Red-bird ile röportaj

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Muzur'un mesleğini elinden almadım merak etmeyiniz. :) Sadece biraz dumanlı havayı dağıtmak için soru hazırladım ve ağa kendiliğinden bir kurban düşünce hemen sorularımı tatbik ettim. Test başarılı olunca sonucunu yayınlayayım dedim.

Belki bir gün kardeşim Arbalot'u da böyle yakalar terletirim.

Röportaj resimsiz, anonimliğe saygımız var. :)

Elmacik:
Merhaba red-bird, nasılsın, röportaj moduna girdin mi yoksa elindeki terlik benim için hala bir tehlike teşkil ediyor mu? :)
red-bird:
Merhaba elmacık, teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyorum her daim. Röportaj moduna giremedim henüz ve elimdeki terlik hala tehlike teşkil etmekte :)

Elmacik:
O zaman zırhımı giyinip mi geleyim yoksa güvenlik güçlerini mi çağırayım? :)
red-bird:
Hiçbiri bi işe yaramaz ki... O yüzden sen tek gel, ne de olsa her türlü tehlikedesin.

Elmacik:
Anladım, o zaman röportajın ilk sorusu "bildiğin dualar" nedir olsun, belki bana bir faydası dokunur. red-bird'ün gerçekte adı nedir, ne iş yapar, memleketi ve yaşı nedir?
red-bird:
hehe... Ben sana bildiğim duaları öğretirim önce merak etme canım
Adım Eylül, muhasebeciyim (son 1 senedir, maalesefki muhasebeciyim diyorum) ve İstanbul'da doğmuş büyümüş olup 21 yaşındayım.

Elmacik:
Neden malesef muhasebe? Gelecek konusunda farklı düşüncelerin mi vardı?
red-bird:
Hayır aslında mesleğimi çok severek yapardım ama son bir senedir çok aşırı derecede iş yüküne maruz kaldığım için maalesef diyorum...

Elmacik:
Neden "kızıl-kuş"?
red-bird:
kızıl değil kırmızı

Elmacik:
Ama terliği bu şekilde kullanmaya devam edersen sorguya ben değil cinayet masası devam edecek
red-bird:
nedeni ise aslında biraz tuhaf; şöyleki ben bu siteye Juliusius sayesinde üye oldum, fakat o üye olduğumu bilmiyordu yani o üyeyken güzel bir site olduğundan bahsediyordu ve bende ondan gizli üye olmuştum aslında 'chilek' diye almalıydım nick'imi ama Juli. hemen anlardı bu yüzden düşündüm düşündüm çileğin kırmızısından red... Civciv demek yerine de Bird'i seçtim...

çünkü civciv ve çilek benim lakaplarım oluyor
terliği geçeceğim yakında sopa gelecek

Elmacik:
Peki başka bir kullanıcı adı seçmen gerekseydi ne seçerdin? Neden?
red-bird:
red-bird'den başka diyorsan chilek seçerdimmm çünkü bu lakabımı çok seviyorum chilek'ten başka dersen 'candy' olabilirdi... ya da 'Eyll'
başka sayimmiiiii :)

Elmacik:
Ben sayayım yerine, kafakıran, sopawoman, terlikminatör.. :)
Henüz son nefesimi vermemişken röportajı bitirelim bari: Red'in sıradan (rutin) günleri, heyecanlı ve mutlu günleri ve de üzgün olduğu günler nasıl geçer? Yani sabah'tan akşama..
red-bird:
bunlarda harika tabi elmacık sağol
hımm şöyleki sabah 6,30'da kalkarım hazırlandıktan sonra direk işe tabi... İş yerinde önce güzel bir kahvaltı ve ardından iş temposu

12,30 da öğlen yemeği ve akşam 5'de patdos... Fakat çoğu zaman bu 5; 7-8'lere kadar uzayabiliyor. Akşam evde pek konuşan biri değilimdir genelde konuşmaya teşvik etmek için uğraşılırım ardından bir iki kelimeden sonra herkes mutlu olur ve ben henüz ufacık olan yiğenimle vakit geçiririm... Onunda gönlünü yaptıktan sonra pc başına geçer şiir yazar, sdn'de dolanır, arkadaşlarla çene çalarım

Genel olarak neşeli bir yapım vardır ve mutlu günlerimde ise bu neşeli yapım kat kat artar herkesi mutlu etmek için bişeyler planlar ve yaparım.

üzgün günlerimde kimse bana neyin var diye sormasın direk Ağlarım

hm birde sinirli isem kimse yanaşmasın lütfen çünkü o güleç kızın yerine asabi biri geçer direk... İstemeden karşımdakini kırabilirim. Sonradan üzülsemde

Elmacik:
Peki ben gideyim o zaman maşallah sen tek başına aldın röportajı gittin.
red-bird:
sordun cevapladım :(
Elmacik:
Red 21 yaşına kadar hayatında neler yaptı, dönüm noktaları neydi red'in?
red-bird:
bu soru çok zor yaaaa.
Elmacik:
...
red-bird:
Henüz 10 yaşındayken Anneannemi kaybettim en büyük üzüntüm o oldu. Ve ondan sonra ona ulaşamayacağını bile bile ona mektuplar ve şiirler yazdım... Şiir yazmayı sevişim burdan geliyor.
Okul hayatın da hep başarılıyıdım ta ki Üni.ye kadar şuan aöf işletme öğrencisiyim ama çalışamıyorum derslere bir türlü ( çalışmak ta pek istemiyorum açıkcası)
büyüdüm yavaş yavaş ve son dönüm noktam nişanlılığım oldu.
Pek maceralı bir yaşantım yok... Sıradan bir insanım yani

Elmacik:
Bu hayat boyunca kişiliğinde nasıl değişmeler oldu? Bunların hangilerinden memnunsun hangilerinden değilsin?
red-bird:
Kişiliğimde bir değişim farketmedim ben pek, hala safın tekiyim :)

Elmacik:
Kişilik olarak sana benzeyen kimseler tanıdın mı? Hayatında böyle birilerinin olmasını/olmamasını ister misin? Neden?
red-bird:
Bana benzeyen tek kişi tanıdım açıkcası, çok sevdiğim biridir kendisi... Olmasını istemem çünkü genelde üzülen taraf olur... Herkesi memnun edeceğim diye. Oysa herkes kendini düşünür. Ama ben pek öyle değilim maalesef ki,aman kimse darılmasın aman kimse kırılmasın diye kendimi yer bitiririm... vs vs

Elmacik:
Senden memnun olanlar ve memnun olmayanlar seni nasıl tanırlar?
red-bird:
bunu onlara sormak lazım ama bana sorulmaz ki
mesela sen beni nasıl tanırsın elmacıkcım?

Elmacik:
Hmm diğer soruya geçelim. :)
red-bird:
cevap alayım

Elmacik:
Polis gelmeden olmaz.
red-bird:
(sopa figürü)

Elmacik:
Benim tanıdığım kadarıyla red-bird maksimum iyi niyetli ve hayatı su üstünden yaşayan birisi.
Bu kadarı yeter yoksa röportajı kimin yaptığı karışacak.
red-bird:
tamam teşekkür ederim cevapladığın için

Elmacik:
Sorumu şöyle sorayım o zaman; seni sevenlerin ve sevmeyenlerin gözünde nasıl görüyorsun kendini?
red-bird:
beni sevmeyip sonradan sevenler diyerek başlim ben bu cevaba; şöyleki bir çok insan beni dışarıdan bakışta çok havalı, ukala zannediyorlarmış fakat benimle tanıştıktan sonra çok iyi niyetli olduğumu anlıyorlarmış bunu bir çok insan söyledi bana... Ama ne kadar doğru bilemem. Sevmeyenlerin gözünde değersiz görünüyorumdur sanırım açıkcası bilemicem.
sevenlerin gözünde ise, unutulmaz

bir dost olarak göründüğüme eminim.

Elmacik:
Peki "sen kimsin" sorusuna, sen kendin nasıl cevap verirsin? Tabi "ben benim" cevaptan sayılmıyor.
red-bird:
öyle bir cevap vermem zaten ben kimim şöyleki bunu kimseler okumuyor diye düşünerek yazıyorum yoksa yazamam çünkü...

gerçekten iyi niyetli, kimseyi kırmak istemeyen ama bazen olayların gidişatından yanlış hamleler yapan, güleç yüzlü, bazen sevimli bazen ise somurtkan sevimsiz biriyim... Alıngan, sulu gözlü ve bunun yanı sıra bir şeye sinirlendiyse umursamaz ve dediği dedik biriyim(sinirlilik anında) çoğu zaman ortama ayak uyduran genelde sessiz gözüküp içinde fırtınalar kopan bir genç kız... RED-BİRD :)

Elmacik:
Kendimi popstar jüri üyesi gibi hissettim: sıradakii!! :) Şaka tabi. Hayatında değiştirmek istediğin/istemediğin şeyler nelerdir?
red-bird:
bak bu süper bir soru işte... Anneannem hala benimle olsun isterdim. ve Hayatımda kendimi tamamen değiştirmek isterdim(huy bakımından) o zman herşey çok daha güzel olurdu sanırım. vurdum duymaz davranmak isterdim ama bu kesinlikle beniim yapamayacağım birşey.
istemediğim şey ise Ailem onlar sakın değişmesin

neler neler var tabi de kesinlikle anlatmakla bitmez elmacık... o yüzden bu kadar yeter bu soruya

Elmacik:
Seni şimdiye kadar en çok mutlu etmiş, en çok üzmüş, en çok pişman etmiş, en çok hırslandırmış, en çok ümitsizliğe düşürmüş beş şey nelerdir?
red-bird:
Mutlu eden şeyleri söylemek istemiyorum...
en çok üzen şey anneannemin vefatı ve 19'lu yaşlarımda aldığım bi takım tehditler.
pişmanlığım hiç olmadı çünkü herşey yaşanmalıymış ki yaşamışım dedim. Keşke lafından nefret ediyorum.
en çok hırslandıran demeyelim bi çok şeyde hırslanırım ben örneğin arkadaşımın yazılı sınavından benden daha yüksek alması bile beni feci hırslandırır ve geçerim onu :p

ümitsizliğe düşüren ise zaman zaman istediğimi yapamıyor olmam
kendime kilit vurmam.

Elmacik:
Mutlu eden şeyleri söyleseydin belki biz de bu hazineden faydalanırdık. Peki bakalım diğer soruya ge.elim. "Hayatında bir daha asla diyebileceğin şeyler oldu mu" diye soracaktım sanki ona da cevap vermiş oldun.
red-bird:
evet onada cevap vermiş oldum... :) Ama şundan bir kaç sene öncesinde olsaydım ve bugünü biliyor olabilseydim O kişi ile hiç tanışmaz selamlaşmazdım... Ama pişman değilim. Sadece tedbir olarak bunu yapardım.
hata olarak kendimde gördüğüm tek şey; insanlara çok çabuk güveniyor olmak... Bu huyumu aşmaya çalışıyorum hala.

Elmacik:
Şu ana kadarki en büyük çılgınlığın nedir, yine olsa yine yapar mısın?
red-bird
En büyük çılgığım hımmm
pek bi sakin biriyim ben aslında ama olmadık sürprizler yaparım sevdiklerime bu beni de çok mutlu eder her zaman da yaparım... Mesela bunlardan bir tanesi Askerde olan bir arkadaşıma çiçek buketi yollamıştım... Erkek'ti ama bu onu çok mutlu etmişti hatta komutanı görüp sorduğundan iki gün sonra komutanına da çiçek gelmiş kıskanç komutan

he birde bir radyo programına katılıp şarkı söylemiştim, hediye kazanmıştım (yatak)

Elmacik:
İlginç bir çılgınlık. Red'in müzik, kitap, tiyatro ve sinema ile arası nasıldır, neler dinler, neler okur, neler izler, ne sıklıkla yapar?
red-bird:
Müzik'le aramdaki bağ kopamaz iş yerinde evde ve yatarken bile müzik dinlerim ve hatta üzgün anlarımda eşlik edip bi güzel içimi dökerim...

Kitaplarla aram pek iyi değildir uzun şeyler okumayı sevmiyorum... Ya ilk açtığımda kitabı beni sürükleyecek konuları içerecek ya da bir daha açmam o kitabı

Sinema ile aram eh idare eder cinsinden en çok bu sene gittim ama bunuda belirteyim genelde
sürükleyici ve macera filimlerini severim... Aşk filmi de tabikii.

Elmacik:
Bunlar haricinde özellikle yapmaktan hoşlandığı hobileri veya amatör ya da profesyonel ilgilendiği olarak ilgilendiği herhangi bir uğraş alanı var mıdır?
(Oymacılık, resim, dağcılık, kumandalı ucaklar, fotoğrafçılık vb gibi..)
red-bird:
Bu da sorulur mu tabi ki şiir ve serbest yazı.
yüzmeye de bayılırımmm ayrıca ve sahil kenarında yalnız kalıp düşünmeye hayal kurmaya

Elmacik:
Red'in hayalleri nelerdir? Hayatı boyunca yapmak isteyip de yapamadığı bir şey var mıdır? Bu hayaller için neleri göze alır?
red-bird:
hayallerim çok... Anlatamam ki
yapmak isteyip yapamadığım bişey yok. Kafama koyduğumu yaparım çünkü yoksa çıldırırım :)

Elmacik:
Hem hayallerim çok diyorsun hem istediklerimi yaparım diyorsun o halde sen hayallerinin gerçekleşmesini istemiyor musun :S
red-bird:
Hayallerim çok. Ama hepsini yapabileceğime inanıyorum. :)

Elmacik:
Pekala.. Red bir gün bu dünyayı bırakıp gitmek isterse bunu neyden dolayı yapar?
red-bird:
Bunu hep istiyorum... Hayallerim yarım kalabilir. Asıl gerçek olana ulaşmak daha önemli benim için... neyden dolayı yaparım; gerçeğe ulaşmak için ve bıkkınlığım için isterim.

Elmacik:
Peki kalmak isteseydi neyden dolayi isterdi?
red-bird:
Sevgi, af dilemek...

Elmacik:
Ölen birini yaşatmayı, yaşayan birini öldürmeyi seçseydi bu iki kişi kimler olurdu? Neden?
red-bird:
Kimse ölmese ve herkes yaşasaydı şu dünya herkese yetseydi çok daha güzel olurdu bence. ama kendi hayatım için Anneannemin hayatta olmasını isterdim... Kimseyi öldürmeyi seçmezdim...

Elmacik:
Allah korusun diyelim ki red öleceğini öğrendi, öğrendiğinde ilk olarak ve farklıysa ölmeden önce son olarak ne yapardı, ne yapmak isterdi?
red-bird
tüm sevdiklerimle helalleşmek isterdim önce.
son olarak 'o'nunla sadece bakışmak isterdim... :( Tek bir cümle çıkmasın dudaklarımızdan. Yoksa Ağlarım çünkü. Ve saçma bir istek olarak gözüksede son nefesimi verdiğim gece yanımdan ayrılmasın saçlarımı okşasın isterdim...

Elmacik:
SDN hakkındaki genel düşüncelerin nedir?
red-bird:
SDN ciddi anlamda bir aile... Ve ben iyi ki buradayım.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Bir arkadaşımızı daha kaybettik :)

Teşekkürler arkadaşlar ;)

Elmacık abi artık senle canlı canlı röportaj yaparız :D

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Röportaj'dan öte Msn muhabbeti gibi olmuş sanki..

[Arbalot'uda tanımak isteriz.. ]

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sonuna kadar okuyamadım :wacko:

Eline sağlık Elmacık :icon_:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
@Nemesis, yalnız kafam dumanlı olduğunda röportajda yumrukları kullanabilirim şimdiden gardını da koy bavula, öyle gel. :)

@Radoncum, zaten akşamın bu saati ancak MSN'den röprtaj olur. :) Zaten soru-cevap dışında kalan yerleri çıkardım. Bir de sana MSN muhabbeti gibi gelmiş olmasının sebebi soruların çokluğu ve resimsiz oluşu.

@Erthon, uzun olmuş biraz sana hak veriyorum. :)

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
red-bird yüreğinin güzelliği,doğruluğu ve güzel olan herşey meydanda Bu güzel yüreği incitme lütfen.O herşeyin en güzeline layık...Sana yaşam kavganda başarılar dilerim..Dost kal ve hep güzel kal........
Elmacik teşekkür ederiz bu güzel roportajı hazırladıgın için gerçekten müthiş olmuş

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Red Börd koymaz foto falan :D Gizli saklı :P

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Valla cok hoş olmuş çok beğendim elmacık ltfn devamı gelsin bu tip aile içi kaynaşma çabalarının :)

Red-bird ya valla bişi itiraf etmek istedim bi an ben ailemle çok içli dışlı olmayı sevmiyorum bunu pisikologuma sordugumda birini kaybetme korkusundan dedi. Kaybetmekten korktugum için ailemle haşır neşir olamıyormuşum aslında hepsini çok seviyorum ama çok vakit geçirmek gelmiyor içimden çok kötü bi duygu bu. Annanen için çok üzüldüm :(

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
elmacık benle lütfen :)
bizim röportaj kanlı biter :)) tabi şaka bi yana :) bir röportaj fena olmazdı

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Sırada ben var hiç uğraşmayın :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
O zaman beni üzmeniz lazım yeni sorular hazırlamam için. :( Ben bunları ağrı kesici niyetine hazırladım.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Güzel röportaj. Neden bunları videolu yapmıyorsunuz?

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
elmacik Adanada.. Red İstanbulda.. ama iki tarafta aynı yerde olursa belki ..

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Ben yüzyüze röportaj zannettim :) O zaman webcam görüntüsü kaydetsinler:D

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
nohohohooh :D komedi olmuş... röpörtaja böyle komik daha sıcak farklı bir tat gelmiş... o gözler yanıyor, obir duygu var! :D

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
aaa Ben Red'in bu kadar genç olduğunu bilmiyodum(Bu Mesajı yazarken aklıma geldi Profiline baktım yazıyomuş Doğum günü :D Körlük başladı bende sanırsam :D ) , Çok olgun birisi maşallah , Seni Tanımak çok güzel Red :).

Bide o Terlik Sürekli Elindemi ? :D Korkuyorum arada bırak :(

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Red-cim seninle geçen hafta ki konuşmamızı hatırlıyormusun :D
Böyle gizliden bir ropörtaj yapsaydım
sonu neyle biterdi bilemiyorum :D
Ama çok beğendim.Bayıldım...Rahat rahat yazdıgın belli :kiss:
Ellerine kollarına klavyene parmaklarına parmak uçlarına sağlık elmacik :D
Zaten artık ben çok fazla vakit ayıramıyorum.
Arada ağına düşür birilerini ;)

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Çok güzel bir ropörtaj olmuş emeğinize sağlık.

Red seninle özel olarak bu ropörtaj hakkında konuşacağım. :stuart:

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Uzun bir röportaj olmuş.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
seçiLcim; senin cümlelerin karşısında tıkanıp kalıyorum, çok teşekkür ederim :$

ayşe; fotoğraf koyulmasını ben istemedim ve sağolsun elmacıkcım da beni kırmadı :)

nemesis; teşekkürler öğrenmişsin beni arkadaşım :)

calvaria; hımm öylemi belki bendeki konuşmama çabası da bundan kaynaklıdır bilmiyorum canım.Teşekkür ederim yorumun için.

Elmacık; beni kobay olarak kullandın yani arkadaşım :P ama sen üzülme lütfen...

Tartarus; beğenmene sevindim teşekkürler :)

Stone; bunu söyleyen ilk kişi sen değilsin. Yaşıma göre daha olgun davrandığım söylenir hep bu ne kadar iyi bilemicem ama teşekkür ederim yorumun için :)
Terliğe gelince her an yanımda ama gerekli olduğu her sanise elimde oluyor :P beni sinirlendirmediğin sürece korkma canım :D

Muzurr; evet canım hatırlıyorum… Ama konular çok derindi :D
Elmacıkla muhabbetimiz olduğundan dolayı rahat yazdım evet ve bende okuduktan sonra açıkcası beğendim (benden kaynaklanan bazı durumlardan dolayı,diğerleri kadar güzel olmasa da :) )

Şirine; teşekkürler canım, konuşalım tabi ;)

Amesfa; sıkıldın mı canım!

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Yok yok Ben Tırstım o Terlikten :D Senle konuşurken Zırh kuşanıp gelicem ne olur ne olmaz :D

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Röportaj'da Pek şekersin zatende :D ya feykse ? :D Tırsıyorummm :(

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Uzun bir röpöritaj olmuş tam okuyamadım Red-bird, birde röpörtajlar neyse anladın sen onu.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Stone; o yazdığını okumamış olayım :(

Amesfacım anladım canım sıkma sen tatlı canını ;)

webmaster

Profesör
Reaksiyon puanı
15
güzel bir röportaj olmuş, red-bird ü nam-ı diğer forumumuzun şairini tanıyoruz gerçi zaten de :) bir kez daha hafızalarımızı tazelemiş olduk :) kitabın çıktığı zaman anlatırız bunları, biz onu tanıyoruz die

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Şaka be red kızma hemen (: Senin hakkında çok bilgi sahibi olduk artık :D öhmm öhmmm :D

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
webmaster nerde o günlerrr, kısmet diyelim... Beğenmene sevindim canım :)

Stone kızmadım kii, öhömm'ler ne oluyor bakim :P

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Tanıyoz ya artık seni o bakımdan :D:D:D