- Reaksiyon puanı
- 530
Şahan Gökbakar, Recep İvedik'i eleştirenlerin üslubunu çok ağır bir dille eleştirdi...
CNNTÜRK ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sunduğu '5N1K' programının konuğu olan Şahan Gökbakar, Recep İvedik filmlerine yapılan eleştirilere değindi.
Filme yönelik eleştirilerin abartıldığını ifade eden Gökbakar, bunun sebebini şöyle değerlendirdi:
"Zannediyorum hayatın başka alanlarında bize yaşatılan o dayatmacı, 'sadece bir doğru vardır ve bu doğru doğrudur. İşte Çoğunluğun doğrusuna uyacaksınız. Eskiden biz size uyuyorduk, şimdi siz çoğunluğun doğrusuna uyacaksınız' mantığı zannediyorum sinemaya da sıçradı. Zannediyorum bu sinemanın içerisinde de böyle bir şey oldu."
Şahan, bu durumun sinemaya sıçramaması gerektiğini vurguladı.
RECEP İVEDİK'TEN DAHA ÇOK ÖKÜZLEŞMEMEK GEREKİRDİ!
Recep İvedik'in ilk filminden sonra kimi çevrelerce ağır eleştirilere uğrayan Şahan Gökbakar, eleştirirken kullanılan üslubu 'Recep İvedik'in üslubuna benzetti ve ağır konuştu:
"Recep İvedik 1'den sonra şimdiye kadar herkes bir şeylere söyledi. Bunlar beni fazla etkilemedi. Ben yaptığı işin amacını, duruşunu bildiğim için etilemedi. Benimle aynı fikri paylaşanlar da sinemaya gitti. Mutlaka tartışılacak. Beğenen de olur beğenmeyen de ama tartışmalarda savundukları fikirleri anlatırken karşı durdukları karakterin ruhiyesine uydular. Recep İvedik'i eleştirirken, Recep İvedik'ten daha çok öküzleşmemek gerekti."
RECEP İVEDİK'İ BEŞLEYECEK Mİ?
Recep İvedik'in 2.sinin çekilmesine gösterilen tepkilere de "Mesela ben baktım, aynı sene içinde 3 tane Şaban filmi çekilmiş" diyerek Yeşilçam'dan örnek veren Şahan Gökbakar, "Bunların insanları sinemaya çekmesi ne güzel" diye konuştu.
Recep İvedik'in 3.'sünü de çekip çekmeyeceği sorusuna da Gökbakar, "Üçüncüsünü de dördüncüsünü de beşincisini de çekeriz. Konuyu Recep İvedik'ten çıkarırsak, bu kadar çok insanın sinemaya gitmesi güzel bir şey" dedi.
Televizyon Gazetesi