[Root] Hafıza Kartına Uygulama/Oyun Data Taşıma Rehberi

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
İddialıyım, s3 s4 note2 gibi telefonlarda taşı, ondan sonra tekrar konuşalım.

TB'nin tam olarak hangi seçeneğinden yaptın ve telefon modelin nedir? Söylersen telefonumda deneyeyim.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İddialıyım, s3 s4 note2 gibi telefonlarda taşı, ondan sonra tekrar konuşalım.

TB'nin tam olarak hangi seçeneğinden yaptın ve telefon modelin nedir? Söylersen telefonumda deneyeyim.
Bende xperia ray var ama orjinal rom değil. Miui v5 romu (cm10 üzerine inşaa diye biliyom.)
Taşıma işlemi için titanium da en sağ tuş ile (samsunlarda en sol tuş olması lazım) gelen ekranda Toplu işlemleri seçiyoruz.Daha sonra taşı/entegre etin hemen altında kullanıcı uygulamalarını sd karta taşı var .Burda çalıştıra basınca uygulama listesi geliyor .Taşımak istediklerini seçip tik tuşuna basıyoruz.

Not: Bu dediklerimi ben titanium 6.04 versiyonunda yaptım. Eski versiyonlarda (5.xx ) de taşımayı bulamamıştım.
O yüzden Titanium versiyonun eskiyse önce 6.0.4 yükle öyle dene.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bende xperia ray var ama orjinal rom değil. Miui v5 romu (cm10 üzerine inşaa diye biliyom.)
Taşıma işlemi için titanium da en sağ tuş ile (samsunlarda en sol tuş olması lazım) gelen ekranda Toplu işlemleri seçiyoruz.Daha sonra taşı/entegre etin hemen altında kullanıcı uygulamalarını sd karta taşı var .Burda çalıştıra basınca uygulama listesi geliyor .Taşımak istediklerini seçip tik tuşuna basıyoruz.

Not: Bu dediklerimi ben titanium 6.04 versiyonunda yaptım. Eski versiyonlarda (5.xx ) de taşımayı bulamamıştım.
O yüzden Titanium versiyonun eskiyse önce 6.0.4 yükle öyle dene.

Versiyonum 6.1.0, söylediğin seçenek yok.
Söylediğim model telefonlarda yani 16gb gibi hafızası olan, kendi hafızasını sdcard diye gösteren telefonlarda bu işlem olmuyor. Zaten bahsettiğim programlarda da aslında veri taşınmıyor başka yerden sanki oradaymış gibi gösteriliyor yani oyun dosyayı yine aynı yerden okuyor. Mount yönteminden başka yöntem yok.

Senin telefonda işine yaramış olabilir sallayacak değilsin, kendi hafızası sadece kök dizininden oluşuyor sanırım.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Versiyonum 6.1.0, söylediğin seçenek yok.
Söylediğim model telefonlarda yani 16gb gibi hafızası olan, kendi hafızasını sdcard diye gösteren telefonlarda bu işlem olmuyor. Zaten bahsettiğim programlarda da aslında veri taşınmıyor başka yerden sanki oradaymış gibi gösteriliyor yani oyun dosyayı yine aynı yerden okuyor. Mount yönteminden başka yöntem yok.

Senin telefonda işine yaramış olabilir sallayacak değilsin, kendi hafızası sadece kök dizininden oluşuyor sanırım.
Seçenek yok derken Toplu işlemler mi yok? (ingilizcesi batch actions) yoksa taşı seçeneği mi yok (move/integrate)
Feb_28_2013_485.jpg

screenshot_2012-12-07_1302.png

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Dediğim gibi model farklılığı, onlar bende yok.
Taşı yok yani.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Yani dahili hafızanın /Android/obb yerine harici hafızanın /Android/obb una kopyalıyorum yetiyor diyorsun. Bizde olmuyor maalesef :)

tereddütte kaldım şimdi denedim çalışmadı :/ oysa iyi hatırlıyorum önceden oyunları hep sd karta atardım :/

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
tereddütte kaldım şimdi denedim çalışmadı :/ oysa iyi hatırlıyorum önceden oyunları hep sd karta atardım :/

Kiminde oluyor kiminde olmuyordur belki, biraz da oyunun dosyayı nerede aradığına bağlı, programcı onu yaparken hem dahiliye bak orada yoksa hariciye bak diyorsa çalışabilir. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Usta + danda yapınca birden folder mount duruyor tam yolu gösterip tası deyınce.. Evet folder mounttan önce çalışıyordu oyun bu android 4.2.2 nın azızlıgımı ne

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bişey sorucam şimdi uygulama listesinden bagladım tekrar oyunda tasındı ama ama cihaz hafızasındaki oyunun obb side duyor baktım boyutuna sileyimi ?

Konuyu buraya taşıyayım dedim.

Uygulama listesinden bağladım derken Gl to Sd den mi bahsediyorsun? Cihaz hafızasında gözükecek ama gerçekten orada değil sadece orada gözüküyor, silmeyeceksin yani.

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu buraya taşıyayım dedim.

Uygulama listesinden bağladım derken Gl to Sd den mi bahsediyorsun? Cihaz hafızasında gözükecek ama gerçekten orada değil sadece orada gözüküyor, silmeyeceksin yani.
Hımm yok kaptan fplder mount tan bahsediyorum .Silmesem 150 mb data aynen dahilide gözukuyor ama .Acaba odamı göruntu

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Hımm yok kaptan fplder mount tan bahsediyorum .Silmesem 150 mb data aynen dahilide gözukuyor ama .Acaba odamı göruntu

X-plore kurarsan daha rahat görebilirsin farkı. İğneyi yeşil yapınca dahili hafızada dosya gözükecek, beyaz yapınca gözükmeyecek. Bunu bi kontrol eder misin?

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hımm sildim ya ana hafızadakını nasıl olmussa hafıza kartındakı de gitmiş o zaman dediğini yukleyıp deniyiyeyim bir

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
işte ikisi de aslında aynı dosya olduğu için birini silince diğeri de gitti

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işte ikisi de aslında aynı dosya olduğu için birini silince diğeri de gitti

A a hocam ben böle birşey görmedim : O aynen dediğin gibi iğne beyazsa orda yeşilse değil .Mb ına kadar obb nın içinde görünce sasırdım.Ama genel hafıza durumuna bakınca belli oluyor tasındığı.Vay anasını saol usta calıstı valla bu sekilde : )

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
A a hocam ben böle birşey görmedim : O aynen dediğin gibi iğne beyazsa orda yeşilse değil .Mb ına kadar obb nın içinde görünce sasırdım.Ama genel hafıza durumuna bakınca belli oluyor tasındığı.Vay anasını saol usta calıstı valla bu sekilde : )

Ters söyledin ama olsun. :D
Çalıştığına sevindim. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bu arada foldermount 3 tane ekletiyor en fazla, daha fazlası için pro versiyonunu satın al veya gl 2 sd ile yap. :) Ama yerinde olsam foldermounta 2 dolar veririm güzel program :)

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada foldermount 3 tane ekletiyor en fazla, daha fazlası için pro versiyonunu satın al veya gl 2 sd ile yap. :) Ama yerinde olsam foldermounta 2 dolar veririm güzel program :)

Kaptan full bendeki zaten ,bu arada videoda artıyla anlatmısın ya.. baba hıc ugrasmadan uygulama listesinden sectinmi cok daha basıt dosya yolu felan göstermiyorsun tık diye kendisi atıyor .

100 de 83 tasıma :p ya tek basına su real racin 3 u atsın yeter zaten 1.3 gb

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kaptan full bendeki zaten ,bu arada videoda artıyla anlatmısın ya.. baba hıc ugrasmadan uygulama listesinden sectinmi cok daha basıt dosya yolu felan göstermiyorsun tık diye kendisi atıyor .

Aynen şimdi programı kurcalarken onu fark ettim. :)

Ben aslında veriyi de kendim taşıyıp klasörü kendim seçtiğim için alışkanlık olmuş. :) Şimdi bi daha video çekemem yarın askere gidiyorum. :D

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ciddimisin : O askere he.. Allah yolunu acık etsin kardeşim. nereye kısa mı uzunmu (neyse sohbet yeri olacak bura kızacaklar) son sorum olsun :P

metin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki ..kendine iyi bak arkadas bende kısa dönem yapmıstım..Dönünce görüsürüz insallah

Son birşey sorayım uygulamayı ana hafızaya ger nasıl alıyorsun denedinmi , sadece datay tasımak yetermı ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Tabi sadece olması gerektiği yere geri kopyalıyorum. Ya da foldermountda girdiyi sildiğin zaman dosyaları eski yerine kopyalayayım mı diye soruyor oradan da yapabilirsin. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Teşekkür ederim. Aradım durdum etraflıca ve işi bilen birinin anlatımını sdn'yi görünce ümitlendim ve ümidimde boşa çıkmadı... Elinize sağlık...:clap:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de oldu fakat hafıza kartını çıkarıp geri takınca uygulamalar telefonda gözükmüyor nasıl düzelir ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Link2SD root erişim hakkı alamadı.
Eğer root hakkınız var ise Superuser uyarısına izin verdiğinizden emin olun.

Root kurulu. Neden böyle bir hata veriyor olabilir?

Bu arada S3 mini kullanıyorum. Android 4.1.2