Recovery yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan senewa2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

senewa2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler shiftdelete üyeleri. Arkadaşlar recovery hakkında bir sorunum var ve acil yardım gerekiyor. Sorunum şu ki ben yaklaşık bundan 2-3 yıl öncesine kadar bir oyun için mod yapıyordum. Oyunda Battle for Middle-Earth II. Neyse oyun pek önemli değil ama o zamanlar 2 yıl emek verdiğim o modu üniversiteye başladığım ve artık ilgilenemeyecek olduğum için nasıl bir kafayla yaptıysam sildim. Ama sonradan da pişman oldum ve tekrar o dosyalarımı geri getirmek için ne kadar uğraştıysam ne kadar çabaladıysam bulamadım. Sorun onu geri getirmek ten ziyade recovery programları ile modun olduğu klasörümü bile göremiyorum. Mod yerel disk D: de idi adını da biliyorum klasörün ama hiçbir program silinmiş dosyayı göremiyor. Ondan daha da önce sildiklerim görünüyor ama o klasörüm yoktur. İçinde yüzlerce dosya, video, resim vb. vardı boyutuda yaklaşık 300-400mb lık bir şey. Lütfen yardım edin nasıl o dosyalarımı kurtarabilirim. Görüp kurtarabilecek bir program varsa lisans bile satın alabilirim. Bu arada hdd de baya bi bad sector var ulaşılamayan orada kalmış olabilir mi? Ayrıca pc ye 2 3 defa format attım ama D: ye hiç format atılmadı. Şimdiden teşekkür ederim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Büyük boyutlu bir klasör olduğundan, çoktan üzerine yazılmıştır. Bu iş için gerekli donanıma sahip kuruluşlara baş vurabilirsin. Yazılımla bir şey yapılamaz artık.

senewa2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında günümüz için hiç de büyük boyut sayılmaz. Başka kimseler 15 20gb lık oyunlarını felan kurtarıyor. Birde dediğim gibi 5 6 yıl önceki sildiğim 1-2gb lık oyunlarım bile duruyor ama benim tek istediğim o klasörüm.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Aynı disk üzerinde başka dosyalar varsa ve onları kullanmışsan, dosyalar açılmadan önce diskin boş olan veya sistem tarafından boş algılana bir bölümünde parçaları birleştirilir ve öyle açılırlar. bu durmda büyük boyutlu bir dosyanın üzerine yazılma olasılığı, küçük bir dosyanın üzerine yazılma olasılığından daha büyük.

Bir de klaörün kendisini bulabilmek yerine içindeki dosyaları aramak daha başarılı sonuç verebilir. Recuva ile detaylı bir arama yaparsan, kurtarılabilir olmasalar dahi, izleri (isimleri) görünür olur. Ama isimlerini hatırlamıyorsan, nasıl dosyayı tanıyacaksın ?

senewa2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eyvallah hocam ama ne klasörün kendisini nede içindeki herhangi birşey görünmüyor. Zaten yüzlerce dosya var kimisi video, kimisi maps, kalanlarda skn ve ini dosyaları zaten. İsimleri belli dosyalar hepsi. Ve klasör de zaten direk yerel disk d de idi. Yani daha karışık bir alt klasörde değil. Recuva ve minitool vb. Bir kaç program daha denedim ama hiçbir bilgiye ulaşamadım. Dediğim gibi daha büyük ve daha eski dosyalara ulaştım ama o yoktur. :(

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Olay yazılım ile başarılabilecekleri aşıyor bu durumda.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
İnternet'ten araştır, veri kurtarma şirketleri fiyat olarak ne istiyorlar.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Silinen dosyaları geri getiren uygulamalar var.:)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Onları denemiş zaten.

senewa2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fikrin için teşekkürler mustafa kardeşim ama recovery tarzı programlar dosyayı görüntüleyemiyor bile :(

senewa2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şirketler cep yakıyor benim pc toplam fiyatı veri kurtarma fiyatlarına yetmez :D