Resident Evil Seri Sırası

Sanctuary

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Resident Evil serisini oynamak istiyorum. Steamden baktım aşırı karışık sıralaması. İlk oyun hangisi, nasıl başlayacağım bir türlü çözemedim. Şu "Resident Evil 3" 3 Nisan 2020'de çıkan oyunun hikayesiyle bağlantılı önceki oyunları hangileri? Hangi oyundan başlamalıyım? Oynanılması şart olmayan, hikaye ve karakter bağı olmayan oyun var mı ?

Viserys

Asistan
Reaksiyon puanı
166
Resident Evil 1 ile başla. Aşırı retro gelir. Sonra 2,3... diye devam et. Ama 5 ve 6. oyunlarını önermiyorum. Seri orada bozdu kendini.

Sanctuary

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Peki yeniden yapılan 2 ve 3ü oynasam sadece eski serileri oynamadığım için ne derece tadı kaçar serinin :rolleyes:

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,786
Şimdi eski RE oyunları izometrik bakış açısına sahip oldukları için nereden düşman çıkacağını görmek zor. Bir de dar bir alanda zombilerle çatışınca verdiği heyecan farklı bir seviyede oluyor. Yeni çıkan remakeler eskisi ile aynı olmasa da kaliteli oyunlar. RE3 için çok uğraşmamışlar RE2 remake devamı gibi duruyor aynı grafikler ve daha kısa süren bir oynanış hikayesi var. Asıl RE8 ile seri eskiye geri dönüş yapacak.