RedHack TTnet'e saldırdı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jibbs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
  • Ekli dosyayı görüntüle 7727
    İnternet kesintisinin sebebi bulundu. RedHack üyeleri TTnet'e saldırarak Türkiye'de interneti kısa süreliğine kesintiye uğrattı. RedHack, saldırının amacı olarak “1 Mayıs işçi bayramını hatırtlatmak” olduğunu söyledi.

Akşam saatlerinde nedeni belli olmayan bir şekilde tüm Türkiye'nin interneti kesildi. Olay üzerine Twitterdan açıklama yapan RedHack, kesintinin nedeni o...larak TTnet'e yaptıkları saldırı olduğunu duyurdu.

Saldırıyı 4 ayrı grup olarak gerçekleştirdiklerini belirten RedHack, TTnet'in 'kilit' yerlerine DDOS göndermeden, direk 'sizma' yaptıklarını açıkladı. Bunun üzerine TTnet saldırıdan korunmak için tüm Türkiye'nin interneti kesti.

İşte RedHack'in o twitleri:

*TTnet olayi redhack olayidir, rahatsizlik verdiysek affola. az da olsa netimizin kesilmes, mahrumiyet vs normaldir. Daha ozgur internet icin

*belirli noktalarda tepki duyabilir insanlar, ama twittirda mentions yapmadan, facebookta "durtmeden" iki saatiniz gecti diye bize kizmayin.

*Bizi hafife aliyorlar, cunku onlarin "dua" ile yonetemedikleri tek yer burasi ;)

*Onlar saldiriyi egm, adalet vb yerlere beklediler ve zaten anonimdeki dostlar bunu yapti. Y.disina kestieler baglantiyi ama ya Y.içi? Bom ;)

*Kizanlar oldu biliyoruz ama NET'i keseceklerini dusunmedik Tekrardan bilgi ozgurlugunu azda olsa "bilgi ozgurlugu" icin kisitladiysak affola

*Halen TTNet kendine gelememistir, bircok siteye giremiyorsaniz DNS yonlendirmesi yuzundedir;) Merak etmeyin, Daha bedava kullanacagiz neti:)

*Siz yabanci degilsiniz, neye guluyoruz biliyor musunuz? "bunlarda nereden cikti!" diye habire "haretle" birbirlerine soruyorlar ya o'na ;)

*Hafif ayrinti verelim, #TTNet kesintisi olmasaydi milyon sayfa RedHack, Anonymous, DG Virus ve Anarchi Crew yazisiyla dolacakti, birdahakine

*Bu saldiriyi #Anonymous grubunun destegine selam cakmak ve 1 Mayis'i hatirlatmak amaciyla duzenledik. O imam sanildigi kadar guclu degil..

*Korkmayin, bir avuc insan bu komprodorlari bu hale getirdiyse, hepimiz ne yapabiliriz bir dusunun ;)

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
hem sosyalizmden dem vur hem milyon kişinin hakkını gasp et bırakın böyle sosyal mesajı bu ülkede yaşamaktan mutlu değilseniz kapı orada alırsınız pasaportunuzu çeker gidersiniz. 1 mayıs ruhuna yakıştımı aklı olan mantıklı düşünen sol görüşlü arkadaşlar düşünsün kime faydası oldu bu işin

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Elini sallasan hackera çarpıyor arkadaş..
Bana niye saldırıyorsun yahu , yurt dışı çalışsalar da duyururlardı bir mayısı.
Zaten zar zor bağlandığımız kıytırık bir netimiz var ondan da oluyorduk az daha bak..
Yapmayın böyle gençler..

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
tepki olması şart tepkisiz olmaz fakat yaratıcı birşeyler bulup uygulasalar daha güzel olacak emekçiyede bu yakışır.şimden bütün emekçilerin 1 mayıs bayramını kutlarım.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
yav işi olan var gücü olan var siz dememişsiniz neti kesin diyeymiş , git başka bişey yap hak savunucam derken , hakkımıza saldırdınız ! .

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
İthal ideolojilerin çocukları bunlar. Ezilmişlik aromasında melankolik rüyalarda gezerler ancak gerçek durumları hiç de öyle değildir. Hizmet ettikleri yapılar da hiç masum değildir.

giresunlu_28

Asistan
Reaksiyon puanı
0
helal olsun redhacker'e tebrik ediyorum işte budur milleti soyanlara iyi bir ders olmuştur..

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hadi oradan be! Kimbilir ne halt karıştırdılar. Kim bilir hangi bankayı soyup, hangi devlet belgelerini ele geçirmeye kalktılar! Hain maşalar! Kılıfını da iyi bulmuşlar.Neymiş vatandaşın hakkını korumak bilmem ne...

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
ttnet akk yi kaldırana kadar bu saldırılar sürekli devam etsin....
çünkü ha netim kesilmiş kullanamıyorum ha akk var net kullandığımı sanıyorum...

giresunlu_28

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eyer hak aranacaksa redhack için internetim feda olsun..

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ttnetim aradığımız zaman yapılandırma var dediler :D

gergozen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 mayıs falan çok ilgimi çekmiyor. Tabi kutlayan "herkesin 1 mayısı; huzur, güven ve saygı içinde kutlu olsun", o ayrı...

Ancak asıl konu o değil. Turktelekom 'un aldığı önlem çok komik geldi bana. Biz bunlarla "başa çıkamıyoruz, güvenliğimiz yeterli değil, bu nedenle de giriş çıkışı komple kapatıyoruz" demiş oldular.

Tabi haberin doğruluğunu teyit için telekom 'un resmi bir açıklama yapması da gerekiyor.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
hem sosyalizmden dem vur hem milyon kişinin hakkını gasp et bırakın böyle sosyal mesajı bu ülkede yaşamaktan mutlu değilseniz kapı orada alırsınız pasaportunuzu çeker gidersiniz. 1 mayıs ruhuna yakıştımı aklı olan mantıklı düşünen sol görüşlü arkadaşlar düşünsün kime faydası oldu bu işin
Yanlış anlama ama bu ülkeden çekip gitmek o kadar kolay değil bir sürü arkadaşım var Türkiye'den gelip İngiltere'de yaşamak isteyen ama olmuyor kolay değil oturma vizesi almak.

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tebrikler RedHack. Yorumlara bakıyorumda sanki TTnet hakkınızı gasp etmiyor.Daha ucuza internet kullanmamız için böyle bi saldırı gerçekleştirmişler.

AhmetKemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Superonline iyidir ya TTNET'ten kurtulduğum güne şükrediyorum

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hadi oradan be! Kimbilir ne halt karıştırdılar. Kim bilir hangi bankayı soyup, hangi devlet belgelerini ele geçirmeye kalktılar! Hain maşalar! Kılıfını da iyi bulmuşlar.Neymiş vatandaşın hakkını korumak bilmem ne...

Bunları diyorsun ama amerikan gemisini kıble yapıp namaz kılındıgını ve amerikan askerini denize atan solcu gençere saldırıldınını unutuyorsun.Bunları yapanlardan olacagıma Leninist olurum daha iyi.

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Eğer akn olayına bir etkisi olacaksa devam gerçi hiç inanmıyorum ya neyse ama keseceklerse internetin en yoğun kullanıldığı saatlerde kessinler ki iyice ttnet tutuşsun tekrar söylüyorum ttnet nedir senden çektiğim allah belanı versin..

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ne kadar bilinçsiz insan var toplumda. Çok üzülüyorum bu duruma. Yorumları okudum hepsi 'helal olsun redhack' tipinde mesajlar. %80 i sanıyor ki redhack bu saldırıyı akn'yi protesto etmek için yaptı.
Her yazılana bu kadar çabuk kanmayın biraz bilinçlenin lütfen.
Bi kere redhack kimdir neyin nesidir diye bi sorun kendinize.
Devletimin kurumlarına saldırıyorlar, bilgiler çalıyorlar, milyonlarca insanın hakkını yiyip internetin kesilmesini sağlıyorlar
siz de hala helal olsun diyorsunuz. Bilmeyenlere de söyleyeyim redhack terörist destekçisi bir topluluktur. Desteklemeye devam edin bilinçsiz insanlar!

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hak ve özgürlük olduğu yerde hiç kimse saldırmaz
ttnet redHac saldırması doğru buluyorum.
Tebrik ediyorum

zertuna

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İthal ideolojilerin çocukları bunlar. Ezilmişlik aromasında melankolik rüyalarda gezerler ancak gerçek durumları hiç de öyle değildir. Hizmet ettikleri yapılar da hiç masum değildir.

hocam beyin özürlü örümcek kafalı bir zihniyet anca bu kadar güzel yorumlanabilirdi. yorumuna şapka çıkarıyorum.

snl_007

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sözde dünyanın en güvenli vede en yi firmasıymış

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Bir Türk hack grubunun tek başına bu çapta bir saldırıyı yapabilecek güçte olduğuna inanmıyorum.
Ancak düşük ihtimal eğer ki doğruysa saldırı nedenlerinden birinin AKN uygulaması olduğunu söyledikleri için teşekkür ediyorum.
Ancak keşke siyasi nedenleri sokmasalardı, sadece AKN'ye mal etselerdi daha iyi olurdu.

NT1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yalanlarının................ bundan prım yapmak ısteyen lamer grupları ıste

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bir Türk hack grubunun tek başına bu çapta bir saldırıyı yapabilecek güçte olduğuna inanmıyorum.
Ancak düşük ihtimal eğer ki doğruysa saldırı nedenlerinden birinin AKN uygulaması olduğunu söyledikleri için teşekkür ediyorum.
Ancak keşke siyasi nedenleri sokmasalardı, sadece AKN'ye mal etselerdi daha iyi olurdu.

biz zaten kendi halkımıza hiç güvenip inanmadığımız için bu durumdayız kardeşim.Ama şurda bir amerikan grubu yapmış yazsaydı herkes kabullenirdi.