Robben'den Özeleştiri

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
56320_1_080915180609.jpg

Robben ve Metzelder’den özeleştiri

Numancia’ya karşı oynadıkları maçta iki kez yenik duruma düşmelerine rağmen karşılaşmayı 4-3 kazanan Real Madrid’in ikilisi Arjen Robben ve Christoph Metzelder, maç sonrasında kendilerini eleştirerek iyi bir performans sergilediklerini belirttiler.

Bu sezon Bernabeu’daki ilk maçına çıkan Real Madrid, La Liga’nın yeni ekiplerinden Numancia’yı ağırladı. Maçın altıncı dakikasında kalesinde gol gören Madrid, 20. dakikada skoru eşitlemeyi başarmış ancak bundan üç dakika sonra tekrar yenik duruma düşmüştü. İlk yarıda gol sayısını dörde çıkaran İspanya devi, ikinci yarıda kalesinde sadece bir gol görerek maçtan üç puanla ayrılmayı başarmıştı.

Kanat oyuncusu Arjen Robben ve defans Christoph Metzelder ise maç sonunda hem kendileri hem de takım hakkında yorumlarda bulundular.

“Maça hatalarla başladık. Ne yazık ki ilk golü benim yüzümden yedik. Korner pozisyonunda Moreno’yu tutamadım ve o da golünü attı.”

“Hatalara rağmen maçta dört gol bulmamız ve maçı kazanmamız daha önemli ayrıca mutluluk verici.”

“Numancia, küçük ancak güçlü bir takım ve şu an çok iyi form tutmuş durumdalar. Bizim maçımızın yanı sıra Barça karşısında da ne kadar iyi oynayabildiklerini göstermişlerdi.”

Metzelder ise sürpriz bir şekilde Sergio Ramos’un son dakikada sakatlanması üzerine ilk onbirdeki yerini aldı. Aynı zamanda Bernd Schuster’in Fabio Cannavaro ve Gabriel Heinze’yi dinlendirmesi de beklenmiyordu.

“Kendi evimizde üç gol yememiz iyi değil. Maçı zora soktuk ve ikinci yarıda takım oyunu oynamadık. Numancia ise bu yarıda kendini geliştirerek üç puan için savaştı.”

Takım arkadaşı Mahamadou Diarra ile kavga ettikten sonra Bernabeu’da kendini tekrar sevdirmeye çalışan 27 yaşındaki Alman milli oyuncu, son olarak “Maçta darbe almama rağmen sağlık görevlilerinden anestezi istemedim çünkü bunun için zaman yoktu. Şimdi ise yavaş yavaş acıyı hissetmeye başladım.” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak