- Reaksiyon puanı
- 630

İsrail donanması namluyu çevirdi
29 Mayıs 2010 Cumartesi 08:45
Akdeniz suları bugün çok ısınacak.. Yardım gemileri kararlı ancak İsrail de onları Gazze'ye sokmamakta kararlı.
'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye doğru yola çıkan 'Mavi Marmara' adlı yolcu gemisi, Kıbrıs açıklarında diğer gemilerle buluşarak zorlu ve kararlı yolculuğunu sürdürüyor.
GEMİ SAYISI 7
Bazı teknik arızalarla iki geminin devre dışı kalması ve yolcularının Mavi Marmara gemisine aktarılmasının ardından sayıları 7'ye düşen filonun, bu sabah Gazze'ye ulaşması planlanıyor.
TOPLAMA KAMPINA KOYACAKLAR
Gazze'ye yardım filosunun liderlerinden Greta Berlin, Gazze'deki Filistinlilerin bir "toplama kampında" yaşadığının, bölgeye girip çıkma hakları bulunmadığının altını çizerek, "Eğer gözaltına alınırsak, bizi de toplama kampına koyacaklar." diyerek, İsrail'in Aşdod Limanı'nda gemideki yolcular için hazırlanan gözaltı merkezine atıfta bulundu.
İSRAİL GEMİLERİN YOLA ÇIKTIĞI ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Gemilerin yola çıktığı Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, İsveç ve İrlanda büyükelçileri ile görüşen İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yossi Gal da konvoyun provokasyon amaçlı olduğu mesajını verirken, hükümetten basına iletilen notta İHH için "radikal İslamcı eğilimli" ifadesi kullanıldı. Öte yandan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Isabelle Durant, gemilerin engellenmemesi gerektiğini söyleyerek, AB ülkelerini İsrail'in bu tavrına karşı sessiz kalmamaya çağırdı.
AKTİVİSTLER
Dr. Mevlüt Yurtseven: Kariyerli aktivistlerden biri olarak dikkat çekiyor.
Gaye Somuncu: Tüm başarılı kariyerini bırakarak harekete katıldı. Önemli kurumlara PR çalışması yapan Somuncu son işinden istifa etti. Şimdi Filistin yolunda.
Fatma Muhammed Ali: Daha önce karadan yapılan iki konvoya katılmış. Avukatlık yapıyor. Amerikalı aktivistlerle birlikte hareket eden Fatma, Gazze'deki doktorlarla sürekli irtibat halinde olduklarını anlatıyor.
Kevin Ovenden: Yardım hareketine İngiltere'den katıldı. Viva Palestina'nın koordinatörü ve aynı zamanda İngiliz milletvekili George Gallaoway'ın yardımcısı. Bugüne kadar benzer onlarca eylemin içinde yer almış.

http://www.internethaber.com/israil-donanmasi-namluyu-cevirdi-256319h.htm