Resulullah[sav]Efendimiz Çanakkalede

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yemliha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bilimsel72 çoğu insandan ben bu kelimeyi duyoyorum benim okuduğum kitapları okuysaydın felan melan arkadaşım nerden biliyorsun okumadığımı bak diğer savaşları çanakkale savaşına benzetmen bence saçmalık o savaşın önemini biliyorsundur umarım diğer savaşlar onun kadar önmeli değildi hiç düşündün mü?çanakkale geçilseydi ne olurdu hiç birimiz şu anda burda olmazdık bir ingiliz bir fransız olurduk dinimizi dahi yok etmeye çalışırlardı demekki bu savaş bu kadar önemlidiyki bu olaylar tecelli etmiş ilahi kudret orda kendini göstermiş bilmem anlatabiliyormuyum.

sahin8401

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim senden Allah razı olsun eline yüregine sağlık..

halepce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tebrikler :icon_:
Çanakkale Zaferinin tüm kıvançı Türk'e mahsustur. Peygamberin ümmeti ise o aralar Osmanlı'yı her cephede sırtından kalleşce bıçaklamakla meşguldü. Filistin Cephesinden dönen hasta ve yaralı 10.000 askerimize saldıran araplarda "peygamber bizimle!!!" diye bağırıyorlardı.

Ama anlatamazsın ki bunlara...
+1
size katılıyorum

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
maşaallah nasılda çoğalıyorlar

PARÇACI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yahu arkadaşlar siz ne söylediğinizin farkında değilsiniz.''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz'' biraz kitap okuyun belgesellere bakın sizin başınızı internet döndürmüş. Biz Çanakkalede zaten sadece ecnebi(kafir)'ye karşı savaşmadık,adamlar türkleri insan yiyen ırk olarak gösterip savaşa getirmişler daha doğrusu kandırmışlar,Çanakklede karşı cephede savaşan müslümanlarda oldu ezan ve kamet seslerini duyduklarında şaşırdılar ve nasıl bir oyunun içerisinde olduklarını o zaman anladılar. Filistin olayına gelince ecnebi,oradaki müslümanları Türkler medinedeki bütün altınları yuttular yuttukları altınlarla kaçıyorlar diyerek kandırdılar. Benim saf müslüman kardeşimdebuna inandı kendi kardeşinin karnını deşti gördü ki anlatılan ve sölenenler doğru değil ozaman hatasını anladıolayların aslı budur.İnsanın başına ne gelirse cehaletten gelir.Okumak cahilliği alır eşşeklik se bakikalır.Aklınızı toplayın aklınızııııııııı siz ne yazdığınızın daha farkında değilsiniz.Allah ecdada rahmet peygamberin şafaatine nail eylesin.Amin

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu olayın vukuunu Esad hocamızdan dinlemiştim etkisinden uzun süre kurtulamadım
özel olarak yorum yapan yeni arkadaşlar!!!!
bakın buradaki ortamı izleyin katılımcıların birbirine saygı ve sevgisine
sizlere sayfalar dolusu cevaplar verebilirim en fazla uykusuz kalırım ama bizi düşündüren sevdiğimiz modumuzu sıkıntıya sokarız inşaallah başka bir bölümde tartışmalarımıza devam ederiz çok önceleri yarım kalmışlara
buradaki arkadaşlar sizlerde inanç eksikliği olduğunu düşünebilirler hayır bizlerle aynu düşünceyi paylaşmanıza rağmen göreviniz o üstünüze düşeni yapıyorsunuz buna saygı duyarım
daha önceleri ayni türden olaylarda sağolsun arkadaşlar ö.m. göndermişlerdi biz kabul ettik ve muhabbetimiz devam etmekte
siz yine o yorumlara devam edin önemi yok ama daha sonra o üyelikleri silip yeni ve gerçek kimliğinizle aramıza katılın

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bilimsel72 çoğu insandan ben bu kelimeyi duyoyorum benim okuduğum kitapları okuysaydın felan melan arkadaşım nerden biliyorsun okumadığımı bak diğer savaşları çanakkale savaşına benzetmen bence saçmalık o savaşın önemini biliyorsundur umarım diğer savaşlar onun kadar önmeli değildi hiç düşündün mü?çanakkale geçilseydi ne olurdu hiç birimiz şu anda burda olmazdık bir ingiliz bir fransız olurduk dinimizi dahi yok etmeye çalışırlardı demekki bu savaş bu kadar önemlidiyki bu olaylar tecelli etmiş ilahi kudret orda kendini göstermiş bilmem anlatabiliyormuyum.

Ah Sevgili Tuvana kardeşim. Sana ne diyeyim. Sevgili kardeşim madem bilmiyorsun sus da bir şey biliyor sansınlar. Bunları yazarak kendini rezil etmeye değer miydi? Diyorsun ki Çanakkale'de yaşananlar olmasaydı biz şimdi olur muyduk? Ben diyorum ki Çanakkale de yenilen düşman 3 sene sonra elini kolunu sallaya sallaya İstanbul'u ve Anadolu'yu işgal etti. Alooo size diyorum işgal etti. Çanakkaleden sonra... Beni okumuyor musun? Tarih mi bilmiyorsun? Kardeşim Kurtuluş Savaşı olmasa deseydin tamam diyeceğim. Ama bu kadar da olmaz ki?

Şimdi:
Hz. Muhammed bir insandı. Eğer insan olmasyadı ölümlü olmazdı. Ölen her insanın ruhu arşa bedeni de toprağa gider. Toprak'ta ne olur? Zamanla çürür sadece kemikler kalır. Şimdi bu Hintli adam Hz. Muhammed'in kokusunu nasıl alacak? Yahuu hepiniz aslında günah işliyorsunuz. Çünkü Allah eğer gerek olsaydı bir peygamber daha yollardı. Ama siz bazı insanlara rütbe vererek onu peygamberleştiriyorsunuz. kokusunu taa Hindistan da duyacak kadar yüce bir alim yaratıyorsunuz. Yazıktır. Yüce dinimizi böyle hayali ve gerçek olmayan safsatalarla düşürmeyin. Allah'ın her kulu değerlidir ve yücedir. Birisi biraz daha fazla süre okuduğu için şeyh olmaz. ki islamda şeyhlik de yasaktır. Allaha şirk koşmaktır.

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dirilişi okumanızı tavsiye edip başka bişey demiyorum....

amanhem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler kardeş
bunu ben Çanakkaleye gittiğimde Ramazan Eren adlı bir rehber anlatmıştı,
çok hoş bir şey yaa..

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ah Sevgili Tuvana kardeşim. Sana ne diyeyim. Sevgili kardeşim madem bilmiyorsun sus da bir şey biliyor sansınlar. Bunları yazarak kendini rezil etmeye değer miydi? Diyorsun ki Çanakkale'de yaşananlar olmasaydı biz şimdi olur muyduk? Ben diyorum ki Çanakkale de yenilen düşman 3 sene sonra elini kolunu sallaya sallaya İstanbul'u ve Anadolu'yu işgal etti. Alooo size diyorum işgal etti. Çanakkaleden sonra... Beni okumuyor musun? Tarih mi bilmiyorsun? Kardeşim Kurtuluş Savaşı olmasa deseydin tamam diyeceğim. Ama bu kadar da olmaz ki?

Şimdi:
Hz. Muhammed bir insandı. Eğer insan olmasyadı ölümlü olmazdı. Ölen her insanın ruhu arşa bedeni de toprağa gider. Toprak'ta ne olur? Zamanla çürür sadece kemikler kalır. Şimdi bu Hintli adam Hz. Muhammed'in kokusunu nasıl alacak? Yahuu hepiniz aslında günah işliyorsunuz. Çünkü Allah eğer gerek olsaydı bir peygamber daha yollardı. Ama siz bazı insanlara rütbe vererek onu peygamberleştiriyorsunuz. kokusunu taa Hindistan da duyacak kadar yüce bir alim yaratıyorsunuz. Yazıktır. Yüce dinimizi böyle hayali ve gerçek olmayan safsatalarla düşürmeyin. Allah'ın her kulu değerlidir ve yücedir. Birisi biraz daha fazla süre okuduğu için şeyh olmaz. ki islamda şeyhlik de yasaktır. Allaha şirk koşmaktır.
bilimsel sen allah mı dedin benmi yanlış okudum yada diğer forumda yazılanları benmi yanlış anladım yoksa imanamı geliyosun

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1

Şimdi:

Ne kadar bilinçsiz bir insansınız ben çanakkale savaşının önemini anlattım ama anlamamışsın ben ne yapayım neden çanakkale savaşının anlatımından gocundun anlamadım bak bana çamur atma peygambere dil uzatma Peygamberimiz(s.a.v) bize canlarımızdan daha kıymetlidir bana laf atarak kendini ispatlamaya çalışma gün gelecek gerçekeleri göreceksiniz fakat çok geç olacak size ve sizin gibilerine acıyorum Peygamberi ret edip ALLAH'ı kabul etmekte eksik ve yanlış bir davranış olur yine çelişki yine çelişki.Sana bir soru çanakkale geçilseydi kurtuluş savaşı olurmuydu?

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ne kadar bilinçsiz bir insansınız ben çanakkale savaşının önemini anlattım ama anlamamışsın ben ne yapayım neden çanakkale savaşının anlatımından gocundun anlamadım bak bana çamur atma peygambere dil uzatma Peygamberimiz(s.a.v) bize canlarımızdan daha kıymetlidir bana laf atarak kendini ispatlamaya çalışma gün gelecek gerçekeleri göreceksiniz fakat çok geç olacak size ve sizin gibilerine acıyorum Peygamberi ret edip ALLAH'ı kabul etmekte eksik ve yanlış bir davranış olur yine çelişki yine çelişki.Sana bir soru çanakkale geçilseydi kurtuluş savaşı olurmuydu?

inanamayanları yolaa getirmk için çabaladığın halde onların gözleri kalpleri körse kaçarak uzaklaşıcaksın çünkü onlarda seni yoldan çıkarmaya çalışıcaklardır yada küfür edicen günaha giricen öyle yada böyle böyleleri adamı günaha sokar boşwer oynasın o kendi kendine doktor kendi haline bırakın demiş :d

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
–Şu koşan asker ne diyor?

–Komutanım! "Yetiş ya Muhammed Kitabın elden gidiyor!" diye bağırıyor.

ben şimdi cephede Allahuekber diye bağırsam komutanlar ne der acaba?

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben Çanakkale Destanını ve Mustafa Kemal Atatürk'ü Çok severim. Ben Efendimiz Muhammed S.A.V.'i çok severim, Dinimide çok severim. BENCE Çanakkale Destanı Atatürk'ün zekası (Allah vergisi), Askerlerimizin imanları inançları ve onların Annelerinin duaları sayesinde yazılmıştır. İmanı inancı olmayan hiç bir kimse orada o kadar büyük güçle savaşamaz. Rakiplerimizinde düşmanlarımızında kendilerine göre inançları vardı ve onlarda büyük bir güçle saldırdılar. Ama sonuçta biz kazandık. Sadece Atatürk ile yada Sadece asker süngüsü ile olamaz. Sanada verelim süngüyü bakalım mermi üzerine koşabiliyor musun? Tek başına Cesarette yetmez. Tek başına Zeka da yetmez. Tek başına süngü de yetmez. Birşeyler gerekli o askerleri ordan çıkarıp saldırmaya iten bir güç gerekli. O askerlerin kendi içinden doğacak bir güç. Onları itecek bir güç. Ha birde şunu bilmeyen çok var. Bilmeyen kişiler söylemeliyim. Her önüne gelen kişi her önüne gelen kavgada çarpışmada savaşta ölünce şehit olmaz. Şehit sadece Allah için ölen kişidir. Sadece Allah yoluna ölenler şehittir.

habibineccar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
s.a
suyunsesi kardeşim Allah[cc]senden razı olsun.
Bizzat Esad Coşan hocaefendinin sohbetinde dinledim.Nasıl süleyman Aleyisselamın ordusu varsa Rabbimin bizlerin hafsalasına sığmayacak nice orduları vardır.Şahsımın Atatürke sevgisi ileri düzeydedir lakin Zafere kendisi vesile kılınmıştır.Efendimiz[sav]Ordusuyla bifiil olayın içinde bulunmuş düşman bu mucizeler karşısında erimiştir.zaten savaş sonrası anılarında bu mucizelere vurgu yapmaktadırlar

nakşi87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşımız ne güzel bir isim seçmiş.Yemliha Ashabı kehf ten.Konu geçtiğimiz günlerle ilgili bir okuyun derim.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bir 17 marta yeniden yaklaşıyoruz.Dünya tarihinin gidişinin değiştiği muhteşem gün.Efendimiz[sav]nin ve melaike-i kiramın saf saf katıldığı o muhteşem gazve.
düşman ordularının yüzer kalelerine karşı Ebabil kuşları.Yekbir ile kaldırılıp namluya sürülen o muhteşem top.
ümmet
şu andaki haysiyet ve şerefimizi on dakika içinde şehid olacağını bile bile mevzilere koşan gençlerin çocukların anadolu kadınlarının bu akıl almaz imanlarına cesaretlerine borçluyuz
Allah[cc]rahmet eylesin şehadetleri makbul olsun
es'ad hocamızın[Rha)bu konuda anlattığı olay sağlam kaynaklıdır.Bunların teyidleri ise düşman askerlerinin günlüklerindedir.Gerçekten Alemlerin Rabbi o gün mucizeler tecelli ettirmiş Çanakkale küffarın kafasına yıkılmıştır
Bu konuyu açan kardeşimden Allah[cc]razı olsun.Bu konuda kaynak ararken baktımki sitemiz ön planda bu konuyla karşılaştım.mesaj atarak güncelledim.
Yemliha.....bi eshabil kehf sana selam olsun.
Dakyanusun karşısında fisebilillah duran cennetle müjdelenmiş yiğit gence selam olsun
gönüldaş b/d