Recep İvedik'ten daha öküzleşildi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
medya.php

Şahan Gökbakar, Recep İvedik'i eleştirenlerin üslubunu çok ağır bir dille eleştirdi...

CNNTÜRK ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sunduğu '5N1K' programının konuğu olan Şahan Gökbakar, Recep İvedik filmlerine yapılan eleştirilere değindi.

Filme yönelik eleştirilerin abartıldığını ifade eden Gökbakar, bunun sebebini şöyle değerlendirdi:

"Zannediyorum hayatın başka alanlarında bize yaşatılan o dayatmacı, 'sadece bir doğru vardır ve bu doğru doğrudur. İşte Çoğunluğun doğrusuna uyacaksınız. Eskiden biz size uyuyorduk, şimdi siz çoğunluğun doğrusuna uyacaksınız' mantığı zannediyorum sinemaya da sıçradı. Zannediyorum bu sinemanın içerisinde de böyle bir şey oldu."
Şahan, bu durumun sinemaya sıçramaması gerektiğini vurguladı.

RECEP İVEDİK'TEN DAHA ÇOK ÖKÜZLEŞMEMEK GEREKİRDİ!
Recep İvedik'in ilk filminden sonra kimi çevrelerce ağır eleştirilere uğrayan Şahan Gökbakar, eleştirirken kullanılan üslubu 'Recep İvedik'in üslubuna benzetti ve ağır konuştu:

"Recep İvedik 1'den sonra şimdiye kadar herkes bir şeylere söyledi. Bunlar beni fazla etkilemedi. Ben yaptığı işin amacını, duruşunu bildiğim için etilemedi. Benimle aynı fikri paylaşanlar da sinemaya gitti. Mutlaka tartışılacak. Beğenen de olur beğenmeyen de ama tartışmalarda savundukları fikirleri anlatırken karşı durdukları karakterin ruhiyesine uydular. Recep İvedik'i eleştirirken, Recep İvedik'ten daha çok öküzleşmemek gerekti."

RECEP İVEDİK'İ BEŞLEYECEK Mİ?
Recep İvedik'in 2.sinin çekilmesine gösterilen tepkilere de "Mesela ben baktım, aynı sene içinde 3 tane Şaban filmi çekilmiş" diyerek Yeşilçam'dan örnek veren Şahan Gökbakar, "Bunların insanları sinemaya çekmesi ne güzel" diye konuştu.

Recep İvedik'in 3.'sünü de çekip çekmeyeceği sorusuna da Gökbakar, "Üçüncüsünü de dördüncüsünü de beşincisini de çekeriz. Konuyu Recep İvedik'ten çıkarırsak, bu kadar çok insanın sinemaya gitmesi güzel bir şey" dedi.

Televizyon Gazetesi

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İzleyen izlesin.Millete mr.Bean i izlettiler Recep neki yanında

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bu filmin baş rolunde oynayan lumpen kişilik çıkmış birde burada birde eleştirenlere kzıyor.bu filmle millete ne kazandırmışki güzel bir eser mi bırakmış hayır hiç deilse sinemaya bir katkısımı olmuş hayır .insanlaı böyle seviyesiz konuşmasıyla güldürmeyi beceri sanan şahsiyet birde istedigi gibi konuşuyor .İlk önce bir kiş kötü birşey yaparsa ayıplanırdı şimdi neredeyse butun toplumdan bu lafları herkes söylüyor bunun neresinde ayıp denerek bu film denen saçmalagı savunmaya caşınlanlar çıkıyor

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bu filmin baş rolunde oynayan lumpen kişilik çıkmış birde burada birde eleştirenlere kzıyor.bu filmle millete ne kazandırmışki güzel bir eser mi bırakmış hayır hiç deilse sinemaya bir katkısımı olmuş hayır .insanlaı böyle seviyesiz konuşmasıyla güldürmeyi beceri sanan şahsiyet birde istedigi gibi konuşuyor .İlk önce bir kiş kötü birşey yaparsa ayıplanırdı şimdi neredeyse butun toplumdan bu lafları herkes söylüyor bunun neresinde ayıp denerek bu film denen saçmalagı savunmaya caşınlanlar çıkıyor

kendi düşünceni yazmışsın, saygı duyarım. anncak ben o şekilde düşünmüyorum. komedi filmlerinin amacının o anı güzel geçirmek olduğunu düşünüyorum. yani sinemaya bi katkısı olsun amacıyla çekilen komedi filmleri hangileri mesela?

ayrıca arog mu recep ivedik mi tartışmaları da çok yanlış. ikisine de gittim ikisi de çok güzellerdi. çok güldüm, verdiğim parayı fazlasıyla hakettiler. zaten komedi filminin amacı o dur. yani sosyal mesajdı sanatsal değerdi bunlar komedi filmlerinde olmuyor. gidersin, gülersin.. karşılaştırmaya ve birşey aramaya gerek olmadığını düşünüyorm

ancak bel altı konusunda sana katılıyorum. ailece izlenilecek bir film değil ben annemle birlikte izleyemem. ama arkadaş ortamında gidilince gerçekten bir komedi filmi bence....

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
kendi düşünceni yazmışsın, saygı duyarım. anncak ben o şekilde düşünmüyorum. komedi filmlerinin amacının o anı güzel geçirmek olduğunu düşünüyorum. yani sinemaya bi katkısı olsun amacıyla çekilen komedi filmleri hangileri mesela?

ayrıca arog mu recep ivedik mi tartışmaları da çok yanlış. ikisine de gittim ikisi de çok güzellerdi. çok güldüm, verdiğim parayı fazlasıyla hakettiler. zaten komedi filminin amacı o dur. yani sosyal mesajdı sanatsal değerdi bunlar komedi filmlerinde olmuyor. gidersin, gülersin.. karşılaştırmaya ve birşey aramaya gerek olmadığını düşünüyorm

ancak bel altı konusunda sana katılıyorum. ailece izlenilecek bir film değil ben annemle birlikte izleyemem. ama arkadaş ortamında gidilince gerçekten bir komedi filmi bence....
işte olay orada güldükten sonra bitmiyor.3 ömilyon kişinin gittigi bir filmin toplum üzerinde etkileri olur bunlar o topluma birşeyler kazandırıyorsa o film sinemaya bir şeyler kazandırmış olur.(ama bu etki kötü ise bunun toplumda meydana getirdigi düşünce yapısını sinemaya,sanata bir katkısı olarak söylemeyemiyz).
bu katkılarda komedi filmlerinin insanları hayatın meşkalelerinden uzaklaştırıp onları eglendirir ,bunları milli değerlerimize sahip çıkarak olur. benligimize hakaret ederek değil.Lütfen komediyide bir sanat olarak algılayın gercek sanatcı olmayanın yapamadıgı.bende senin fikrine saygı duyarım ama en basitinden derler ya hani espiri bile zeka ürünüdür diye lütfen hayatınızda nicelige gerektiginden fazla önem vermeyin

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Filmin savunulacak bir tarafı yok bence ilkinde olduğu gibi gülünen espriler mizah değil sadece argo ve küfür yani ucunda bir tutam zeka belirtisi olan bir durum yok filmdeki karakterin yaptığını herkes yapabilir önemli olan hem düşündürüp hem güldürmek izleyince "bunu nasıl düşünmüş,helal olsun be!" diyebilmeli insan.3. de 4. de çıksa insanlar gider izler ama çok fazla insanın filmi izlemiş olması filmin kalitesini göstermez örnek vermek gerekirse büyük ödüllere aday olmuş filmler bile bazen insanlar tarafından ilgi görmeyebiliyor.Filmi savunan kişilerde sadece izlenen kişi sayısına göre değerlendiriyor diğer bir taraftan filmi izleyen kişi sayısı filmin devamının çekilmesini tetikliyor çünkü işin içinde para var.Ne film eleştirmeniyim nede sinema hakkında derin bir bilgisi olan biri sadece sıradanbir sinema izleyicisiyim benim gözümden durum bu Türk Sinemasından Film festivallerine gidip ödül(ler) alabilecek kaliteli filmler umut ediyorum.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Senin bu dediğini Cem Yılmaz da dedi. Önemli olan festivallerden ödül almak dedi ama geçen katıldığı bir festivalde ödülü alamadı. :)

Sonuçta insan Recep İvedik'e gülmek için gidiyor. Yok şunu öğreneyim yok bunu öğreneyim diye gitmiyor.

Ülkemizin hali ortada çünkü. Herkesin o kadar derdi varki. Bir an olsun bunu unutmak için gidiliyor bu filme. Bence başarılı bir yapım kim derse desin.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Senin bu dediğini Cem Yılmaz da dedi. Önemli olan festivallerden ödül almak dedi ama geçen katıldığı bir festivalde ödülü alamadı. :)

Sonuçta insan Recep İvedik'e gülmek için gidiyor. Yok şunu öğreneyim yok bunu öğreneyim diye gitmiyor.

Ülkemizin hali ortada çünkü. Herkesin o kadar derdi varki. Bir an olsun bunu unutmak için gidiliyor bu filme. Bence başarılı bir yapım kim derse desin.
sadece olaya yüzeysel bakmayın bizde biliyoruz gülmek için gittiklerini ama toplumsal olarak zaraları oluyor.bu adam resmen Türk milletiyle dalga geçiyor.görmüyomusunuz çocuklar bile nasıl taklidini yapıyolar sanki iyi bir şeyler yapıyolarmış gibi bazen buna buyuklerde katılıyor.sadece filme gittik ,güldük ve gerisi yok diye düşünmeyin.başımıza ne geldiyse milletce hep bu düşüncelerimizden dolayı geliyor

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu filme gelene kadar o kadar çok film yapıldıki bu ülkede değerlerimize zarar veren. Türk milletiyle dalga geçtiğini düşünmüyorum ben. Çünkü bu karakterden daha beter o kadar çok insan varki. Hepimiz görüyoruz bunu. Çoluk çocuk taklidini yapıyorsa öyle aşırıya kaçanını görmedim hiç. Geçenlerde yine bu filme dayalı olarak bir küfür mevzusu geçmişti. Ben de demiştim filmdeki argolar o çocukların bildiğinin yanında devede kulak kalır. O yüzden ilk başta aile terbiyesiyle bu işe başlamak daha doğru olur.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bizimle üzerimizden hiç bir değeri olmayan bir film üzerinden bu kadsar para kazanarak dalga geçiyor.herkes küfür bilir en iyisinden,en pisliginden bilir hemde ama bunu senin önunde seni hiçe sayarak yapanada ,kufurede hayatında yer vermemek lazım.eger daha kötu insanlar varsa bu onunların cahilligindendir
benim demek istedigim hayatı kaliteli yaşamak,hiç bir değeri olmayan ,bel altı espirilerle gülmek değil .bunalr bize hiç bir şey kazandırmıyorr ve bizi bizz yapan değerler arasındada yok bunlar ,hiç bir dünya kültüründede yoktur küfürle eglenmek

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Yhaa abi bi film bu kadar mı eleştirilir yhaaa
Gitmeyen gitmesin Allallaaah,
Gidenler de oraya zaten sadece gülmek için gidiyorlar sanane kardeşim sanane elin yapımından sinemasından...
Gitmiyosan evinde otur Allaallaaah ...