Rihanna kimdir?

Bu konuyu okuyanlar

necromancers

Öğrenci
Katılım
16 Mart 2018
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
4
Puanları
8
Yaş
30
Rihanna kimdir? Merak edenler için bu makale size yardımcı olacak.

Rihanna, 20 Şubat 1988 tarihinde, Barbados’un Saint Michael bölgesinde doğdu. Tam adıyla Robyn Rihanna Fenty olarak bilinen yıldız, 2003 yılında albüm yapımcısı Evan Rogers ile birlikte demo kasetleri çıkarmaya başladı. Demo kasetlerini çıkardıktan kısa bir süre sonra Rihanna, müzik endüstrisine de girdi.

Rihanna kimdir ve hayatı

Amerikalı şarkıcı, 2004 yılında Miss Combermere güzellik yarışmasında birinci oldu. Ayrıca, “Combermere Okulu’nun Renkleri” gösteride sahne alarak Mariah Carey‘nin “Hero” adlı şarkısını seslendirdi.
rihanna-kimdir.jpg
2005 yılında, ilk albümü olan Music of the Sun'ı çıkardı. Albümün çıkış parçası olan "Pon de Replay" ile Billboard Hot 100 listesinde 2 numaraya kadar yükseldi. Yükselmesiyle birlikte, büyük başarılar kazandı.

2006 yılına gelindiğinde ise A Girl Like Me adlı ikinci stüdyo albümünü piyasaya sürdü. Çıkardığı albümle birlikte, birçok ödül aldı ve albümdeki SOS şarkısı listelerde 1 numaraya çıktı. Hemen ardından çıkarttığı Good Girl Gone Bad albümünde tarzını değiştirerek yıldız, muhteşem bir çıkış yaptı. Müthiş çıkış yakalayan Rihanna, kendinden her yerde söz ettirmeyi başardı. Ayrıca, albümünün tanıtımı için dünya turuna da çıktı. Albümdeki "Umbrella" şarkısı ile Grammy Ödülü kazanan Rihanna, Entertainment Weekly tarafından da '2008'in Divası' seçildi. Grammy ödüllü Unapologetic (2012) dahil olmak üzere Recording Industry Association of America'dan (RIAA) platin sertifika alan dört albüm çıkardı. Daha sonra Rihanna, bir pop ikonu haline geldi. Dünya genelinde 230 Milyon'un üzerinde satış yapan yıldız, tüm zamanların en çok satan müzik sanatçıları arasında yer alıyor.

Billboard Hot 100'da bir numara olan on dört single'ı bulunuyor. Bu liste sayesinde, en hızlı ve en genç yükselen solo sanatçısı oldu, Ayrıca Time'ın "Dünyanın En Etkili 100 Kişisi" listesine de girdi.

Rihanna'nın Bazı Ödülleri
MTV Video Müzik Ödülleri Yılın Video Klibi
Michael Jackson Video Vanguard Ödülü
En İyi Rap Şarkısı Grammy Ödülü
En İyi Video Klip Grammy Ödülü
En İyi Rap/Sung İş Birliği Grammy Ödülü
En İyi Urban Contemporary Albümü Grammy Ödülü
Moda İkonu Dalında Amerikan Moda Tasarımcıları Derneği Ödülü
En İyi Dans Kaydı
MTV Video Müzik Ödülleri En İyi Erkek Videosu
BRIT En İyi Uluslararası Kadın Solo Sanatçı Ödülü
En İyi Kadın R&B/Pop Sanatçısı
En İyi Kadın Soul/R&B Sanatçısı
 

by efsane

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
10 Aralık 2008
Mesajlar
14,680
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Taş gibi bir ablamızdır. :D
 

F1kan

Müdavim
Katılım
14 Ekim 2016
Mesajlar
3,771
Reaksiyon puanı
1,882
Puanları
113
Yaş
28
Bu kadına güncelleme falan mı geldi ya ?
Daha güzelleşmiş sanki :D
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Menejerleri sağolsun :D
%100 Güncel.
 
Üst