Ram'in mi Yetersiz? Bi Buraya Bak O Zaman

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sayata
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ram'iniz yetmiyor ve telefonunuzda kasmalar mı var? İşte bu uygulama tam size göre...
Bu uygulama sayesinde hafıza kartınızda ayıracağınız alanı Ram olarak kullanabilirsiniz.
Yalnız ayıracağınız alan hafıza kartınızın depoloma alanının 4 te 1 ini geçmemeli yoksa sorun yaşayabilirsiniz.Ayrıca root da gerektiriyor.
Ben uyguladım ve gözle görülür bi fark var ben 1000 mb ayırdım. Bu program uygulama yöneticisinde ram olarak gözükmüyor ancak sd karttan ayrılan alanın ram gibi kullanılmasını sağlıyor. Tabi ki telefonun ram i kadar iyi değil ama telefonu bi nebze de olsa hızlandırıyor ve ram i bayağı bi rahatlatıyor.
Yorumlarda rootsuz da yapıldığı söylenmiş ama tam olarak bi bilgim yok benimki rootlu.
Oluşacak sorunlardan ben ve SDN hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorumluluk tamamen size aittir.
İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yalnız beyler UPUPUP!! Rootsuz telefonum ve kullanılabilir belleği doldurdum 100mb falan kaldı normalde 300mb kalır buna rağmen her oyuna girip çıkıyor ve seri çalışıyor telefonu cidden hızlandırdı. Kartınızın classı yüksekse muhakkak tercih edin, gereken root ve ya karnel customlarının hiçbirine gerek yok yükleyin ve açın çalışıyor!!!

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Hafıza kartının biraz hızlı olması gerekir zannımca zira ram dediğiniz şeyin yazması okuması epey hızlıdır.

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok iyi bi uygulama bence de sağol deneyip bilgilendirdiğin için

Hafıza kartının biraz hızlı olması gerekir zannımca zira ram dediğiniz şeyin yazması okuması epey hızlıdır.
iyi bi marka olması yeterli bence illa class 10 olmasına gerek yok sen de bi dene bence çok iyi bi uygulama

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yan sanayi kartlarda yazma hızı farklı oluyor ama orjinal olduktan sonra class2 bile olsa yeterli verimi veriyor ;)
Çok iyi bi uygulama bence de sağol deneyip bilgilendirdiğin için

iyi bi marka olması yeterli bence illa class 10 olmasına gerek yok sen de bi dene bence çok iyi bi uygulama

Kesinlikle haklısın herkes denesin +sı var eksisi yok 1024mb ayırıyorsun aktifleştiriyorsun o kadar... Sende gördüm ilk ve denedim cidden asıl ben sana teşekkür ederim

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yan sanayi kartlarda yazma hızı farklı oluyor ama orjinal olduktan sonra class2 bile olsa yeterli verimi veriyor ;)

Kesinlikle haklısın herkes denesin +sı var eksisi yok 1024mb ayırıyorsun aktifleştiriyorsun o kadar... Sende gördüm ilk ve denedim cidden asıl ben sana teşekkür ederim
hiç önemli değil daha çok kişi faydalanırsa ne mutlu bana

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kartım samsung yazması 6mb/s okuması 15mb/s çok düşük bir rakam. İhtiyacım yok şu an gerçi s3 kullanıyorum arada bir asphalt 7 donuyor belki denerim. Telefonun kendi hafızası hızlıdır bak oradan kullanabiliyor mu?
Ram yerine mi geçiyor Ram'e ek mi yapıyor?

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kartım samsung yazması 6mb/s okuması 15mb/s çok düşük bir rakam. İhtiyacım yok şu an gerçi s3 kullanıyorum arada bir asphalt 7 donuyor belki denerim. Telefonun kendi hafızası hızlıdır bak oradan kullanabiliyor mu?
Ram yerine mi geçiyor Ram'e ek mi yapıyor?
ram e ek olarak sd kartın ayırdığınız kadar bölümünü ram gibi kullanıyor. Ama mesela 1 gb raminiz varsa 1 gb daha ayırınca 2 kat hızlanmıyor tabii ki sonuçta ram değil. Ama bayağı bi hızlandırıyor telefonu

sayata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Uygulama pek ilgi görmedi galiba:blush:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Uygulama göreceği ilgiyi google play'de görmüş :)

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İlginç bi uygulama deneyelim . :) Teşekkürler.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Denedim, swap.swp dosyası oluştu lakin terminal emülatöründe swap alanı 0 diye gözüktü. Benimkinde olmadı heralde. :)

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İlla Root etmek mi gerekiyor telefonu ?

Reaksiyon puanı
189
Swap alanının yazması ve okuması her zaman RAM'den düşük olacağı için olmuş ya da olmamış çok da fark etmez. Zaten elinizdeki cihaz altı-üstü telefon. 50'tane uygulama aynı anda açmayın sorun yaşamazsınız...

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Buda Readyboost gibi birşey herhalde. :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bakalım Xperia S imde 1gb ram var zaten. kendi hafızası da 32gb :) bi deneyelim

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Konuya girince bilgisayar için sandım ama telefon için olduğunu görünce "Bilgisayarlar cep'e taşınıyor" fikri kafama yatmaya başladı.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Para biriktiriyorum bi ara telefon alırsam arşivlediğim bütün uygulamaları kuracam.

ikalkar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Para biriktiriyorum bi ara telefon alırsam arşivlediğim bütün uygulamaları kuracam.

Madem Telefon için para biriktiroyursun, benden sana tavsiye. Kaide alıp almamak tamamen senin özgür iraden...

Galaxy S3 bile RAM konusunda sıkıntılı, bakma sen 1 GB RAM'i var dediklerine, bizzat aldım kullanıyorum, 1 GB RAM'in yani 1024 MB RAM'in 190 küsürünü Ekran Yongası/Kartı yani Ekran Donanımı direkt olarak kullanmakta, bu yüzden RAM kullanıcıya 830 MB RAM olarak yansıtılmakta, ayrıca telefonun hali hazırdan bir sürü Gömülü Uygulaması 500 MB civarında RAM kapladığı için ve bunları da kapatamadığın ve kapatsan bile otomatik olarak tekrar açıldığı için kullanıcıya geri yine 250-300 MB RAM kalıyor. Uygulamalar yüklemenle birlikte RAM sıkıntısı kaçınılmaz bir hal alıyor, Özellikle Sosyal Sohbet Uygulamaları çok feci RAM kaplıyor. Derim ki biraz daha bekle, S4 al

S4'ün 2GB RAM'i var ama sen yine de forum sitelerinde S4 hakkında yapılan yorumları bir araştır istersen, madem yüksek para vereceksin ve bir telefon alacaksın, benim gibi sonradan pişman olma...

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Madem Telefon için para biriktiroyursun, benden sana tavsiye. Kaide alıp almamak tamamen senin özgür iraden...

Galaxy S3 bile RAM konusunda sıkıntılı, bakma sen 1 GB RAM'i var dediklerine, bizzat aldım kullanıyorum, 1 GB RAM'in yani 1024 MB RAM'in 190 küsürünü Ekran Yongası/Kartı yani Ekran Donanımı direkt olarak kullanmakta, bu yüzden RAM kullanıcıya 830 MB RAM olarak yansıtılmakta, ayrıca telefonun hali hazırdan bir sürü Gömülü Uygulaması 500 MB civarında RAM kapladığı için ve bunları da kapatamadığın ve kapatsan bile otomatik olarak tekrar açıldığı için kullanıcıya geri yine 250-300 MB RAM kalıyor. Uygulamalar yüklemenle birlikte RAM sıkıntısı kaçınılmaz bir hal alıyor, Özellikle Sosyal Sohbet Uygulamaları çok feci RAM kaplıyor. Derim ki biraz daha bekle, S4 al

S4'ün 2GB RAM'i var ama sen yine de forum sitelerinde S4 hakkında yapılan yorumları bir araştır istersen, madem yüksek para vereceksin ve bir telefon alacaksın, benim gibi sonradan pişman olma...
Biriktirdiğim parayı harcadım kardeş bu yakın gelecekte telefon hayal oldu :)

berkaysavci

Super Сasual Dating - Genuine Ladies
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar benim Telefonum s3 mini replika olmuyor yapıp save dediğim zaman hiç birşey değişmiyor ramde

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sdcard ext partition çıkmıyor fat partition var sadece