Recep Baltaş'a yapılan saygısızlık

Recep Güngör

Asistan
Reaksiyon puanı
147
11 Temmuz 2019'da Metrobüs'e doğru yürüyen Recep Baltaş'a, yan yoldan bir adam gelip korna çalıyor ve haksız olduğu halde bağırarak tehdit yağdırıyor. Gümrük Muhafaza Müdürü olduğunu söyleyen adamdan bir sürü tehdit alıyor. Sanırım hala dava sonuç bekliyor.

Buradan da Gümrük Muhafaza Müdürü olduğunu söyleyen arkadaşın, yayaların üstüne doğru sürdüğünü net bir şekilde görebilirsiniz.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hatırladığım kadarıyla dava hala sonuç bekliyor. Umarım adalet yerini bulur fakat sanmıyorum.
Yahu ilahi sen yani. Sanırsın koskoca devlette bir tane dava bile adalete uygun görülmüyor. Her okuyan da zaten avukatlık değil ahırcılık, savcılık değil patteslik bitiriyor. Yaptıkları bedava stajda staj değil bildiğin bakkal çıraklığı!!

Recebin paylaştığı ikinci videoya bakarsan dümdüz yolunda yürüyor. Kamera net şekilde değil ne önünden gidenin tepkisini bakış yönünü görebiliyoruz nede adaletsizliğe uğradığını savunduğun kişinin. Videoda insanların yürüdüğü yolda bir yaya yolu işareti de görünmüyor kameradan akabinde.

Belki şoför adamın acelesi var, belki hastaneye işe yetişecek. Belkide Recebin yetişmesi gereken bir şey var ve farkedemedi hızlı hızlı yürüdüğünden.Nedir bu direkt ön yargı. Evet Türkiye'nin mevcut durumunda araç sürücülerinin durumunu da biliyoruz. Ama bildiğimiz diğer şeyde yol ortasından göbeğini kaşıya kaşıya giden insanlar da var. O yüzden;

Adaleti savcıya,avukata veya hakimlere bırakın arkadaşlar siz yok deyince yok olmuyor. Adamların birebir yaşadıkları durumu bilmeden, aralarındaki dialogu bilmeden bileti kesmeyin. Bırakın yetkili merci karar versin eğitimini almış olan. Direkt bir kişiyi videoda etiket etmek de kişisel haklara aykırı.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Mevki ile adam korkutmaya çalışan eşek. Söylediğide bir halt olsa. Hem adamın üzerine arabayı sür hem saldır. Sonrada bilmem nerenin nesiyim. Adam değilsin ki onu ne yapacağız.

Son düzenleme:

eternalxs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
81
Bu tarz durumlar gerçekten çok üzücü. Bu sokağı da çok iyi biliyorum. Fatih'te tam Edirnekapı'ya çıkan ara sokaklardan birisidir burası. Acayip derecede kalabalık olur genelde burası. Adamın böyle bir tepki vermesi çok terbiyesizce, hatta ahlaksızca. Net yani direkt ahlaksızlık. O mevkiye nasıl geldiysen öyle de gidebilirsin yani ne bu hava? Makama gelmişsin ama adam olamamışsın işte maalesef. Hadi her şeyi geçtim, haklı bile olsan Recep'in üzerine yürüyerek sen haklılığını kaybediyorsun. Allah akıl fikir versin böylelerine.

Targaryen

Asistan
Reaksiyon puanı
269
Belki şoför adamın acelesi var, belki hastaneye işe yetişecek. Belkide Recebin yetişmesi gereken bir şey var ve farkedemedi hızlı hızlı yürüdüğünden.Nedir bu direkt ön yargı. Evet Türkiye'nin mevcut durumunda araç sürücülerinin durumunu da biliyoruz. Ama bildiğimiz diğer şeyde yol ortasından göbeğini kaşıya kaşıya giden insanlar da var. O yüzden;
18.10.2018 tarihli 71483 Sayılı Kanunun 25. Maddesi ile 29184 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74. maddesi yenilenmiş, karayolu trafik hukukunda 26.10.2018 tarihi itibarı ile yayalara ilk geçiş hakkı verilmiştir.
Kanuna göre araç sürücüleri durarak yayalara ilk geçiş hakkı vermelidir.
Sürücüler, yaya veya okul geçitlerinin yanı sıra kavşak giriş ve çıkışlarında da yavaşlayacaklardır.
Bilindiği üzeri cep telefonlarına belli periyotlarla sms uyarıları da verilmişti.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Yahu ilahi sen yani. Sanırsın koskoca devlette bir tane dava bile adalete uygun görülmüyor. Her okuyan da zaten avukatlık değil ahırcılık, savcılık değil patteslik bitiriyor. Yaptıkları bedava stajda staj değil bildiğin bakkal çıraklığı!!

Recebin paylaştığı ikinci videoya bakarsan dümdüz yolunda yürüyor. Kamera net şekilde değil ne önünden gidenin tepkisini bakış yönünü görebiliyoruz nede adaletsizliğe uğradığını savunduğun kişinin. Videoda insanların yürüdüğü yolda bir yaya yolu işareti de görünmüyor kameradan akabinde.

Adaleti savcıya,avukata veya hakimlere bırakın arkadaşlar siz yok deyince yok olmuyor. Adamların birebir yaşadıkları durumu bilmeden, aralarındaki dialogu bilmeden bileti kesmeyin. Bırakın yetkili merci karar versin eğitimini almış olan. Direkt bir kişiyi videoda etiket etmek de kişisel haklara aykırı.

Adamın acelesi olabilir, dalgın olabilir.. Eyvallah.. Ama sonrasındaki davranış tarzı garip değil mi ?
Yıllar önce Beşiktaş'ta yaya bir kadına çarpmıştım. Kırmızı ışıkta bekliyordum. Sağ tarafımda park halinde olan bir otobüs vardı. Bana yeşil yandı. vitesi bire takıp hareket ettim ve kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir teyzeyi benim motor kaput kapağında gördüm. Direkt hastaneye filan götürdüm. Şükür ciddi bir şeyi de yoktu. Hatta kadın teşekkür bile etti. 3. kere başıma geliyor bu. Herkes kaçtı siz beni hastahaneye götürdünüz diye...

Neyse demek istediğim şu. %100 haklı olduğum bir konuda dahi bir yayaya çarptığımda başımdan aşağıya kaynar sular dökülmüştü. Normali de insansın böyle hissetmesi.

Bu tarz bir durumda şöfor eğer eşkiyalık yapıyorsa bu normal değildir. Yaya haksız da olabilir. Trafik kurallarına uymuyor da olabilir. Ama altında arabayı kullanan her zaman daha bilinçli olmak zorundadır.

Allah herkese kazasız belasız bir ömür versin.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
18.10.2018 tarihli 71483 Sayılı Kanunun 25. Maddesi ile 29184 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74. maddesi yenilenmiş, karayolu trafik hukukunda 26.10.2018 tarihi itibarı ile yayalara ilk geçiş hakkı verilmiştir.
Kanuna göre araç sürücüleri durarak yayalara ilk geçiş hakkı vermelidir.
Sürücüler, yaya veya okul geçitlerinin yanı sıra kavşak giriş ve çıkışlarında da yavaşlayacaklardır.
Bilindiği üzeri cep telefonlarına belli periyotlarla sms uyarıları da verilmişti.
Ya onu zaten söylüyorum. Trafik canavarı deyimi boşuna konmuyor. Kuralları yasaları onlar(canavar) bilmiyor. Ama o adam tekrar söylüyorum acil işi olabilir başı dertte olabilir 4lüleri açmamış bile olsa ( ki verdiği tepkiden farklı şeyler seziliyor orası ayrı ). Açtığını varsaysak Recep bey görmez muhtemel hızlı hızlı odaklı gittiği için.

@ozciceky hocam,
Hocam kaputtaki hanımefendiyi götürebilirsiniz bu sizin insanlığınızla alakalı. Ama R.BALTAŞ ile adamın arasında geçen dialogu tahmin edebliyor musunuz ? Güvenlik kameraları arasındaki dialogu alacak kadar ses duyarlı değildi dikkat ettiğim kadarıyla.

Belki başı dertte, belki bir yere yetişemedi, belki birinin başına bela açmaya gidiyor, belki hastaneye gidiyor bilginiz var mı ? Yok. Belki baltaş kötü bir söz söyledi, belki de adam suçluluk duygusuyla bastırmak sindirmek için ne çekiyon lan diye bağıra çağıra üstüne yürüdü.
Hocam devir mertlik devri mi ? Dialoğa girmeye gerek var mı ? Höt diyorsun 18 yaşında bebeden emanet çıkıyor bu dönemde. Çek videonu, ver polise. Delici vs eşyaları kenarıya bıraktım pandemi var baktın huysuz adam devam et yoluna. Yasal olarak baktığında Recep hocam haklı ama aralarındaki dialogdan ötürü haksız da çıkabilir duymadık o kısmını.

Ben sadece daha dikkatli olmalıyız demeye çalıştım. Oradaki çılgınlar gibi bağıran dayıyı tanımam. Tanısamda mazide kalır. İşiyle milletin gözünü korkutmaya çalışan adam hiçbirşeyde ehil değildir. Bana göre.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Ya onu zaten söylüyorum. Trafik canavarı deyimi boşuna konmuyor. Kuralları yasaları onlar(canavar) bilmiyor. Ama o adam tekrar söylüyorum acil işi olabilir başı dertte olabilir 4lüleri açmamış bile olsa ( ki verdiği tepkiden farklı şeyler seziliyor orası ayrı ). Açtığını varsaysak Recep bey görmez muhtemel hızlı hızlı odaklı gittiği için.

@ozciceky hocam,
Hocam kaputtaki hanımefendiyi götürebilirsiniz bu sizin insanlığınızla alakalı. Ama R.BALTAŞ ile adamın arasında geçen dialogu tahmin edebliyor musunuz ? Güvenlik kameraları arasındaki dialogu alacak kadar ses duyarlı değildi dikkat ettiğim kadarıyla.

Belki başı dertte, belki bir yere yetişemedi, belki birinin başına bela açmaya gidiyor, belki hastaneye gidiyor bilginiz var mı ? Yok. Belki baltaş kötü bir söz söyledi, belki de adam suçluluk duygusuyla bastırmak sindirmek için ne çekiyon lan diye bağıra çağıra üstüne yürüdü.
Hocam devir mertlik devri mi ? Dialoğa girmeye gerek var mı ? Höt diyorsun 18 yaşında bebeden emanet çıkıyor bu dönemde. Çek videonu, ver polise. Delici vs eşyaları kenarıya bıraktım pandemi var baktın huysuz adam devam et yoluna. Yasal olarak baktığında Recep hocam haklı ama aralarındaki dialogdan ötürü haksız da çıkabilir duymadık o kısmını.

Ben sadece daha dikkatli olmalıyız demeye çalıştım. Oradaki çılgınlar gibi bağıran dayıyı tanımam. Tanısamda mazide kalır. İşiyle milletin gözünü korkutmaya çalışan adam hiçbirşeyde ehil değildir. Bana göre.

Recep beyi tanımam gümrük muhafaza memurunu da tanımam. Acelesi olan insan zaten arabadan inip eşkiyalık yapmaz. Trafikte her gün bu tarz saçma sapan insanları görmüyor muyuz ? Arabadan inip kavga eden birbirine saldıran.
Devletin verdiği görevi söyleyerek vatandaşa bilgiçlik taslayanı kusura bakmayın hoş görmem..

Bu örnekte diğer kişi de küfür etmiş olabilir. veya olmayabilir. tabii ki bilmiyoruz. Şoför açısından bakınca zaman zaman yayalar geçerken o kadar sallanarak geçiyor ki ben de ifrit oluyorum. Ama bu örnekte sanki sallanarak geçen vatandaşın üzerine sürüyor gibi bir intiba edindim ben.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,477
Bizde bir araba bana öyle dokunsa en az 2000 TL alırım ondan ?