Ramdaki değişkenleri nasıl bulurum?

coskun0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Bilgisayarımda çalışan herhangi bir programın kullandığı değişkenlerin isimleri, içerikleri ve kullandıkları hafıza adreslerini bulmak istiyorum.
Bunun için nasıl bir program yazmalıyım veya kullanmalıyım. Buna benzer programların olduğunu duymuştum ama isimlerini bilmiyorum. Arama motorlarında 2 gündür arıyorum ama herhangi bir uygun sonuç bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Buna ek olarak oluşturduğum bir paketin(frame) belirlediğim bir servere nasıl gönderileceğini öğrenmek istiyorum.

Yardımlarınız ve okuduğunuz için teşekkür ederim.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
hackman diye bir program vardı (birde winhex var) eskiden oyunlarda hile yapmak için kullanırdık yanlış hatorlamıyorsam o prgramla memorydeki değerleri değiştirebiliyorduk
biraz ingilizcen varsa google da package filtering, tcp package monitor vs vs diye aratırsan bir program bulursun wireshark diye bir network monitör programı var ama tam olarak senin istediğin işi yaparmı bilmiyorum
çok uzun zaman önce kullanmıştım tam hatırlayamıyorum umarım bu bilgiler sana bir ipucu verir

coskun0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler verdiğin bilgiler değerli araştıracağım.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Olydbg, spy++ ile falan olabilir. ama biraz asm biliyosan daha kolay olur.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
ASM ve Ollydbg ile uğraşırsan içinden çıkamayabilirsin, WinHEX işini büyük ölçüde görecektir, bellekteki verileri çok basit bir kullanımla karşına çıkarır.

coskun0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Winhex aradığım şeye benziyor kullanımını öğrenmeye çalışacağım...
Teşekkürler!