Romatizma...

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Diplomatik kriz mi çıktı?

Çarşafa mı dolandık?

Bizim basın hemen koşar...

Şükrü Elekdağ ne diyor?

Onur Öymen ne diyor?

Deniz Bölükbaşı ne diyor?

Gündüz Aktan ne diyor?

*

2’si CHP’li, 2’si MHP’li.

*

Ben bugüne kadar diplomatik kriz çıktığında "Dışişleri Bakanı Ali Babacan ne diyor?" diye merak eden basın mensubu görmedim.

*

"Hadi ilk olayım"
dedim.

Merak ettim...

"Ali Babacan ne diyor?"

Öğrenemedim.

*

Niye biliyor musunuz?

Çünkü, bizim Dışişleri Bakanı, şeytanın karı boşadığı şu günlerde, sınırımızda savaş varken, Roma’ya tatile gitti! Hem de bir gün, iki gün değil, bir hafta... Ailecek... 5 Ağustos’ta gitti, zahmet edip, 12 Ağustos’ta sabaha karşı döndü memlekete... Bizim bakan bavulları toplayıp dönene kadar, Rusya Gürcistan’ı aldı!

*

Türkiye komada...

Ali Babacan Roma’da.

*

Saldım çayıra...

Mevlam kayıra.

Roma�tizma... - Yılmaz ÖZDİL - Hürriyet

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ben bu Yılmaz ÖZDİLİN gerçekten hastasıyım.Çok iyi yazılar yazıyor..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Yılmaz ÖZDİL, bence sen soracağın zaman adam tatile gitmedi, adam tatile gittiğinde sormaya çalıştın, böylece "aa tüh savaş var adam tatile gitmiş" siyaseti yapabilecektin, yapmışsın da.

Zira gerçekten sormaya niyetin olaydı, adam tam 5 yıldır bakan, 5 yıl içinde bir gün bulup sorabilirdin.

Böyle alçak yazılar her zaman çıkmıyor, bu arkadaş Emin ÇÖLAŞAN'dan ders almış sanki, doğru dil bilgisi ile eğri cümleler kurabilme dersi. :)

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yılmaz ÖZDİL, bence sen soracağın zaman adam tatile gitmedi, adam tatile gittiğinde sormaya çalıştın, böylece "aa tüh savaş var adam tatile gitmiş" siyaseti yapabilecektin, yapmışsın da.

Zira gerçekten sormaya niyetin olaydı, adam tam 5 yıldır bakan, 5 yıl içinde bir gün bulup sorabilirdin.

Böyle alçak yazılar her zaman çıkmıyor, bu arkadaş Emin ÇÖLAŞAN'dan ders almış sanki, doğru dil bilgisi ile eğri cümleler kurabilme dersi. :)

Sevgili Elmacık bazı yazılarını okudumda senin kullandığın dil tam da vakit, yenişafak gazetelerinin dili..Erdoğana ve hükümete karşı olan yazılara ve kişilere tahammül edemiyorsun sanırım..Sana bişey diyeyim mi kardeşim o beğenmediğin Yılmaz Özdili biraz takip etsen ne kadar bilgili ve usta bir yazar bir adam olduğunu , hiç bir iktidarın silahşörlüğünü yapmadığını anlardın...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Legolas, sevgili arkadaşım, ne Vakit, ne de YeniŞafak'ı takip ediyorum. Vatan hiç okuduğumu hatırlamıyorum, YeniŞafak'ı da en son 2 yıl kadar önce okudum galiba.

Seni temin ederim, Erdoğan'ı da hiç sevmem.

İşte bu iki durum gösteriyor ki, çok ezberden konuşuyor ve yazıyorsunuz. Adamın ne söylediğine bakmıyorsunuz, sadece sizin nefret ettiğiniz insanları kötülemiş kaka demiş mi tamam, sadece bu kısmıyla ilgileniyorsunuz. Ne söylediği hemen hemen hiç umurunuzda değil, yeter ki sevmediğiniz kişiler hakkında kötü konuşsun.

Bunun kanıtı da bu tür yazıların hemen hemen hepsinin altına şahıslarla ilgili hakaret cümleleri yazılması. Ben hiç kimsenin yazının metniyle ilgilendiğini görmüyorum, yeter ki "kaka" demek için konu açılmış olsun, herkes ne varsa kusuyor, konuda ne yazdığına bakmadan.

Yılmaz ÖZDİL'i de bir iki haftadır takip ediyorum, çok bilinçli bir şekilde nokta atışı dolan siyaseti yapıyor. Kanıtını yukarıda söyledim ama hiç değinmemişsin oraya? Sözde "değişiklik olsun bakan ne der acaba diye sorayım" demiş arkadaş. Her yerinde samimiyetsizlik ve kötü niyet var bu sözün. Bir kere itiraf değeri taşıyor, "konuyla ilgili hep atıp tutuyorduk ilk defa bu işle ilgili bakana soralım dedik" anlamına geliyor bu cümle. İkinci olarak, adam 5 yıldır bakan, 5 koca yıl boyunca soru sormak için gitmemiş de, tatildeyken gidiyor ve bunu aleme duyuruyor. Bu ne demek biliyor musun? Adam sözde soru sormak için bakanın tatile çıkmasını beklemiş: "şu adam ortadan kaybolsa da sormaya gittik tatildeymiş beyefendi siyaseti yapalım". Eminim bakan tatilden dönünce hiç bir şey sormayacak, çünkü niyeti bu değil ki. :)

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Legolas, sevgili arkadaşım, ne Vakit, ne de YeniŞafak'ı takip ediyorum. Vatan hiç okuduğumu hatırlamıyorum, YeniŞafak'ı da en son 2 yıl kadar önce okudum galiba.

Seni temin ederim, Erdoğan'ı da hiç sevmem.

İşte bu iki durum gösteriyor ki, çok ezberden konuşuyor ve yazıyorsunuz. Adamın ne söylediğine bakmıyorsunuz, sadece sizin nefret ettiğiniz insanları kötülemiş kaka demiş mi tamam, sadece bu kısmıyla ilgileniyorsunuz. Ne söylediği hemen hemen hiç umurunuzda değil, yeter ki sevmediğiniz kişiler hakkında kötü konuşsun.

Bunun kanıtı da bu tür yazıların hemen hemen hepsinin altına şahıslarla ilgili hakaret cümleleri yazılması. Ben hiç kimsenin yazının metniyle ilgilendiğini görmüyorum, yeter ki "kaka" demek için konu açılmış olsun, herkes ne varsa kusuyor, konuda ne yazdığına bakmadan.

Yılmaz ÖZDİL'i de bir iki haftadır takip ediyorum, çok bilinçli bir şekilde nokta atışı dolan siyaseti yapıyor. Kanıtını yukarıda söyledim ama hiç değinmemişsin oraya? Sözde "değişiklik olsun bakan ne der acaba diye sorayım" demiş arkadaş. Her yerinde samimiyetsizlik ve kötü niyet var bu sözün. Bir kere itiraf değeri taşıyor, "konuyla ilgili hep atıp tutuyorduk ilk defa bu işle ilgili bakana soralım dedik" anlamına geliyor bu cümle. İkinci olarak, adam 5 yıldır bakan, 5 koca yıl boyunca soru sormak için gitmemiş de, tatildeyken gidiyor ve bunu aleme duyuruyor. Bu ne demek biliyor musun? Adam sözde soru sormak için bakanın tatile çıkmasını beklemiş: "şu adam ortadan kaybolsa da sormaya gittik tatildeymiş beyefendi siyaseti yapalım". Eminim bakan tatilden dönünce hiç bir şey sormayacak, çünkü niyeti bu değil ki. :)

Sevgili Kardeşim cümlende bazı hatalar. Babacan 5 yıldır bakan değil daha yeni bakan oldu. AKP nin ilk döneminde farkındaysan şimdiki tarafsız cumhurbaşkanı bu görevi sürdürüyordu. Ben AKP den nefret eden bir insan değilim. CHP lide değilim , ki aslada olmam. Benim için önemli olan vatanıma , milletime kim hizmet ediyor, kim bu milletin mutluluğu için çalışıyor ..Benim için önemli olan budur. Ayrıca sen vakit okumadığını, yenişafağı ise 2 yıldır okumadığını söylemişsin. Ben tüm gazeteleri yenişafak, vakit, zaman da dahil olmak üzere hergün okuyorum.Senin yazı dilinde adını verdiğim gazetelerin yazma ruhunu görmesem kesinlikle sana bu yazıyo yazmazdım. Dediğim gibi sevgili Elmacık benim için önemli olan vatanım , milletim ve de dinim..Gerisi teferruat..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Legolas, arkadaşım, adamın 5 yıldır bakan olduğunu söyledim, Dış İşleri bakanı olduğunu söylemedim. :) Ali Babacan 5 yıldır bakan, 1.5 yıldır da Dış İşleri bakanı. Yılmaz ÖZDİL, Abdullah GÜL'e de gitmedi, 1.5 yıllık Dış İşleri bakanlığı döneminde Ali BABACAN'a da gitmedi. Bu ayıp onun foyasını meydana çıkarmak için yeter.