- Reaksiyon puanı
- 708
Beğendim bakalim nasıl olacak
küfür ne zamandan beri insanları güldürüyor?? eğer küfür ve argo seni güldürüyorsa sorun var demektir...
herkesin bel altı konuşuyor, milletin anasını bacısını ağzına sakız ediyor olması bu davranışın ahlak açısından uygun olduğunu göstermez.
not: hayatımda küfür etmiş adam değilim.
şu kesin ki recep ivedik tiplemesi tam bir iğrençlik abidesi. türk sineması neden gelişmiyor diye sormayın. türk sineması bence en yüksek dönemini herkesin dalgasını geçtiği yeşilçam döneminde yaşadı. ve şuan ölü...
eğer bu recep ivedik en çok izlenen ilk 5 filmin içindeyse ben türk filmi izlemem...
kesin cevap: evet hiç hemde hiç komik değil.
peki ben hangi cümlemde amerikan filmlerini sevdiğimi ve her seferinde dünyayı kurtaranları hayranlıkla izlediğimi söyledimbeni anlamadığınız açık verdiğim örnekte küfürün güldürmediğini söyledim zaten espiri küfürlüyse yapacak birşey yok
türk sinemasından bahsetmeyin amerikan sinemasında her iki cümleden birisinde küfür var sayyın ahlak abideleri:cursing:
recep ivedik karakterini komik bulmaman normal örneğin bende yüzüklerin efendisini beğenmiyorum daha doğrusu o tarz filmleri sevmiyorum ama bu filmin kötü olduüu anlamına gelmiyor.peki ben hangi cümlemde amerikan filmlerini sevdiğimi ve her seferinde dünyayı kurtaranları hayranlıkla izlediğimi söyledim
kemal sunal filmlerinde küfür yok ama güldürüyor. türk sinamasından kastım buydu. ameriakn filmlerini izlediğim kanısına nereden vardıysan... :confused1:
benim senin yorumundan anladığım tek şey şuydu: komikse küfürlü olması önemli değil. buda demektir ki küfürlü argo sözler de komiktir.
bende dedim ki argo asla komik olamaz.
ahlak abidesi derken ??(bu cümleden nefret ediyorum :hammer
küfretmenin, argo şeylere gülmenin, doğru olmadığını söylemek yanlış bir şey mi :confused1:
şunu tekrar belirteyim: "bence," bu recep ivedik tiplemesi komikse ve ülkemizde ilk 5 teyse halkımızın espri anlayışının altında argo ve küfür yatıyor demektir.
hani diyorlar ya "küfür hayatın içinde"... :cursing:
küfrü hayatın içine bunu söyleyenler soktu... eskiden meddah lar düzgün esprilerle güldürürdü. şimdikiler bol keseden bel altı vuruyorlar... insanların yaratılışını espri konusu yapıyorlar. bizimkilerde gülüyorlar. onlarda kazanıyorlar.......
facebookta küfür espriler başlığı altında binlerce sayfa var. nette bir sürü bu konuda site var. niçin? küfür güldürdüğü için mi? örnek
herkesin film zevki farklıdır. kimi bilim kurgu sever. kimi dram. kimi aksiyon. kimi kolay kolay gülmez. kimileri de belaltı esprilere sınırlarını zorlarcasına kahkaha atar... buna kimse karışamaz. ortak noktamız bu. ama anlatamadığım şey şu:
recep ivedik komik değil bence. ve esprileri iğrenç.
hani sırf küfür var diye kendimi gülmemek için kasmıyorum
yada cinsel içerikli bir sahne çıkınca kafamı çevirmiyorum @oslun o tarz filmleri zaten hiç izlemem. kafamı çevirmeme gerek kalmıyor.
inanıyorum ki bu filmin beşincisi de çıkar.
Her zaman ki tartışmalar gene başlamış..
Benim anlamadığım giden gider, gitmeyen gitmez...İzleyen de izler izlemeyen de izlemez.. Bu kadar basit değil mi bu formül?
Neyin tartışması yapılıyor..
Adam SANAT filmi çekmiyor... Ne çektiği de önceki 3 filmden belli.. Herkesin zevki kendine.. (Torrentler sağolsun) Genelde sinemaya gitmediğim halde İvedik'in 3 filmine de, hem de arkadaşlarımı toplayarak gittim.. Maksat stres atmaksa bal gibi de attık.. Gittik Güldük Eğlendik.. Bu kadar basit..
Filmi izlerken de Sanatsal mı olmuş, Efektler Nasılmış, Kaç Paraya Kaç Günde çekmiş, Çok mü küfürlüymüş falan filan diye de düşünmedik.. Sadece gülmeye eğlenmeye gittik.. Bunu yapabiliyorsanız siz de gidin.. Yapamıyorsanız da ne seviyorsanız gidin onu izleyin sinemada.. Sonuçta kimsenin boğazını sıkıp sinemaya zorla götürmüyorlar..
Ayrıca filmi beğenmeyip, üslup olarak yanlış bulanlara da kesinlikle saygı duyuyorum. Yine de dediğim gibi herkesin zevki kendine..
Şimdiden benim gibi filmi sinemada izleyecekler için bol kahkahalı, eğlenceli güzel bir seyir dilerim.
Doğru söze ne denirpeki ben hangi cümlemde amerikan filmlerini sevdiğimi ve her seferinde dünyayı kurtaranları hayranlıkla izlediğimi söyledim
kemal sunal filmlerinde küfür yok ama güldürüyor. türk sinamasından kastım buydu. ameriakn filmlerini izlediğim kanısına nereden vardıysan... :confused1:
benim senin yorumundan anladığım tek şey şuydu: komikse küfürlü olması önemli değil. buda demektir ki küfürlü argo sözler de komiktir.
bende dedim ki argo asla komik olamaz.
ahlak abidesi derken ??(bu cümleden nefret ediyorum :hammer
küfretmenin, argo şeylere gülmenin, doğru olmadığını söylemek yanlış bir şey mi :confused1:
şunu tekrar belirteyim: "bence," bu recep ivedik tiplemesi komikse ve ülkemizde ilk 5 teyse halkımızın espri anlayışının altında argo ve küfür yatıyor demektir.
hani diyorlar ya "küfür hayatın içinde"... :cursing:
küfrü hayatın içine bunu söyleyenler soktu... eskiden meddah lar düzgün esprilerle güldürürdü. şimdikiler bol keseden bel altı vuruyorlar... insanların yaratılışını espri konusu yapıyorlar. bizimkilerde gülüyorlar. onlarda kazanıyorlar.......
facebookta küfür espriler başlığı altında binlerce sayfa var. nette bir sürü bu konuda site var. niçin? küfür güldürdüğü için mi? örnek
herkesin film zevki farklıdır. kimi bilim kurgu sever. kimi dram. kimi aksiyon. kimi kolay kolay gülmez. kimileri de belaltı esprilere sınırlarını zorlarcasına kahkaha atar... buna kimse karışamaz. ortak noktamız bu. ama anlatamadığım şey şu:
recep ivedik komik değil bence. ve esprileri iğrenç.
hani sırf küfür var diye kendimi gülmemek için kasmıyorum
yada cinsel içerikli bir sahne çıkınca kafamı çevirmiyorum @oslun o tarz filmleri zaten hiç izlemem. kafamı çevirmeme gerek kalmıyor.
inanıyorum ki bu filmin beşincisi de çıkar.