RedHack TTnet'e saldırdı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jibbs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
iyi ki dün belletmendim zaten internete giremedim, delirirdim yoksa

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
napak-inanak-mi.jpg

2m4syhg.jpg

Z0VX15_inci-sozluk-101.jpg

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
RedHack'in bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini düşünmüyorum. RedHack'ten önce davranıp "bu saldırıyı ben yaptım!" deseydim, herkes inanırdı sanırım. Bi' de Anonymous grubuna da göz kırptım mı, tamamdır...

Internet bağlantısında son 1 haftadır tuhaflıklar vardı zaten. Arızanın nedeni; hem acemi hem de meraklı bi' stajerin "Aaa! Bu kırmızı düğme de ne işe yarıyor?" sorusunun yanıtını araması da olabilir, global olarak illegal içeriklere karşı başlatılan savaşın gereği yapılan çalışma da olabilir.

Hey-şey-olabilir...
TTNet "yapılandırıyoruz" diyorsa, yapılandırıyorlardır.

Nasıl oluyor da hemen inanılıyor?
Nasıl oluyor da durumdan vazife çıkaran illegal grup desteklenebiliyor?

Adı üstünde: Illegal (hukuksuz)
Bugün ona, yarın sana.
Hiç mi düşünmüyorsunuz?

"Adil Kullanın Kotası"ymış.
Kullanma kardeşim.
Kotasız al.

Pahalı mı?
Mahkeme orada.
Aç davanı.
Resmi olarak kazıklanıyorum de.
Koy delillerini, kazan davayı.

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
*Bu saldiriyi #Anonymous grubunun destegine selam cakmak ve 1 Mayis'i hatirlatmak amaciyla duzenledik. O imam sanildigi kadar guclu degil..

*Korkmayin, bir avuc insan bu komprodorlari bu hale getirdiyse, hepimiz ne yapabiliriz bir dusunun ;)

Ne mal olduklarını anlamak için bu 2 mesajı okumak yeterli.

Belki gerçekten saldırdılar belki sistemi onlar çökertti belkide çıkan arızadan kendilerine pay biçip hava atıyorlar.
Ama şöyle bir gerçek var bunların bazılarını içeri tıktı polis. onun için çok zorlarına gidiyor pkk lı i..lerin.
Bu devlet sizin gibi vatan haini üç beş çapulcuya papuç bırakmaz. Sizin en babanız imralıda çürüyor..

Destek veren arkadaşlar var bunlara. Ya ne mal olduklarını bilmiyorlar yada biliyorlar inadına yazıyorlar.
İnternet in pahalı olmasından bazı kısıtlamalar getirilmesinden bizde hoşnut değiliz bunuda her fırsatta dile getiriyoruz.
Ama arkadaşlar emin olun bunlar sizin haklarınızı savunmak için yapmıyor bunu..
Bunların sıkıntısı başka..

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Türk Telekom ise fiber altyapının yayılımı ve her noktaya ulaştırılmasına aracılık eden MPLS (Multi Protocol Label Switching) sisteminin kurulumu sırasında bir sorun çıktığını ve bu yüzden ülke genelinde birçok ilde kesinti yaşandığını açıkladı.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
RedHack'e inananlar:

Tüm bunları geçtim...

TTNet'in altyapısını ne zannediyorsunuz?
Internet omurgası hakkında fikriniz var mı?
Internet nedir biliyor musunuz?

Evinizde kullanıllan 4-Port switchle mi internet hizmeti veriyorlar da DDoS saldırısıyla hemen çöküyor ha?

TheInvasion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hak diyen bazilari devlete saldiri olmaz diyenler suriyede veya libyadaki devlete saldiri ve dis mudahaleyi nasi olayosa can simidi olarak gorebildikleri bir dunyada yasiyoruz . bu mantik catismalari pek hayra alamet bisey olamaz bence. taraf tutmayan taraftar nasi olucaksa . insanin adindaki hayvan turunun oldugu yerde tarafsizlik olmuyo .

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yalandan kim ölmüş. Bir kaç çapulcu çıktı üstlendi, bir kaç saat hava attı ondan sonra sustu.

Arkadaş bizim toplum da bilmiyor işini. "Akk" olayını protesto mu etmek istiyorsun, yap reklamını, topla insanları, çık meydana efendi efendi protesto et. "Hackleyenlere helal olsun" gibi bir mantık olamaz. Sen o grupların nelere, kimlere hizmet ettiğini bilmeden lafla da olsa destek vermeye çalışıyorsun !

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Devlet kurumlarını "hackleyenleri" tebrik eden bir toplumumuz var. o aptal saptal grubun kendi hakkınızı savundugunu sanıyorsunuz oysa o adamlar kimlere nelere hizmet ediyor bilmiyorsunuz.

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Adil kota uygulamasını protesto için yapın da tamam diyelim bizde hakkımızı koruyorsunuz diye size gaspettiğiniz hakı helal ederlim...

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İnternet kullanıcıları ! Ortak bir protesto yapmak bu kadar mı zor ? Sesinizi duyurmak için çapulcu lamer ya da hacker olmaya ihtiyacınız yok... Bir de tebrik etmişler "Yok artık !"

Türkiye' nin 30 Milyona yakın internet abonesi fikir birliği ederek 3 ay boyunca faturalarını ödemesinler, bakın neler oluyor... "İcra geliiii ii iiir, uğraşamam" diye bahane bulanlar olacaktır yine... 30 Milyon aboneye aynı anda dava açmak yer mi ? Biraz kafasını kullansın şu halk yeter çenesini kullandığı... "Lak lak lak" icraate gelince fos...

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ortada bir olay var herkes bu işten nemalanmaya çalışıyor :mrgreen: Anonmuz der ben yaptım o der ben yaptım :D Kimse bişey yapmadı bence bizim düşüncesiz şirketin düşüncesiz çalışanları bakımı milletin en yoğun kullandığı saatte yapmıştır anca :D

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
TTNET interneti kesebilmek için bir sebepleri daha oldu .

CemBayramoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar lamer RedHack takımının yalan foyası ortaya çıktı neyin derdindesiniz siz.saldırı oldu ama o lamer takımlar interneti falan çökertti diyonuz yok öyle bişey ttnet fişi çekti.haber milliyet.com.tr

'Saldırılar durdurulamadı fişi çektiler'

Dün gece yaşanan yaklaşık iki saatlik internet kesintisinin, Anonymous ve RedHack saldırılarını durdurmak için yapıldığı iddia edildi. Türk Telekom ise bu iddiaları yalanladı.

Dün 22.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık iki saat süren internet bağlantı sorunu gecenin en önemli gündem maddesi oldu.
Tüm TTNET abonelerinin internet bağlantısı koparken diğer servis sağlayıcılarda hemen hemen hiç sorun yaşanmadı. Hatta TTNET de dahil olmak üzere 3G bağlantılar normal bir şekilde devam etti.
Ancak sosyal medyada yer alan bazı yorumlara göre, kısa süreli diğer operatörlerde de sorunlar yaşandı.
TTNET kesinti ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken RedHack Grubu (Kızıl Hackerlar) ilginç bir iddia ortaya attı.
RedHack, kesintinin Türkiye'de resmi kurumlara yönelik bir siber saldırı nedeniyle gerçekleştiğini öne sürdü.

Anonymous Grubu'nun RedHack'e destek vermek amacıyla TTNet, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Yargıtay'a dün gece itibariyle bir saldırı başlattığı belirtildi.
İddiaya göre bu saldırılar sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı'nın sistemleri çökertildi, bu saldırılarla baş edilemeyince de Türkiye İletişim Başkanlığı (TİB), internet yurt dışı çıkışları kapattı.
Yine RedHack'e göre Anonymous'un saldırısına karşı alınan bu önlemden sonra kendi grupları yurt içinden saldırıyı devam ettirdiler, TİB de bu noktada 'fişi çekerek' tüm ADSL bağlantılarını kapattı. Böylece dün gece tüm Türkiye'de yaşanan internet bağlantı sorunu ortaya çıktı.
TELEKOM YALANLADI

Türkiye’de dün 22.00 sıralarında yaşanan internet kesintisiyle ilgili Türk Telekom yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk Telekom olarak, sahip olduğumuz altyapıyı, güncel teknolojilerle sürekli geliştirmekte, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla altyapımızı en yeni teknolojilerle modernize etmekteyiz. Türkiye’nin 81 ilindeki müşterilerimizin daha yüksek hızlarda internete erişimini sağlayacak fiber internet için çalışmalarımız, aralıksız şekilde devam etmektedir. Dün gece bu çalışmalar kapsamında yapılan teknik ekipman kurulumları sırasında yaşanan teknik aksaklık bazı bölgelerde internet erişiminde sorun yaşanmasına neden olmuştur. Ancak 7 gün 24 saat hizmet veren teknik ekiplerimizin anlık müdahalesi ile sistemsel çözüm sağlanmıştır" denildi.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bence TTnet in bu hatasını kendilerine pay gösterip Saldırdık demişlerdir :D

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
BASIN AÇIKLAMASI 28 Nisan 2012
TÜRK TELEKOM’DAN AÇIKLAMA
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom olarak, sahip olduğumuz altyapıyı, güncel teknolojilerle sürekli geliştirmekte, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla altyapımızı en yeni teknolojilerle modernize etmekteyiz.
Türkiye’nin 81 ilindeki müşterilerimizin daha yüksek hızlarda internete erişimini sağlayacak fiber internet için çalışmalarımız, aralıksız şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında saatte yaklaşık 9 km fiber döşenmekte, her saat yaklaşık 1500 haneye fiber kapsamı sağlanmaktadır. Türkiye’nin birçok noktasında hem altyapı döşeme hem de yeni ekipman ve cihaz kurulumları yine bu kapsamda gerçekleştirilmektedir.Dün gece bu çalışmalar kapsamında yapılan teknik ekipman kurulumları sırasında yaşanan teknik aksaklık bazı bölgelerde internet erişiminde sorun yaşanmasına neden olmuştur. Ancak 7 gün 24 saat hizmet veren teknik ekiplerimizin anlık müdahalesi ile sistemsel çözüm sağlanmıştır. Müşterilerimize en yüksek internet hızlarını en geniş kapsamda sunma ve Türkiye’nin her bölgesine fiber erişimi için çalışmalarımız devam edecektir.Saygılarımızla,Türk Telekom

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
[video=youtube;F-XygQaRc8U]http://www.youtube.com/watch?v=F-XygQaRc8U[/video]

Adamlar gezegeni değilde türkiye'yi yaktı.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
benim hızımda 0.20 - 0.60mbps arasında değişiyor , baktım 60gb kullanmışm yavaşlatılmışta nasıl yavaşlama analmadım gitti

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
ttnetdeki konfigrasyon ayarlarinda problem oldu bu adamlarda biz yaptık diye yok şöle böyle haberler yaptılar ezikler türkiyedekı ne kadar network uzmani varsa toplasalar bile hack yapma imkanlari okadar zor hadi yaptilar diyelim dns leri düzeltme yada bir cok ayarını 1 saatte halladerler zamanında da bole bişiler olmustu serverda temızlık yapan isciler fişi çıkarmıslardi sorunu anca cozdüler bir kac gündür zaten genel olarak ttnet de calısma var ve dün sabahtan beri ttnet e ayit arabalarla adamlar santral santral bolge bogle gezip ayarlari toparliyorlar redhack reklam pesinde kosmaya devam etsin cogunun türkiyedekı yandaslari bile ttnet in internet hizmetini kullaniyor lamerler

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
ttnetdeki konfigrasyon ayarlarinda problem oldu bu adamlarda biz yaptık diye yok şöle böyle haberler yaptılar ezikler türkiyedekı ne kadar network uzmani varsa toplasalar bile hack yapma imkanlari okadar zor hadi yaptilar diyelim dns leri düzeltme yada bir cok ayarını 1 saatte halladerler zamanında da bole bişiler olmustu serverda temızlık yapan isciler fişi çıkarmıslardi sorunu anca cozdüler bir kac gündür zaten genel olarak ttnet de calısma var ve dün sabahtan beri ttnet e ayit arabalarla adamlar santral santral bolge bogle gezip ayarlari toparliyorlar redhack reklam pesinde kosmaya devam etsin cogunun türkiyedekı yandaslari bile ttnet in internet hizmetini kullaniyor lamerler

Aslında sanki söylediin mantıklı çünkü ben 5 6 yıldır ttnet kullanıcısyım ikinci kez adil kullanıma düştü hattım ve 5 gün sürdü bugün düzeldi ve yeni fatura günüde daha gelmedi düzelmesine daha vardı yani ttnetten kaynaklanan bir sorundu bence

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Hocam gugil dns kullananlar da bile baglanti kesildi yaw adamlar sözde türkiyedekı ttnetin dns cıkıslarina girmısler komık yaw Anonymous adını kullanarak biraz daha reklam oluyor
bide diyorlarki
• #TTNet kesintisi olmasaydi milyon sayfa RedHack, Anonymous, DG Virus ve Anarchi Crew yazisiyla dolacakti, birdahakine
Yani diyor ki internetimiz kesilmeseydi site hackliyorduk, hackleyemeyelim diye bizim internetimizi kesmek amacıyla türkiye'nin internetini kestiler. Bu kadar da sallanmaz .. TTnet kahin mi . senin ne zaman hackleyeceğini nerden bilsin ayrica uydunet,superonline de problem yok idi

--- Mesaj Güncellendi ---

Türk Telekom, bir açıklama yaparak iddiaları kabul etmedi. Türk Telekom yönetimi, fiber altyapının yayılımı ve her noktaya ulaştırılmasına aracılık eden MPLS (Multi Protocol Label Switching) sisteminin kurulumu sırasında bir sorun çıktığını ve bu yüzden ülke genelinde birçok ilde kesinti yaşandığını öne sürdü

kaynak http://www.ntvmsnbc.com/id/25344212

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
destek verenleri bilinçsiz olmakla eleştiren üyeler; siz çok bilinçlisiniz. sizler kadar bilinçli değiliz, napalım...

ferhan157

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende dedim neden net gitti sağol bilgi için.

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
helal olsun redhacker'e tebrik ediyorum işte budur milleti soyanlara iyi bir ders olmuştur..
Ben kimi soydum arkadaş öğrenci yurdumda 140 kişi gece 1' e kadar başımın etini yedi gece 11 de gidip yatacakken yok kabloydu yok hotspot ayarıydı beynim parçalandı üç tane velet gösteriş yapacak diye hemde haram olsun hakkım bun yapan herkese...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
saldırı? kesintimi? bende olmadı turkcell edge (sgh-e250 ile ve avea super jetmodem sınırsız ile bişey olmadı.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Hiç inanasım gelmedi bu habere.

He belki Anonymus olsaydı bir ihtimal derdim ama Redhack mi. :mrgreen:

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
üç tane velet bütün ttneti çökertiyorsa vay haline o zaman.Birde düşünsenize israil in türkiyedeki internet ağına saldırdığını.Yerle yeksan eder.

Reaksiyon puanı
4
eger bunu yapan sosyalist gruptan olusan arkadslarsa onlara şunu demek istiyorum.
Geri kafalı sosyalistler.sosyalistlik den den dem vurup insanlaarın iletişim haklarını kısıtlıyorsunuz.sosyalist insan emperyalistlere karsıdır.ingiltereye abd ye karsıdır.siz hem sosyalistlikten dem vurup hem ingiliz istihbaratı MI6 tarafından yonetılen anonymous ile işbirliği yapıyorsunuz.Yani emperyalistlerin kuçagında oturuyorsunuz.iç işlerine saldırı yaptıklarında devletin gizli belgelerini çalmaları için işbirliği yapıp sonrada twitter da soytarılık yapıyorsunuz.