadar neyi saklarsanızsaklayın ruhu bedende zaptedemeyeceğinize göre bu fikrin çok bilimselliği olduğunu düşünmüyorum. Benzer uygulamalar Nazi Almanya'sı döneminde Hint'li profesör ve bilim adamları hatta simyacılar kullanılarak gerçekleştirmeye çalışıldı. Daha uzun yaşamak yerine mümkün mertebe yaşam şartlarının kalitesini arttırmak yönünde çalışılırsa zaten insanın yaşamı uzar.
 

yildiz61

Doçent
Katılım
4 Kasım 2009
Mesajlar
648
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Haberi okumadim ama bana ucuk kacik sacma sapan seyler geliyor bunlar Bunlar Darwinizimin kalintilari bunlara halen daha itimat edip isler yapiyorlar Inkar baska birsey degil...
Beyinleri vucutlari saklasan bile Ruhu nasil yapicaksin derler adama ama gelde anlat bu materyalistlere ucuk kacik isler
 

ilahiyatci

Doçent
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
577
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
bunlara niye gerek duyuyorlar anlamıyorum. adam gibi yaşa. cennette zaten ölüm yok. canının istediği gibi cehennemde de ölüm yok. dünyada ölümsüz olmaya kalkıştık diyelim dünyanın kıyameti kopacak pek yakında. güldürmeye çalıştınız beni ruslar ama beceremediniz. :D :D
 

Son mesajlar

Üst