rozabay
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 34
Nedir bunun hikayesi ?
Bu gün Ridge Racer serisinin en son oyunu olan Ridge Racer Unbounded'ı denedim. Ridge Racer serisinin ilk oyunu, Namco tarafından 7 Ekim 1993 yılında çıkmıştı. Dile kolay tam 19 yıllık birikim ve tecrübe. O zamandan bu zamana çeşitli platformlarda oyunlarını gördük.
Serinin son oyunu olan Ridge Racer Unbounded'ın geliştiriciliğini Bugbear Entertainment, dağıtımcılığını ise Namco Bandai Games üstleniyor.
Ridge Racer Unbounded PC, PS3 ve Xbox 360 platformlarında boy gösteriyor.
Hayali isimler, hayali araçlar ve hayali bir oyun
Oyuna başlarken ilk fark edeceğiniz şey araç isimleri ve modelleri olacaktır. Sanırım Namco, lisansa para ayırmayı düşünmediği için tamamı hayal ürünü araba isimleri ve modelleri tasarlamış. Yani bu oyunda gerçek araba markaları ve modelleri beklemeyin. Gerçi bu durum kimi oyuncu için artı, kimi oyuncu içinse eksi özelliktir.
Burada senin paran geçmez !
Diğer oyunlardan farklı olarak bu oyunda para kavramı yok. Eee yeni araçları nasıl açacağız ? Peki ya ne ile modifiye yapacağız ? gibi çeşitli sorular aklınızdan geçiyor olmalı. Hemen kısaca açıklayayım. Oyunda para yerine tecrübe puanları kullanılıyor. Yarışlardan tecrübe puanı kazanıyorsunuz ve kazandığınız puanları ile seviye atlayıp, para yerine tecrübe puanlarınızı kullanıyorsunuz.
Boşver yarışı gel şehri dağıtalım !
Yarış oyunlarında ki mekanlar itina ile hazırlandığı için mi, yoksa yapımcıların; "Abi yapana kadar anamız ağladı, kimse mekanların kılına zarar veremsin". diye düşündüklerinden mi bilinmez, neredeyse tüm oyunlarda çöp tenekelerine bile zar zor zarar verebiliyorduk. Ancak durum bu oyunda farklı. Benzin istasyonlarını havaya uçurmak, Demir köprüleri yerle bir etmek, bir binanın camından girip diğer camdan fırlamak. Evet birazcık abartı olmuş galiba. Amaan bu kadarcık abartının kime ne zararı var ki ? Bu arada küçük bir not, çevreye verdiğiniz hasarlar neticesinde arabamızda hasar görüyor.
Hazır mekan hasarından bahsetmişken, oyuncularda birbirine karşı aynı şiddeti sergileyebiliyor.Oyunda nitro çevreye verdiğimiz hasar ile ve yaptığımız hareketler ile kazanılıyor. Nitro aktif olduğunda rakibinizi havaya uçurmanız, önünüze katıp ateşler içinde bırakmanız yada ciddi hasar vermeniz mümkün oluyor. Tabi yinede hatırlatayım aynı şeyleri rakibinizde yapabilir. Sonra oyun bozanlık yapmayın.
Işıklı sokaklar, boş kaldırımlar ve çok az trafik
Evet sıra geldi mekanlarımıza, oyunda mekanlar oldukça ışıklı tasarlanmış. İlk etapta gözümüze çok güzel, hatta muhteşem gelse de bir zaman sonra hafif bir baygınlık hissi olabiliyor.
Oyunda doğal olarak insan yada arabadan başka bir varlık yok. Hani eskilerde Midtown Madness serisi vardı. Her ne kadar yaya ezemesek bile yaklaşınca kaçıp duvara yapışmaları hoşuma gidiyordu. Keşke bu oyunda da 3-5 insan modellemesi yapılsaydı. Ezemesek bile kovalamak güzel olurdu.
Oyunda trafik konusunda dikkatimi çeken bir durum var. Bizim gittiğimiz şeritte hiç trafik olmazken, diğer şeritte akın akın trafik oluyor. Birde şunu belirteyim, trafikte ki kamyonlarda dahil arabalara çarptığımızda kağıt gibi önümüze katıp katlaya biliyoruz. Yani eyvah kamyon geliyor diye panik yapmanıza hiç gerek yok.
Var mı sollamaya cesareti olan ?
Evet gelelim çoklu oyuncu seçeneklerine. Oyunda toplam 5 çeşit çoklu oyuncu modu var.
1. Drift Attack modu, keskin virajlar ile dolu bir yarış. Zaten yarış oyunlarının olmazsa olmazı.
2. Domination Race modu, serbest yarışta liderliğe oynuyoruz. Esktra bir olayı yok.
3. Shindo Racing modu, tek turluk yarışı lider olarak bitirmeye çalışıyoruz.
4. Frag Attack modu, nitroyu açıp rakiplerinizi etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz.Bana göre içlerinde, aksiyonu en yüksek modtur.
5. Time Attack modu, anlatmaya gerek yok. Zamana karşı yarış.
En iyi yol kendi yolundur.
Evet oyunun bana göre en iyi tarafını sona sakladım. Oyunumuzda harita editör özelliği var. Kendi yolunu, hatta kendi şehrimizi tasarlayabiliyoruz. Hani incelemenin başında tecrübe puanlarından bahsetmiştik. İşte kendi şehrimizi tasarlarken burada da tecrübe puanlarını kullanıyoruz. yani şehrimize öyle bol keseden nesne koyamıyoruz. Neyse ki tecrübe puanı toplamak oldukça kolay. Tek yapmamız gereken yarış kazanmak.
Benim bilgisayar kasar mı ki ?
Yine her zaman ki gibi son olarak teknik özelliklerine değineceğiz. Oyun motoru konusunda yine bir bilgi edinemedim. Ancak oyunun çok ciddi bir sistem gereksinimi yok.
Oyunun sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows XP, Vista SP2 32-bit, 7.
İşlemci: Dual Core Athlon x2 2.6 GHz yada dengi Intel işlemci
Ram:2 GB RAM
Ekran Kartı:512 MB RAM, ATI Radeon 4850 or higher, NVIDIA GeForce 8800 GT or higher
DirectX®:9.0c
Hard Disk:3 GB Boş Alan
Diğer gereksinimler:Genişbant internet bağlantısı
Oyunun steam sayfası için tıklayın.
Oyunun resmi web sitesine gitmek için tıklayın.
Son olarak oyun ile ilgili daha fazla ekran görüntüsü için tıklayın.
Bir sonra ki incelememizde görüşmek üzere.