[REHBER] Samsung Galaxy S3 Root - CM 11 KitKat 4.4.2 Kurulumu

Kallican

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar

Konu içeriği;

1- Root işlemi
2- CWM Kurulumu
3- CM 11 Kitkat 4.4.2 kurulumu

Gerekli dosyalar ;

1- Samsung USB Driver
2- Odin V 3.09 ve Root dosyası
3- ClockWord Recovery
4- CM 11 Kitkat 4.4.2
5- Google Uygulamaları

-Gerekli dosyaları indirdikten sonra samsung driverını kurup bilgisayarı kapatıp açıyoruz.
-Ardından 2 numaralı dosyayı rar dan çıkartıyoruz.

-Telefonumuzda Ayarlar >Diğer > Cihaz Hakkında > Yapim numarası üzerine 7 kez tıklıyoruz.

XW7VbO.png
BXmJbG.png
nPVzdl.png

Daha sonra Ayarlar >Diğer > Geliştirici Seçenekler > USB Hata ayıklama moduna tıklıyoruz.

glzdR2.png
7mE9pv.png

Şimdi telefonumuzu kapatıyoruz ve Ses kısma + Güç + Menü tuşlarına basılı tutarak açıyoruz bir kez ses açma tuşuna basıp Download moda alıyoruz.

Bilgisayarımızda Odin programını açıyoruz telefonumuzu bilgisayarıma bağlıyoruz AP yazan kısma CF Auto root ile başlayan .tar uzantılı dosyayı ekleyip starta basalım telefonumuz restart olucak açıldığında menüye basıp uygulamalarınızı kontrol edin SuperUser uygulaması kurulmuşsa telefonunuz rootlanmış demektir.

LP7k5j.jpg

Dosyalarınızı , resimlerinizi ve uygulamalarınızın bir yedeğini bilgisayarınıza alın her ihtimale karşı telefonumuz root landığına göre titanium backup programı ile uygulamalarınızın yedeğini telefona alabilirsiniz aldığınız yedeği bilgisayarınıza kopyalayın.

4 ve 5 numaradaki dosyalarımızı telefonumuza kopyalıyoruz.

Tekrar telefonumuzu kapatıyoruz ve Ses kısma + Güç + Menü ye basarak tekrardan download modda açıyoruz odini açıyoruz telefonumuzu usb ile bağladıktan sonra ap kısmına tar uzantılı Clockword recoveriyi seçiyoruz starta basıyoruz kendisi yüklemeyi yapıp telefonu yeniden başlatıyor.

Tekrar Telefonumuzu kapatıyoruz Bu kez Ses AÇMA+ Güç + Menü tuşuna basılı tutarak recovery modda başlatıyoruz

b8Aqzm.jpg

wipe data/facotry reset işlemini uyguluyoruz - wipe cache partition uyguluyoruz

-install zip>chose zip from/sdcard >0/> buradan öncelikle 4 numarada indirdiğimiz cm11 i seçiyoruz kendisi kurulu yapıyor aynı işlemi gapps içinde uyguluyoruz ve işlemimiz tamam hayırlı olsun artık kitkat 4.4.2 ve root yetkisi elinizde duruyor.

Acele ile anlattım yaptım fotoğraflar temsilidir anlatım tamamen bana ait resimler değil.

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
çok teşekkür ederim sorun olursa burdan sorarım :)

SilverMan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Mod'larla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak lazım. Telefonun bazı fonksiyonları çalışmıyor veya eksik çalışmaya başlıyor olabilir.

Kallican

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çalışmayan her hangi bir fonksiyonu yok nexus gibi oluyor kurunca samsung uygulamarından arındırılıyor ve böylece şişme kasma takılma olmuyor.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Akilli uyari arama falan olmuyor degil mi bunu yapinca

Kallican

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet o özellikler çalışmıyor şahsen pekte kullanmıyorum ama telefonda ki performans artışına bakılırsa bazı samsung yazılımlarından vazgeçmeye değer :)

Yas_intheLife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cm11 in şu an nightly sürümlerinde, stabil olmadığını belirtmekte de fayda var.

Fatih Akdağ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş merhaba. dediğin ayarlarıda yaptıysamda ne gps nede otomatik ekran döndürme özellikleri çalışmıyor. kıracam nerdeyse telefonu sinirden.. bu s3 ü ilk günkü haline çekmem için ne yapmam gerekli onu bir tarif edersen sevinirim.. Saygılar

Kallican

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S

SDN Okuru

SDN Okuru
CM 11 Kitkat 4.4.2 Kurulumu lınkı açılmıyor, bulunamıyor

grasorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar benim s3 de cm11 var arada ekran donuyor sizdede oluyor mu

assortique

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ben kurdum ve dediklerini aynen yaptım.

Ama Şimdi ne play stora bağlanıyor ne de bir şey.

Üstüne "maalesef com.google.gaaps bilmem ne durduruldu." gibi şeyler çıkıyor zırt pırt.

Yardımcı olursan sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm bende dediğiniz gibi kurdum ama google play store yok telefonumda gerısı ıyı aslında benmı beceremedım aokp verdıgınızı gormedı telefon

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Sd kart olmadan bu yöntem ile rom yükleyebilirmiyim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cm 11 s4e kurulu ancak uygulama menüsünü düzenleyemiyorum ve kamera sorunu oluşuyor bazen açılıyor bazen açılmıyor yardımcı olabilecek var mı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cm romu yükleyince şebekeden görüntülü görüşme yapabiliyormuyuz