Red Hat 11 Linux Dağıtımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Red Hat 11 linux dağıtımı varmış. bunu bir türlü bulamıyorum. resmi sitesin de download linki de bulamıyorum. google da red hat diye arattırdığımda genelde karşıma fedora 15 çıkıyor.

bu red hat desktop sürümünü nerden nasıl indirebilirim?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Red hat ücretli bir sürüm. O yüzden red hat'in resmi sitesinde bulamazsın indirme linki :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
RedHat yerine onun açık kaynak hali olan Fedora'yı kullan. Daha sonra forumda beraber küfrederek silersin. :)

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RedHat yerine onun açık kaynak hali olan Fedora'yı kullan. Daha sonra forumda beraber küfrederek silersin. :)

bilişim kursları linux'ı red hat üzerinden öğrettiklerini duydum. bu sebeple araştırıyorum. sizin sözünüz fedora için mi yoksa red hat için mi?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
bilişim kursları linux'ı red hat üzerinden öğrettiklerini duydum. bu sebeple araştırıyorum. sizin sözünüz fedora için mi yoksa red hat için mi?
Red Hat ile Fedora arasında fark yok aslında. Red Hat daha çok şirketler için olduğu için ona özel destek bulmak zor değil.

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Red hat ücretli bir sürüm. O yüzden red hat'in resmi sitesinde bulamazsın indirme linki :)

peki türkçe dil desteği var mı? ayrıca red hatın tüm sürümleri ücretli mi? hiç free trial sürümü yok mu?

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

Red Hat ile Fedora arasında fark yok aslında. Red Hat daha çok şirketler için olduğu için ona özel destek bulmak zor değil.

peki sektör için hangi sürümü öğrenmemi tavsiye edersiniz? durumum da başlangıç.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
peki türkçe dil desteği var mı? ayrıca red hatın tüm sürümleri ücretli mi? hiç free trial sürümü yok mu?
Red Hat'ın ücretsiz sürümünün adının Fedora olduğunu söyledim ve bunun Türkçe dil desteği var. Trial sürüm olduğunu sanmıyorum.

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:40 ----------

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

peki sektör için hangi sürümü öğrenmemi tavsiye edersiniz? durumum da başlangıç.

Şirket için Debian kararlı çok iyidir. Haftada bir gün gelmen bile yeterli olur. :)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Red hat ücretsiz bulmak imkansız. bazı torrentlerde buldum fakat kurarken lisans istiyor.
Ücretsiz ve açık hali yukarda denildiği gibi fedora. Her şeyi aynı fakat bazı kısıtlamaları var.
Bu kısıtlamalar fedorayı taban olarak kullanan fusion ve fuduntu var.
Bu ikisi gayet iyi...
fedora yı indirseniz bile bazı eksiklikleri gidermek için fusion linux un depolarını ekleyip hallediyorsunuz.
Fusion linki; http://fusionlinux.org/downloads/
fuduntu linki ; http://sourceforge.net/projects/fuduntu/files/

fedora veya bu tabandaki linuxlar için yardımcı türkçe site; http://www.fedoratr.org/

Dil desteği büyük oranda var. çok az çeviri olmayan yerler var.

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. :) linux bilgim başlangıç düzeyi. ubuntu dan başlamayı düşünüyorum. sonra piyasada iş yapan bir dağıtıma yoğunlaşırım. düşüncem bu. çok da hırslıyım.

yani piyasa için Debian öğren fikrine herkes katılıyor mu?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. :) linux bilgim başlangıç düzeyi. ubuntu dan başlamayı düşünüyorum. sonra piyasada iş yapan bir dağıtıma yoğunlaşırım. düşüncem bu. çok da hırslıyım.

yani piyasa için Debian öğren fikrine herkes katılıyor mu?

Ubuntu, berbat ve kötü bir başlangıç. Mageia ile başla.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Ben de finix'e katılıyorum. Şu aralar ubuntu ile başlamak çok mantıklı değil. mint olabilir ama :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bence ubuntu 11.04 süper :thumbup1: Debianda yaşadığım hüsrandan sonra çöldeki vaha gibi geliyor bana :mrgreen:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Taraflı bir yazı... ne acaba bu kin sebebi?

Distrowatch da en populer dağıtım halbuki...:yes:
linux mint ikinci...
Ubuntu artık eskisi kadar iyi değil. Kararsız şeyleri eklemekte hiç çekinmiyorlar. Unity gibi. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system.
[video=youtube;X_mzgdQGwY4]http://www.youtube.com/watch?v=X_mzgdQGwY4[/video]

O eskidendi delikanlı :D

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
11.04 ilk başlarda iyiydi Gnome ile birlikte ama sonradan kararsız bir sürüm olduğunu anladım.

Şuan OpenSUSE kullanıyorum.fena değil idare ediyorum... Pardus'te iyi :tongue::tongue:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
11.04 ilk başlarda iyiydi Gnome ile birlikte ama sonradan kararsız bir sürüm olduğunu anladım.

Şuan OpenSUSE kullanıyorum.fena değil idare ediyorum... Pardus'te iyi :tongue::tongue:
OpenSuSE iyidir, güzeldir. Fakat daha sonra bir kazığını görürsün oda çok kötü gelir. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
OpenSuSE iyidir, güzeldir. Fakat daha sonra bir kazığını görürsün oda çok kötü gelir. :)
Neymiş SuSe'nin kazığı? Bir ara laptoplar için ideal dediklerinde bende epey heves etmiştim de ondan soruyorum.

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

mcht_z

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu'yu çok severken sırf Unity yüzünden soğumaya başladım. Bana hiç de kullanışlı gelmiyor...

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
harbiden neymiş suse'un "kazığı" ? :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Yani şimdi sen Linux öğrenmek istiyorsun ancak en temel şey, piyasada linux kullanacaksan, dağıtım bazlı bir kısıtlamanın olmaması gerektiğini öğrenmen... Zaten dağıtımların farkları 2'ye ayrılıyor; 1-paket yöneticisi farkları, 2-arayüz geliştirme farkları. Piyasada linuxla iş yapacak adamın arayüzle çok alakası olmaz. Paket yöneticilerini de zaten biliyor olur... (Aslında arayüzleride biliyor olur zaten...)

Bu sebeple hangisini kullanmaya başladığın çok önemli değil ama Ubuntu'yla başlarsan birçok açıdan rahat edersin, ilk örnek yaygın destek... :)

CanÇelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mageia tavsiyemdir.
Bir hafta geçmiş ama Ubuntu'dan sağlam olduğuna eminim.