ReactOS diye bir işletim sistemi duydunuzmu

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
ReastOS en büyük özelliği sistem gereksinimlerinin minumum olması.Şöyleki bir köşede duran 486 yada Pentium II - III bilgisayarınız var işte bu işletim sistemi bu kadar düşük makinalara bile sadece 5 dk içinde kuruluyor.Kurulum sonrası karşılaşacağınız ekran ise sizi hayretlere düşürecek.Windowsu karşınızda sanacaksınız.Bahsettiğim bu işletim sistemini ücretsiz ve lisansız olarak kurup kullanabilirsiniz..Kısacası evde kullanmadığınız çok düşük makinaları çöpe atmak yerine ReastOS ile tekrar hayat verebilirsiniz.
Üstelik yeni sürümü windows 2000 ve NT sürücülerini de destekliyor. Yani sürücü sorununuz da yok.

Sistem gereksinimleri;
1-32MB ram
2-eski bir harddisk
3-Pentium II

ReastOS içinde Notepad, AbiWord, OpenOffice, Deus Ex, ReactOS Remote Desktop, Unreal Tournament. Sound , USB Desteği ve birçok program mevcut

Kısaca yapabileceklerini gorsel olarak bakabilirsiniz..

http://www.reactos.org/en/screenshots.html

Ayrıca aşağıdaki linkden live cd ve bootable olarak seçim yapma şansınızda var;

http://www.reactos.org/en/download.html

Son düzenleme:

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
yokmu beyenen bak geç işi hiç hoş olmuyor fikirlerinizi belirtin bari belki bizde geçeriz...

Reaksiyon puanı
189
benim hoşuma gitti walla eski makinaların birinde denemek lazım performası nasıl?

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
benim hoşuma gitti walla eski makinaların birinde denemek lazım performası nasıl?

Bi Kaç Yerde Okudum pc yi kastırmıyor iyi performansı var simdi herkes bi fikrini belirtse ve indiirp kursa test etse bir birimizie daha çok yardımcı olcaz.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Selamlar,

ShiftDelete.Net'te daha önce bu işletim sisteminden birkaç defa bahsetmiştik. GÜzel bir mantıkla Wİndows klonu üretmeye çalışıyorlar. Fakat proje çok yavaş ilerliyor.

ShiftDelete.Net - ReactOS'tan Ne Haber?

Yolları daha uzun.

bilgilerin için tşkler Tanınırsa Belki Üstüne giderler belki simdi fazla tanınmıyor diye urasmıyorlar ama Linux Perdus gibi tanıtılırlarsa ozaman ilerlerler.

finalfreeze

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ben şahsen evde duran hesap makinesinden farksız olmayan bilgisayarıma (P3 550Mhz 128 RAM 8 GB HDD) 6-7 ay önce kurmuştum ve gayet güzel performans elde etmiştim.Ama şimdi linux tabanlı bir işletim sistemi kullanıyorum ve daha memnunum.ReactOS kullanmak isteyenler gönül rahatlığı ile bilgisayarlarına(Dandik olursa daha iyi olur zaten taş gibi bilgisyarın işletim sistemini değiştirmeye gerek yok) kurabilirler...

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
çok önemli bir sorun(sal) var; "Driver".Ekran kartı, anakart, ses kartı vs...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
eski makinalar için çok uygun bir sisteme benziyor, hem de 30mb imiş! indirip kurun yedek diskiniz varsa.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
oyunlara ve sürücülere tam destek veren sadece windows olduğu sürece diğerlerine geçmem zor, eğer oyunlara ve kullandığım programların pardus desteği olsa bu dandik windowsta saniye durmam.!

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ReactOS'i yıllardır biliyorum. Geçenlerde 200-MMX, 128 MB Ram makineme kurdum. Fakat PS/2 portuna çevirici kullanarak bağladığım seri fare hareket etmediği için ve ReactOS'de windowstaki gibi klavye kısayolları olmadığı için 10 dakika sonra yenidenmakineyi formatlamak zorunda kalmıştım.