Reklam Kokusu..

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle herkese selam ve hürmetler..
benimkisi aslında bi öneriden çok samimi bir eleştri olacak..
SDN i çok uzun zamandır takip ettiğimi söyleyemem ama ilk tanıştığım günden beri çıkmak da bilmiyorum..
eleştrim ise yayımladığınız haber yada incelemelerinizde sanki markaya gereğinden fazlaca vurgu yapıyormuşsunuz gibi.. yani reklam kokusu alıyorum.. bir haberde beğeni olacaktır, yada inceleme tavsiye illaki ama reklamvari olunca suyun rengi değişiyor..
bilmiyorum fikrime katılan var mı ama objektif olarak modların bunu bi düşünmesini ve gerekli gördükleri takdirde tarzı düzeltmelerini, yok öyle birşey be adam derlerse de daha fazla erezyona uğramadan en azından bu çizgide dewam etmelerini diliyorum..
Herşey gönlümüzce olsun..

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Mod.luk yani bizlik bir şey yok. Editörlere söz düşer bu konuda...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Editör Beğenmediği Bir markanın Ve Ürünün Videosunu veya Makalesini yayınlamaz . Yayınlasa bile Marka ile birlikte Eksiklerininde altını çizer

rower

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Her teknoloji dergisinde oldugu gibi shifdeletdede var buna benzer şeyler en azından ben öyle görüyorum

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Bu tip şeyler güncel haber sitelerinde de oluyor örneğin bir kampanyayı çok sattı v.b. şeylerle galiba sanki haber gibi sunuyolar ama SDN makalelerine gelince eğer ürün hakkında editör doğru bilgiler veriyosa benim için reklam yapsada sorun olmaz.İyi günler.

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgi paylaşıldıkça çoğalır. işin güzelliğide espriside buradadır..
reklam için aynı şeyleri söylemek mümkün mü??

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bir çok yazıda benimde dikkatimi çekti. Markalara fazla yağ çekiliyor! yani reklamı yapılıyor. Burada site kullanıcısının siteye güveni suistimal ediliyor gibi bir görüntü var. Hoş bir durum değil zaten reklam geliri oldukça iyi olan bir site daha fazla ileri gidip site kullancılarını zora sokmaya gerek yok aslında...

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir çok yazıda benimde dikkatimi çekti. Markalara fazla yağ çekiliyor! yani reklamı yapılıyor. Burada site kullanıcısının siteye güveni suistimal ediliyor gibi bir görüntü var. Hoş bir durum değil zaten reklam geliri oldukça iyi olan bir site daha fazla ileri gidip site kullancılarını zora sokmaya gerek yok aslında...

+1 ..

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Lime Wire Dışında Hangi Olaysa Olsun Hava Hoş... Beni İlgilendirmez. Ben Reklam Yapmamda...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Örnek vermek, bu konuda çok daha fazla açıklayıcı olacaktır.

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ustadlar dediğim gibi benim vereceğim örnek size bana koktuğu gibi kokmayabilir.. burada bence örnek aramak yerine söyle bi içeriklere ve yazılanlara bu yönde bakmanız daha doğru bi yaklaşım olmaz mı??

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Olmaz.

Çünkü biz reklam içerikli haberler yapmıyoruz. Eğer böyle bir reklam olursa da zaten altına "ADVERTORİAL" yazıyoruz.

Daha sağlıklı tartışmak için örnek verirsen iyi olur. Yoksa, "Çamur at izi kalsın" gibi bir durum söz konusu oluyor ve bu da bizim ekibimize haksızlık anlamına geliyor.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Dürüst yayıncılık gelen ürüne, geliştirilen teknolojiye s**ıp sıvamak değildir. İşinize yarayacak şeyle potansiyel olarak balonluk taşıyan vurguları size olduğu gibi yansıtmaktır.

Bu konuya mesaj yazan bir-iki arkadaş zaten ömrünü septisizmle geçirmiş kişiler. Ne yapsak ne etsek reklam kokuyor... Her kullanılan "reklam kokan hareketler bunlar" lafı için söz öğeğinin sahibine telif ödense adam bir sonraki uzay turisti olacak kadar parayı sizden kazanırdı.

Eğer sadece size öyle gelir diye örnek vermiyorsanız, bu konuyu da başlatmayacaksınız. :D Zira gayet komik oluyor.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Beğenilen bi ürünü marka ismi veya şirket ismi vermeden yayınlamak nasıl mümkün olabilir ki zaten bi de bu yönden düşünelim, e zaten bi ürün veya hizmetin yararlı yönleri anlatılırken söz konusu şirket ister istemez öne çıkacaktır, böyle bi inceleme ne mümkündür ne de mümkündür!

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bence ürünleri eksisiyle artısıyla anlatıyorlar. Reklam yapılsa dahi yadırganmaması lazım. Burası amme hizmeti yapan kurum değil ki.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Selamlar,

Dürüst yayıncılık gelen ürüne, geliştirilen teknolojiye s**ıp sıvamak değildir. İşinize yarayacak şeyle potansiyel olarak balonluk taşıyan vurguları size olduğu gibi yansıtmaktır.

Bu konuya mesaj yazan bir-iki arkadaş zaten ömrünü septisizmle geçirmiş kişiler. Ne yapsak ne etsek reklam kokuyor... Her kullanılan "reklam kokan hareketler bunlar" lafı için söz öğeğinin sahibine telif ödense adam bir sonraki uzay turisti olacak kadar parayı sizden kazanırdı.

Eğer sadece size öyle gelir diye örnek vermiyorsanız, bu konuyu da başlatmayacaksınız. :D Zira gayet komik oluyor.

üslup ve mizahi yorumunuz mükemmel :thumbup:

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

eleştirisel tavsiyede bulunan gitti..
sadece şunu merak ediyorum yalnız.. sadece şunu.. "acaba kendinize sordunuzmu konu başlığını? yoksa bol keseden mi cevap veriyorsunuz.."

üslubumun ve niyetimin yalnış anlaşılmamasını umarak herkesin yaptığı işe ve verdiği emekğe teşekkür ediyor ve dewamını diliyorum.. görülen o ki yazanda memnun okuyanda.. eleştriye gerek yok.. herşey tıkırında zaten..

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bu tip şeyler güncel haber sitelerinde de oluyor örneğin bir kampanyayı çok sattı v.b. şeylerle galiba sanki haber gibi sunuyolar ama SDN makalelerine gelince eğer ürün hakkında editör doğru bilgiler veriyosa benim için reklam yapsada sorun olmaz.İyi günler.

Aynen katılıyorum.:thumbup: O marka güzel bi iş çıkartmışsa varsın reklamıda olsun zaten kaliteli bi ürünün reklama pek ihtiyacı yoktur diye düşünüyorum... saygılar

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bnde uzun zamandır takip ediyrum sdn yi bakmayın üye tarihime eski üyeliğimin ismini unuttum :D nese şimdiye kadar sdn de reklam yapıldıgını görmedim