Resulullah[sav]Efendimiz Çanakkalede

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yemliha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
icon1.gif
Resulullah {S.a.v.} Çanakkale’de - 24.02.2009, 15:36

Resimin orjinal boyutunu görmek için buraya tıklayın.

Resûlullah Çanakkale'deki asker evlâtlarının yardımına gitmişti

Tarihler 1928 yılını göstermektedir. Osmanlının son devir âlimlerinden, ilmi ile amil Alasonyalı Cemal Öğüt Hocaefendi hacca gider. Cumhuriyet yeni kurulmuş, hızlı bir değişim yaşanıyor, Çanakkale savaşının üzerinden de on yılı aşkın bir zaman geçmiştir.

Cemal Öğüt Hocaefendi Mekke'deki vazifesinin tamamladıktan sonra Medine'ye gider. Medine'de her zamankinden fazla kalır. Bu esnada Osmanlı coğrafyasının değişik bölgelerinden gelen hacılarla istişarelerde bulunur. Osmanlı devleti yıkılmıştır, Osmanlı'dan geri kalan toprakların büyük çoğunluğu ya işgal altındadır ya da sömürge durumuna düşmüştür.

Cemal Öğüt Hocaefendi vaktinin çoğunluğunu Mescid–i Nebevî'de geçirir. Bu arada Efendimizin türbesindeki görevlilerle yakınlık hâsıl olur. Hiçbir dünyalık beklemeden, sadece Resûlullah'a sevgi ve muhabbetinden dolayı türbeye hizmet eden bu güzel insan da Cemal Öğüt Hocaefendiye yakınlıkduyar ve güzel bir dostluk kurulmuş olur.

Cemal Öğüt Hocaefendi türbedarla yaptığı sohbetlerde bir şey dikkatini çeker. Türbedar Osmanlı devletine son derece bağlıdır, hatta o kadar ki Osmanlı adı geçtiği yerde muhakkak bir hürmet ifadesi belirtisi gösteriyordu. Bu nuranî ihtiyarın Osmanlı'ya bu derece bağlı ve hürmetli olması Cemal Öğüt Hocaefendinin merakımı celbeder, bir gün sorar:

"Sizde Osmanlı'ya karşı derin bir sevgi ve muhabbet görüyorum, bunun özel bir sebebi var mı?" Nurani ihtiyar derin bir düşünceye daldı, kısa süre sonra başını kaldırdı ve şöyle dedi:

"Allah ve Resûl'ünün muhabbeti, Osmanlı'yı sevmemi gerektirir." Cemal Öğüt Hocaefendi bu açıklamadan pek bir şey anlamaz. Anlamadığı da zaten yüz hatlarından anlaşılmıştır. Türbedar pek fazla bilgi vermek niyetinde değildir, ancak Cemal Öğüt Hocaefendi bir şeylerin olduğunu anlar ve ısrar eder. Nur yüzlü ihtiyar anlatmaya devam eder:

"Osmanlı'yı sevmem için şu anlatacağım hâdise yeter de artar bile."

1915 senesinde Medine'de başından geçen bir hâdiseyi şöyle anlatır.

1915 yılının hac mevsimi idi. Her hac mevsiminde olduğu gibi, dört bir yandan mü'minler geliyordu, bu gelenlerin içinde Hindistan ulemâsından, âlim, zahit, keşfi açık gerçek bir Allah dostu da bulunuyordu. Bu Allah dostu ile sizinle olduğu gibi yakınlık oluştu, sohbetine katıldık. O kadar güzel sohbetleri oluyordu ki, kendi ağlıyordu, dinleyenleri de ağlatıyordu. O zamanlar Osmanlı'nın çok sıkıntıda olduğu zamanlardı, ehl–i küffar, İslâm'a karşı saldırıya geçmiş, Payitahtta Çanakkale Boğazı'nda büyük savaş oluyordu.

Hindistanlı âlimde bir şey dikkatimi çekmişti, sohbetlerinde ağlıyor, namazlarında ağlıyor, yolda yürürken bile gözünden yaş eksik olmuyordu. Ağlamadığı zamanlar bile devamlı hüzünlü idi. Merakım artıkça artı ve bir gün kendisine bunun sebebini sordum:

"Efendi! Bu mübarek yerdesin, gözün gönlün açılacağı yerde devamlı ağlıyorsun, ağlamadığın zamanlarda yüzünde hüzün var, bunun sebebi, hikmeti nedir?" Beni yayına oturttu, gözlerindeki yaş damlaları daha da hızlanarak akmaya başladı. Sonra yaşlarını sildikten sonra bana dedi ki:

"Ben uzun yılların hasreti ile çok uzaklardan buralara geldim. Ben Kâinatın Efendisi'nin kokusunu, ruhaniyetini Hindistan'dan alırdım. Şimdi buralara geldim, Efendimin kabr–i şerifi başındayım, ama Hindistan'da aldığım feyiz ve nuranîliği burada bulamadım. Bu ne hâldir diye düşünüyorum, acaba bir günah mı işledim, bir suçum mu var? Efendim benim üzerimden himmetini çekti mi? Ya da Efendim, burada değil, burada olsa onu hisseder, onun ruhaniyetinden bereketlenirdim. Bu hâl beni perişan etti… Ağlamamın sebebi budur."

Türbedar bu Allah dostunu dikkatle dinledi, ancak o da bu işe ne bir yorum getirebildi, ne de bir şey diyebildi. Ancak nur yüzlü türbedarın da kafası karışmıştı. Bu Hindistanlı âlimin, yalan söyleme, abartı yapma gibi bir durumu söz konusunu değildi. Son derece samimî bir hâl içindedir. Hindistanlı âlimin söylediklerine yabancı değildi. Her hac mevsiminde değişik bölgelerden gelen Allah dostları ile karşılaşır, onları Allah Resûlü'nün ruhaniyeti ile nasıl bağlantılar kurduklarını bilirdi. Bu Hindli âlim de onlardan biri idi, türbedarın bunda zerre şüphesi yoktu. Peki, bu âlimin söyledikleri nasıl açıklanacaktı?

Yaşlı türbedar gündüz dinlediklerinin etkisinde kalmıştı, gece yatağına yattığında da kafasındaki soru işaretleri gitmemişti.

Sabah namazına kalkmadan önce türbedar bir rüya görür. Rüyasında Kâinatın Efendisini görür. Nur yüzlü türbedar, edebinden Efendimize bir şey soramaz. Dün yaşananlar aklına gelir, bir şey diyemez. Türbedarın düşüncelerine Kâinatın Efendisi cevap verir:

"O kardeşimin hissettiği doğrudur. Ben her zamanki makamımda değilim, birkaç zamandır Çanakkale'deyim… Çok zor durumda bulunan kardeşlerimi yalnız bırakmaya gönlüm razı olmadı. Onlara yardım ediyorum…"

Hindistanlı âlim, Allah dostunun vaziyeti anlaşılmıştı. Burada akla şöyle bir soru gelebilir: Efendimiz bulunduğu makam itibariyle, bir anda birden çok yerde bulunamaz mı? Elbette bulunur, başta Hızır Aleyhisselâm'ın ve Allah'ın veli kullarının bulunduğu gibi. Buradaki, hâdise birine gösterirler, ondan da herkese duyururlar mahiyetindedir.

Yetiş ya Muhammed Kur-an’ın elden gidiyor!

Çanakkale en zorlu günlerinden birini geçiriyor. Küffar ordusunun askerleri ilk defa karaya ayak basmıştır, ellerindeki üstün silah ve teçhizatla saldırıya geçerler. O zamanlar Osmanlı'nın müttefiki olan Almanya ordusuna mensup bazı subaylar da cephede bulunmaktadır. Şimdi bu subaylardan birine kulak verelim.

Alman Subay Sanders anlatıyor:

Çok dehşetli bir saldırı karşısında kalmıştık. Karaya çıkan İngiliz askerlerini gemiden top atışları ve makineli tüfekler destekliyordu. Bulunduğumuz siperlerden değil hareket etmek, en küçük bir hareket belirtisi bile onlarca mermiyi hemen o hareket noktasına çekiyordu.
Mevzilerden elini kaldıranın eli, miğferini kaldıranın miğferi parçalanıyordu. Böyle bir sağanak altında çaresizlik içinde beklemekten başka bir şey yapamıyorduk.

Bu şekilde ne kadar zaman geçti bilmiyorum. Birden bulunduğum yerden yaklaşık on beş metre uzağımızdan korkunç bir ses geldi. Sesle birlikte bir Türk askeri siperden kalktı, düşmana doğru koşmaya başladı. Hem koşuyor hem kollarını sağa sola sallıyor, hem de sesi çıktığı kadar bağırıyordu. Yanımda bulunan tercümanıma dedim ki:

–Şu koşan asker ne diyor?

–Komutanım! "Yetiş ya Muhammed Kitabın elden gidiyor!" diye bağırıyor.

Böyle bir manzarayı tarih görmemiştir. Asker sanki üzüm toplar gibi düşman mermilerini elleriyle topluyordu. Onu gören diğer askerler de siperlerinden hareketlendi ve o anda çok çetin bir savaş başladı. Kısa zaman sonra karaya çıkan İngiliz birliğinden geriye yerde yatan asker cesetlerinden başka bir şey görünmüyordu.

Allahumme salli ala seyyidina Muhammed

Rahman ebeden razı olsun yüreğine sağlık dua ile...

RahMaN V€ RaHiM OlaN AllaH'ıN ADıyLA

Allahumme salli ala seyyidina Muhammed

Rahman ebeden razı olsun yüreğine sağlık dua ile...

RahMaN V€ RaHiM OlaN AllaH'ıN ADıyLA

Resimin orjinal boyutunu görmek için buraya tıklayın.
not:bu olayı bizzat Mahmud Esad Coşan hocaefendimizin değerli sohbetlerinde dinlemiştim Allah[rahmet eylesin​

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
abi müthiş bir konu açmışsın ALLAH razı olsun çanakkale savaçının türkler değil müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak isterim orası çok kutsal bir mekan kıymetini bilelim inşallah.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Teşekkürler dostum..
Bilgiler için sağol.

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Harikasın kardeşim ilk defa okudum Allah senden razı olsun..

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunu esad hocamın[Allah[cc]rahmet eylesin]mübarek ağzından dinledim bir müddet kendime gelemedim doyana kadar ağladım

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Allah senden razı olsun..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Baştan sona okudum..

Şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum.

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İmamın biri çıkıyor "peygamber Çanakakkalde savaştı" diyor sonra herkes ona inanıyor. Bu kadar ******** yahu? Bedir Savaşı'nı kaybeden ve şu an vefat etmiş olarak mezarında yatan peygamber 1000 yıl sonra çıkıp Çanakkaleye mi gelmiş? Bu tür mucizler peygamberler hayattayken olur öldükten sonra değil.

Mustafa Kemal'in ve yiğit Anadolu çocuklarının kazandığını zaferi başkalarına mal etmeyin. Bu zaferi biz kendi bileğimizle kazandık!!!! O savaşta şehit düşmüş askerler mezarlardan kalıp gelseler hepinizin suratına tükürürdü!

Savaşlarda Müslümanların safını tutan peygamberimize söyleyelim de, Filistin'de İsrail'e, Irak'ta da ABD'ye karşı Müslümanların yanında olsun...

TBMM'nin açılışına gelen Mustafa Kemal'i bir imam karşılar ve "dua etmeden girilmez" der. Mustafa Kemal ise imamı eliyle itekleyip "çekil önümden, bu vatan senin duanla değil, Mehmetçiğin süngüsüyle kurtarıldı" der...

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İmamın biri çıkıyor "peygamber Çanakakkalde savaştı" diyor sonra herkes ona inanıyor. Bu kadar saf mısınız yahu? Bedir Savaşı'nı kaybeden ve şu an vefat etmiş olarak mezarında yatan peygamber 1000 yıl sonra çıkıp Çanakkaleye mi gelmiş? Bu tür mucizler peygamberler hayattayken olur öldükten sonra değil.

Mustafa Kemal'in ve yiğit Anadolu çocuklarının kazandığını zaferi başkalarına mal etmeyin. Bu zaferi biz kendi bileğimizle kazandık!!!! O savaşta şehit düşmüş askerler mezarlardan kalıp gelseler hepinizin suratına tükürürdü!

Savaşlarda Müslümanların safını tutan peygamberimize söyleyelim de, Filistin'de İsrail'e, Irak'ta da ABD'ye karşı Müslümanların yaynında olsun...

Tebrikler :icon_:
Çanakkale Zaferinin tüm kıvançı Türk'e mahsustur. Peygamberin ümmeti ise o aralar Osmanlı'yı her cephede sırtından kalleşce bıçaklamakla meşguldü. Filistin Cephesinden dönen hasta ve yaralı 10.000 askerimize saldıran araplarda "peygamber bizimle!!!" diye bağırıyorlardı.

Ama anlatamazsın ki bunlara...

mesut777

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çanakkale Zaferinin tüm kıvançı Türk'e mahsustur. Peygamberin ümmeti ise o aralar Osmanlı'yı her cephede sırtından kalleşce bıçaklamakla meşguldü. Filistin Cephesinden dönen hasta ve yaralı 10.000 askerimize saldıran araplarda "peygamber bizimle!!!" diye bağırıyorlardı.

Tamamiyle katılıyorum..

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
İmamın biri çıkıyor "peygamber Çanakakkalde savaştı" diyor sonra herkes ona inanıyor. Bu kadar saf mısınız yahu? Bedir Savaşı'nı kaybeden ve şu an vefat etmiş olarak mezarında yatan peygamber 1000 yıl sonra çıkıp Çanakkaleye mi gelmiş? Bu tür mucizler peygamberler hayattayken olur öldükten sonra değil.

Savaşlarda Müslümanların safını tutan peygamberimize söyleyelim de, Filistin'de İsrail'e, Irak'ta da ABD'ye karşı Müslümanların yanında olsun...

TBMM'nin açılışına gelen Mustafa Kemal'i bir imam karşılar ve "dua etmeden girilmez" der. Mustafa Kemal ise imamı eliyle itekleyip "çekil önümden, bu vatan senin duanla değil, Mehmetçiğin süngüsüyle kurtarıldı" der...

bu konu tamamiyle butür olaylara inanıp inanmamakla alakalıdır.kimse çıkıpta bunu kanıtlayamaz.yada aksini kanıtlayamaz.fakat insanın görüş açısına göre değerlendiriyo herkes.

aklıma bi fıkra geldi.bigün müslümanın birisi abdest alıyomuş.bi ateist gelmiş bu soğukta manyakmısın dışarda oranı buranı yıkıyosun,ya Allah yoksa? demiş.müslümanda ateiste bakıp ewet haklısın.eğer yoksa bu soğukta abdest aldığımla kalırım sadece.ama ya varsa ?

şimdi çanakkaledeki olaylara saçmalık tarzında bakan arkadaşlar haklı olabilirler.ama yorumlarını daha dikkatli yapmaları bence yararlarına olucaktır.

konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.daha öncedende bilğim şeylerdi...

jack_extreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5

Aslında arkadaşlar bi yerde doğru söylüyorlar çünkü filistinde savaşan dedelerimizin karınlarını para ve altın uğruna deşen filistinliler bugün aynı şeyle karşı karşıyalar ve biz onlara yardım edicez diye birbirimizle yarışıyoruz benim cebimden çıkan vergiyle onlara erzak yiyecek içecek gönderiliyor kimse yanlış anlamasın ben gayri müslim biri değilim veya ortalığı yaygaraya vermek değil amacım ben sadece faşist bir insanım ve benim ırkıma neler yapıldıgını nasıl oyunlar oynandığını biliyorum diyeceksiniz ki bu olaylar geride kaldı.. Hayır.. !!! bu yaşananlar geride kalmadı sadece biz görmek yada hatırlamak istemiyoruz unutmayalım ülkenin daha 85 yıllık bir geçmişi var.. ve 85 yılda emin olun orada yaşayan insanların düşünceleri hiç değişmedi..

ve son olarak..

"Tarih Tekerrürden İbarettir"

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Kardeşim sen ne dediğini sanıyorsun sen hiç mi yaşamadın yaşın kaç senin ya! İman gücü denen birşey vardır sen bilir misin Seyyid On başı tek başına 276 Kiloluk topu sence nasıl kaldırdı? Ve onu Kaldırırken Ya ALLAH Bismillah demedim işte bu ilahi kuvveti yazık sana yazık.Birde demişsin Mustafa Kemal Atatürk imamı reddetmiş aman aman ufak at kuşlar yesin. Sen meclisin açılışını bi araştır.Meclis dualar ile açılmıştır.Sen bu attığın palavraları ispatlayamazsın çünkü sadece kendin atıp, kendin inanıyor, kendin avunuyorsun.

Seni Bir hususta uyarıyorum.

Peygamber Efendimiz (S.a.s) e saygılı ol. Alemlerin Efendisinden herhangi biri gibi bahsetme!

*******************.

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hoş geldiniz
nihayet efendileriniz sizleri buralara yönlendirdiler bu bölümü yeni üyeliklerle bu hale getirdiniz konuyu nerelere getirdiniz
bizim banlanmamız için bu üyecikler!!!araçtır özellikle açtırıldığı ve eski günlerdeki gibi manevi değerlere saldırıldığı dikkatlerimizdedir
önemli değil bizler bir ölür bin diriliriz
sizlerin yazdıklarınızdaki gibi islam düşmanı veya manevi değerlere düşman olmadığınızı biliyorum görev gereği dir emir gereğidir yerine getiriyorsunuz yazdıklarınıza cevap asla vermeyeceğim o konular tartışma konusu yapılmayacak kadar
kutsaldır bizim için
sizlerin türk milliyetçiside olmadığınızı biliyorumki ben turancıyım anlatabiliyormuyum
sizler tüm sitelere bulaşmaya çalışan aydınlıkçı kalıntılarsınız amacınız toplumun huzurunu bozmak huzursuzluk çıkarmak ama ne bahasına olursa olsun sizlere müsamaha gösterildiğide aşikardır
böyle bir yazı yazmamı beklediniz çünki eski dost!!!sunuz beni tanırsınız banlanmamız için hiç önemli değil hele bu saatten sonra

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hoş geldiniz
nihayet efendileriniz sizleri buralara yönlendirdiler bu bölümü yeni üyeliklerle bu hale getirdiniz konuyu nerelere getirdiniz
bizim banlanmamız için bu üyecikler!!!araçtır özellikle açtırıldığı ve eski günlerdeki gibi manevi değerlere saldırıldığı dikkatlerimizdedir
sizlerin yazdıklarınızdaki gibi islam düşmanı veya manevi değerlere düşman olmadığınızı biliyorum görev gereği dir emir gereğidir yerine getiriyorsunuz yazdıklarınıza cevap asla vermeyeceğim o konular tartışma konusu yapılmayacak kadar
kutsaldır bizim için
sizlerin türk milliyetçiside olmadığınızı biliyorumki ben turancıyım anlatabiliyormuyum
sizler tüm sitelere bulaşmaya çalışan aydınlıkçı kalıntılarsınız amacınız toplumun huzurunu bozmak huzursuzluk çıkarmak ama ne bahasına olursa olsun sizlere müsamaha gösterildiğide aşikardır
böyle bir yazı yazmamı beklediniz çünki eski dost!!!sunuz beni tanırsınız banlanmamız için hiç önemli değil hele bu saatten sonra

Sizden çok iyi hatip olur ama bu tarz söylevlerin modası 80'ler de geçti! yukarıdaki tüm yaftalamaların mantık ve vicdan dışıdır. Efendi mevzusuna hiç gireyelim o zaten bizler gibi düşünenlerin doğası gereği olamayacak bir şeydir. Biz ümmetçi değiliz ki hesap verelim ya da hesap isteyelim.

Burada olmamın tek gayesi ise sizlerin ortalığı boş bulup saçmalamalarına kanacak insanlara aslında gerçeğin ne olduğunu gösterebilmek. Sizi umursadığımdan değil yani, Kendinizi o kadar önemli sanmayın Yemliha

Kaldı ki hayat kefesine sizinle benim insanlık adına yaptıklarımı koysak oldukça hafif kalırsınız. Klavye şövalyeliği yapmaya benzemez bu durum çünkü...

Alta da anlayın diye Ajans 7 için çektiğim bir fotoğrafı ekliyorum. Siz oralara asla gidemezsiniz. maçanız yemez. "kalbiniz hep onlarla'dır" ama lafta...
Acı... ama gerçek!

435420090130055413823.jpg

Bu insanlar sizin gibilerin verdiği gazlar yüzünden bu hallere düştüler.... Oturduğu yerden gaz veren petrol zengini Arap şeylerinin desteklediği Hizbullah yüzünden sokaktaki sıradan filistinlinin her günü azap doldu. Demem o'ki Herkes dinini kendi için yaşasın, kimseye bulaşmasın.

Hele anlı şanlı Çanakkale zaferini Atatürk ve askerlerinin elinden almaya kalkanın "inananlar için" öbür dünyada da yeri yok benden söylemesi.

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yemliha kardeşim tebrik ederim böyle bir konuyla bizleri mutlu ettiğin ve yüce dinimizin onurunu yaşattığın ve tarihimizi aktardığın için. Ve yine teşekkür ederim ki bir takım hazımsızların öfkelerini artırıp kendi içlerinde patlayıp kendikaradeliklerinde yola koyduğun için...

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Teşekkürler kardeş.
Çok güzel bir yazı.Allah razı olsun.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Saçmalama ...
Bukadar saçma bir yorum için çok düşündünmü?
İnanmıyorsan inanmıyorum de çıkıp açık açık, zavallı şey.
İnançsız olduğuna inandığım için ( belkide kendince bir inancın vardır ) değil insanların inancını küçümsediğin için zavallısın.

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Allah cümlemizden ve bu tür yazıları yazanlardan razı olsun.Ben asıl mahşer de bu insanların yüzlerini görmek isterim.Ama arkadaşın da dediği gibi tartışmaya girmeye hiç gerek yook.Allah cümlemizi yolunda gidenlerden canını verenlerden eylesin...

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hoş geldiniz
kutsaldır bizim için

Merak Etme yemliha dinimize Peygamber Efendimiz (S.a.s) e saldırılan her yerde müdafaa edeceğiz.Sanal alemde böyle insanlara asla izin vermeyiz Allah'ın izniyle.Konu için Allah Razı Olsun...

Sizden çok iyi hatip olur ama bu tarz söylevlerin modası 80'ler de geçti! yukarıdaki tüm yaftalamaların mantık ve vicdan dışıdır. Efendi mevzusuna hiç gireyelim o zaten bizler gibi düşünenlerin doğası gereği olamayacak bir şeydir. Biz ümmetçi değiliz ki hesap verelim ya da hesap isteyelim.

Burada olmamın tek gayesi ise sizlerin ortalığı boş bulup saçmalamalarına kanacak insanlara aslında gerçeğin ne olduğunu gösterebilmek. Sizi umursadığımdan değil yani, Kendinizi o kadar önemli sanmayın Yemliha

Kaldı ki hayat kefesine sizinle benim insanlık adına yaptıklarımı koysak oldukça hafif kalırsınız. Klavye şövalyeliği yapmaya benzemez bu durum çünkü...

Alta da anlayın diye Ajans 7 için çektiğim bir fotoğrafı ekliyorum. Siz oralara asla gidemezsiniz. maçanız yemez. "kalbiniz hep onlarla'dır" ama lafta...
Acı... ama gerçek!

435420090130055413823.jpg

Bu insanlar sizin gibilerin verdiği gazlar yüzünden bu hallere düştüler.... Oturduğu yerden gaz veren petrol zengini Arap şeylerinin desteklediği Hizbullah yüzünden sokaktaki sıradan filistinlinin her günü azap doldu. Demem o'ki Herkes dinini kendi için yaşasın, kimseye bulaşmasın.

Hele anlı şanlı Çanakkale zaferini Atatürk ve askerlerinin elinden almaya kalkanın "inananlar için" öbür dünyada da yeri yok benden söylemesi.

Rorschach bırak şimdi modayı şunu bunu burada milleti şaşırtmak için için iyi kafa bulandırmışsın sen bardağa boş tarafından bakanlardansın! peki bana söylermisin Filistin'e yardımlarımızın ne kadar olduğu araştırdın mı? Türkiye'ye olarak Kızılay,Deniz Feneri,Kimse yokmu,Cansuyu vb yardım kuruluşlarıyla Filistin'e evet silah alıp gidemiyoruz ama onların kanayan yaralarına ilaç götürüyor,onlara battaniyelerimizle ısıtıyoruz.!

Sen napıyorsun Filistin tüm müslüman aleminin kanayan yarasıdır sen ise bu yaraya tuz basıyorsun! Sen sanıyorsun ki yapmacık herşey.Hayır öyle değil herkesi aynı kefeye koyamazsın izin vermem! Devletimiz hadi Filistine asker gönderiyoruz dedide biz mi geri çekildik.Sana yemin ediyorum FİLİSTİN E Gidecek İlk Ordumuza katılmak için elimden geleni ardıma koymayacağım senin gibilerin yanında yaşamaktansa cihad için Allah yolunda Filistinde can veririm!

Sizden utanıyorum çok***** ve *******

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeşlerimden Allah[cc]razı olsun
agah kalınız
son günlerde bazı yeni!!!üyelerin bölümümüzün gerçekten diini sitelerle yarışacak boyuta ulaşması nedeniyle telaşa kapılması ve aldıkları komutla gerek alevi kardeşlerimize gerek mukaddesatımıza saldırmaları gözlenmektedir
kardeşlerimin bu oyuna gelmemesi sevindiricidir konu mod arkadaşlarımızada iletilmiştir
bölümümüz ver inanışa dine açıktır ama insanların birbirlerinin değerlerine saygı duyması hakaret etmemesi aşağılamaması esastır
özel görevli arkadaşlarımdanda ricam ilminiz yettiğince konular açınız bizler medeni olarak tartışabilecek kapasitedeyiz
bölümü aşağılara çekmek isteyenlere taviz vermeyiniz onların tahrikkar yorumlarına konularına cevap vermeyiniz

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Olamaz bu kadar inanmıyorum. Sarkımış'ta da binlerce asker öldü orada neden yoktu? onlar da Osmanlı idi... binlerce kınalıkuzu soğukta bir birlerine sarılarak öldü. Kimin canı dayanır? Hz. Muhammed insan mı ayırıyor... Üstelik Hz. Muhammed'in kendisi de savaş kaybetmiştir. Yazık. Kulağa fısıldana bir tarih var. Eksik ve bilgisiz. Atatürk'tür orada destana öncülük eden. Ondan sonrası da Türk Millet'nin korkusuz yüreği. Gerisi yalan...

cakabuba

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allar razı olsun yemliha, yüreğine sağlık...

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olamaz bu kadar inanmıyorum. Sarkımış'ta da binlerce asker öldü orada neden yoktu? onlar da Osmanlı idi... binlerce kınalıkuzu soğukta bir birlerine sarılarak öldü. Kimin canı dayanır? Hz. Muhammed insan mı ayırıyor... Üstelik Hz. Muhammed'in kendisi de savaş kaybetmiştir. Yazık. Kulağa fısıldana bir tarih var. Eksik ve bilgisiz. Atatürk'tür orada destana öncülük eden. Ondan sonrası da Türk Millet'nin korkusuz yüreği. Gerisi yalan...
buyur Atatürk köşesine gir
eğer benim onda bir konuma ulaşmışsan pes diyeceğim
Allah[cc]her şey için bir vesile tayin eder Atatürk te Türk milletinin kurtuluşuna vesiledir
Dindar bir vatan evladı: Mustafa Kemal ATATÜRK
dergah yolu
20-02-2009 22:32
Yazan X_Codesia
177
thread.gif
icon1.gif
trashcan_small.gif
Yabancı gözüyle Atatürk'ün üstün kişiliği
dergah yolu
18-02-2009 22:33
Yazan dergah yolu
064
thread.gif
icon1.gif
Atatürk köşesi
toDay
17-02-2009 23:04
Yazan dergah yolu
792
thread.gif
icon1.gif
Atatürk'ün medeni kişiliğini ebediyen yaşatan kurum: T.S.K.
dergah yolu
17-02-2009 22:38
Yazan dergah yolu
053
thread.gif
icon1.gif
Atatürk'ün Türk Ordusuna verdiği değer ve önem.
dergah yolu
16-02-2009 18:18
Yazan dergah yolu
078
thread.gif
icon1.gif
Atatürk'ün dikkat çektiği tehlike komünizm[yine değerli fotoları eşliğinde)
dergah yolu
15-02-2009 22:59
Yazan dergah yolu
2112
thread.gif
icon1.gif
En büyük Türk milliyetçisi Atatürk
dergah yolu
14-02-2009 21:10
Yazan dergah yolu
062
thread_hot.gif
icon1.gif
Atatürk materyalist değildir[muhteşem fotoğraflar ilaveli ]
dergah yolu
14-02-2009 21:06
Yazan dergah yolu
9287
thread.gif
icon1.gif
Atatürk'ün Peygamber Efendimize duyduğu hayranlık ve ender bulunan fotoğrafları
dergah yolu
12-02-2009 19:56
Yazan dergah yolu
0107
thread_hot.gif
icon1.gif
tag.png
Meclisin açılış davetiyesi
ayhan.akyuz
11-02-2009 23:12
Yazan dergah yolu
3284
thread.gif
icon1.gif
Dinine gönülden bağlı bir lider Atatürk(Atatürk hayranları bu resimler kaçmaz)
dergah yolu
11-02-2009 22:43
Yazan dergah yolu
0111
thread.gif
icon1.gif
Tevazu sahibi bir deha Atatürk
dergah yolu
10-02-2009 19:06
Yazan dergah yolu
091
thread.gif
icon1.gif
Kararlı ve çevresine moral aşılayan lider
ashabulyemin
09-02-2009 22:10
Yazan ashabulyemin
033
thread_hot.gif
icon1.gif
Atatürk Q harfini sevmezdi (
multipage.gif
1 2)
The_daphne
09-02-2009 22:00
Yazan nsgnc
10286
thread.gif
icon1.gif
Atatürk'ün bağımsızlık tutkusu
ashabulyemin
08-02-2009 16:04
Yazan ashabulyemin
052
thread_hot.gif
icon1.gif
Atatürk'ün Ölümü ve Vasiyeti
The_daphne
07-02-2009 03:43
Yazan ashabulyemin
1189
thread.gif
icon1.gif
Atatürk'ün bir anısı ! keyifle ve duygulanarak okuyacaksınız...
The_daphne
07-02-2009 03:05
Yazan ashabulyemin
278
thread.gif
icon1.gif
Bir eylem insanı Atatürk
ashabulyemin
06-02-2009 21:03
Yazan ashabulyemin
035
thread.gif
icon1.gif
Atatürk'ün üstün kişiliği
ashabulyemin
06-02-2009 01:17
Yazan ashabulyemin
046
thread.gif
icon1.gif
Atatürk'ün demokrat kişiliği
ashabulyemin

çokmu önemli hayır bizler için karlar üstünde yatan hayatını ulusuna adamış bir lider için lafı dahi olmaz ne yapsak azdır
hadi utanma resim galerisine gir abinin[yaşça senin enaz iki katınım)gönderdiği resimlerden Atatürü daha yakından tanı öyle haybeden değil gerçekten konuşsaydınız galeriyi ağzına kadar resimle dolduracaktım

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
burda yazılarımıza laf atanlar acaba çanakkale destanını okumuşlar mı?nasıl kazanılmış o şanlı destan bir dünya yürümüş türklerin üzerine acaba imanı olmayan bir millet nasıl olurda böyle bir zafer kazanır kana susamış insanlar masum canlara kıymış çanakkalede ilahi kudet tecelli etmiş orda birde anzakların dilinden dinlesinler çanakkale destanını neler yaşanmış görsünler.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İmamın biri çıkıyor "peygamber Çanakakkalde savaştı" diyor sonra herkes ona inanıyor. Bu kadar ******* yahu? Bedir Savaşı'nı kaybeden ve şu an vefat etmiş olarak mezarında yatan peygamber 1000 yıl sonra çıkıp Çanakkaleye mi gelmiş? Bu tür mucizler peygamberler hayattayken olur öldükten sonra değil.

ya nesiniz siz insan *********ki ümmet olasınız önce insan olmayı öğrenin k ibu öğrenilmez doğulur
*********** inaçlarımız ve kutsal saydılarımız hakkında bu şekilde konuşamzsın peygamber efendimiz zulme kaşıydı ona dokunmayana zarar vermeyene oda zarar vermezdi onun peygamerligi süresince asla ve asla mazluma kılınç kalkmamıştır müşrikler onu taşlarken o beddua etmek yerine onlara hidayet dilemiştir hidyate gelmeelri için duaetmiş göz yaşı dökmmüştür o öyle bi pegamberdidki evrene insanlığa gönderilmiş hitap eden bi peygamberdi
allah çok şükür onun ümmetindenim ölsenizde gebersenizde onun ümmeti asla tükenmicek çabalarınız sonuçsuz kalıcak ölüm ve ötesinde herkes ektiğini biçicek allah cc öteki dünyada bizi peygamber efendime komşu etsin budünyada ise ona layık bi ümmet olmayı nasip etsin
size gelince müşrikler daha önce nasıl kahrolduysanız gene kahrolmaya mahkumsunuz dileğim hidayete erip pişmanlıkla tövbe etmenizdir
************ adam gibi cevap al aksi halde birkere değilonkerede banlansam yine gelir sana haddini bildiririm son bişy...
adamın birinin bi öküzü varmış tek öküz onunla tarla sürmeye gitmiş
öküz tarla sürerken ayağı tökezlenmiş düşmüş adam öküzü kaldırıp 1 demiş
biraz daha devam etmiş öküz gene tökezlemiş düşmüş adam kaldırıp 2 demiş
devam etmiş işine aradan biraz daha zaman gemiş bu arada arkadası izliyomuş anlama verememiş bu adam ne sayıyo diye
sonra öküz bidaha tökezleyip düşünce adam 3 demiş ve çekmiş vurmuş
bunu gören adam ya delimizin neden yaptın öküzü neden vurdun falan diye söylenmeye başlamış
adam gayet sakin bi şekilde arkadsına dönmüş ve demişki 1
sana diyeceğim son söz "1"

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
burda yazılarımıza laf atanlar acaba çanakkale destanını okumuşlar mı?nasıl kazanılmış o şanlı destan bir dünya yürümüş türklerin üzerine acaba imanı olmayan bir millet nasıl olurda böyle bir zafer kazanır kana susamış insanlar masum canlara kıymış çanakkalede ilahi kudet tecelli etmiş orda birde anzakların dilinden dinlesinler çanakkale destanını neler yaşanmış görsünler.

Çanakkale'yi nasıl bilmem. Benim okuduklarımı sen de okusan inan böyle düşünmeyecektin. Bu aslında değerli peygamberimize laf uzatmaktır. Ayıp ediliyor. Burada başka birine hakaret yok. Tam tersine yanlış bilinen bir noktaya işaret var. En baştaki yazıda ne diyor? Havadaki topları eliyle tutuyordu. Bu insanları kandırmak ayıp değil mi? Müslümanların öldüğü zulüm gördüğü her yere gitmesi gerekir anlayışı çıkar... Sen böyle bir yalana inanırsan bir de çıkar derki diğerleri de müslüman O zaman Hz. Muhammed orada neden yoktu? Bu tür yalanları bırakın. Fark etmeden dine ve onun en yüce kişisine hakaret ediyorsunuz. Çanakkale çok büyük bir destan. Ona kimsenin diyeceği yok. O destanı yaratanı da herkes çok iyi biliyor. Ama şunu da unutmayın ki 1915 lerde düşmanı yaklaşık 200 bin şehit vererek durduk ama çok değil 3 yıl sonra yine o düşman elini kolunu sallaya sallaya İstanbul'u işgal etti. O işagale de İslam aleminin son velihattı son halifesi izin verdi. Bazen insanın isyan edesi geliyor. O 200 bin kişi boşuna mı öldü diye...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çanakkale'yi nasıl bilmem. Benim okuduklarımı sen de okusan inan böyle düşünmeyecektin. Bu aslında değerli peygamberimize laf uzatmaktır. Ayıp ediliyor. Burada başka birine hakaret yok. Tam tersine yanlış bilinen bir noktaya işaret var. En baştaki yazıda ne diyor? Havadaki topları eliyle tutuyordu. Bu insanları kandırmak ayıp değil mi? Müslümanların öldüğü zulüm gördüğü her yere gitmesi gerekir anlayışı çıkar... Sen böyle bir yalana inanırsan bir de çıkar derki diğerleri de müslüman O zaman Hz. Muhammed orada neden yoktu? Bu tür yalanları bırakın. Fark etmeden dine ve onun en yüce kişisine hakaret ediyorsunuz. Çanakkale çok büyük bir destan. Ona kimsenin diyeceği yok. O destanı yaratanı da herkes çok iyi biliyor. Ama şunu da unutmayın ki 1915 lerde düşmanı yaklaşık 200 bin şehit vererek durduk ama çok değil 3 yıl sonra yine o düşman elini kolunu sallaya sallaya İstanbul'u işgal etti. O işagale de İslam aleminin son velihattı son halifesi izin verdi. Bazen insanın isyan edesi geliyor. O 200 bin kişi boşuna mı öldü diye...
şunu unutuyosunuz allah nasip etmese şu dünyada birtek taş yerinden oynamaz
allah orda canıyla anıyla savasan o askerlere güç kuvvet verdi dayanma gücü ve azim verdi