Yardım Realtek Sürücüsünü Bilgisayara Kuramıyorum ! ! !

Tbuckner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhabalar. Ekran kartı sürücüsüyle problem yaşarken DDU üzerinden sürücüleri temizledim ve şu an bilgisayarımda hoparlörlere ses veren bir sürücü yok. Realtek'in HD audio sürücüsünü indirdim fakat kurulum esnasında sürekli 0x000005B3 hatasını alıyorum. Bir sürü video izledim fakat neredeyse hiçbir şey işe yaramadı. Aygıt yöneticisi üzerinden yapmaya çalıştım fakat Ses, Video ve Oyun Denetleyicileri kısmında Realtek gözükmüyor bile. Bu problemi yaşamış ve çözmüş biri varsa yardım edebilir mi? Sabahtan beri kafayı yemek üzereyim.

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
denetim masasına gir aramaya kurtarma yaz ordan -sistem geri yüklemeden 3-4 gün önceki sistem görüntüsüne geri dön

Tbuckner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
denetim masasına gir aramaya kurtarma yaz ordan -sistem geri yüklemeden 3-4 gün önceki sistem görüntüsüne geri dön
Hocam merhaba, sistem geri yükleme açık değilmiş. Herhalde şu an 3-4 gün öncesine çevirme ihtimalim yok değil mi?

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
denetim masası -kurtarma -sistem geri yüklemeyi aç - burda sana seçenekler sunulacak tarihlere bakarak birsini seç ve devam et

Tbuckner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
denetim masası -kurtarma -sistem geri yüklemeyi aç - burda sana seçenekler sunulacak tarihlere bakarak birsini seç ve devam et
Tek bir tarih veriyor o da 1 saat öncesi için. Fakat sürücüleri sıfırlama işlemini saat 15 civarı yapmıştım.

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
pc marka model,ürün kodu vs biliyorsan kendi orjinal sitesinden indir sürücüleri. marka model nedir ?

Tbuckner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Acaba bir program mı kurulumlara engel oluyor diye düşünmeye başladım çünkü şu an hiçbir driver'ı kuramıyorum. Realtek'in farklı sürücülerini indirsem de aynı şekilde aynı yerde hata veriyor. Keza denediğim her NVIDIA ekran kartı sürücüsü de aynı şekilde hata verip kurulmuyor. Az önce GeForce Experience'in 2019 versiyonunu kurmayı denedim onda bile herhangi bir şey yazmadan hata veriyor.

Tbuckner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yolladığım casper ın orijinal sitesinden denediniz mi ?
Evet tekrar Realtek'in farklı bir kurulum dosyasını indirdim ama yine aynı hatayla kurulumun ortasında durdu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Mly 0x000005b3 hatasının çözümü şöyle bir yazı buldum ve benim sürücülerin kurulmama sebebi de bu olabilir mi acaba. Yazıda bahsedildiği gibi driver dosyasını buldum fakat güvenlik kısmı gözükmüyor muhtemelen Win 8'de olduğum için.

Son düzenleme:

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
kardeşim sen bence fazla uğraşma verilerini yedek al ve fabrika ayarlarına geri dön de

Tbuckner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1 günlük uğraş sonucu çözmeyi başardım :D. System32 içerisindeki Driver dosyasının Trustedinstaller hakkı bende olmadığı için her kurulumda otomatik kapatıyormuş PC. Herifler hata kodu olarak şunu yazsa saatlerce uğraşmayacaktım valla. Yönetici ayarladıktan sonra her şey sorunsuz kuruluyor. Yardım için teşekkürler.

• Beğen
Reactions: Mly