- Katılım
- 6 Ağustos 2008
- Mesajlar
- 20,604
- Reaksiyon puanı
- 493
- Puanları
- 7,263
Endüstriyel Fırıncılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Açık, Ramazan pidesinin genel itibarla piyasa fiyatıyla gündeme geldiğini hatırlatarak, pidede kullanılan çörek otu ve susamın insan sağlığı için çok önemli yararları olduğuna işaret etti.
Undane Ekmek İdare Kurulu Başkanı, Endüstriyel Fırıncılar Birliği İdare Kurulu Üyesi Selim Açık, Ramazan aylarında somun ekmek, kepekli çavdarlı gibi ekmeklerin üretiminden ziyade yurt genelinde bütün fırıncı meslektaşlarının Ramazan ayına özel pide çeşitleri imal etmeye ağırlık verdiğini dile getirdi. "Fırıncı üreticiler olarak Ramazan ayına özel yapmış olduğumuz pide çeşitlerinde susam ve çöreotu daha yoğun kullanılmaktadır." diyen Selim Açık, şu bilgileri verdi: "Susamın, hazmı kolaylaştırdığı, kabızlığı giderdiği, çok fazla besleyici özelliği olduğu, uygunsuz kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesine katkı sağladığı biliniyor. Yürek hastalıkları riskini azaltması da susamın faydaları arasında yer aldığı dile getiriliyor. İçerdiği E vitamini sayesinde, hücrelerin yenilenmesini sağlama ve enerji veren susam, yorgunluğu da giderme fibi faydası var. Susam üretimi ülkemizde yapılmakla beraber çoğunlukla zengin baharat olarak Hindistan, Afrika, Myanmar gibi ülkelerden de ithal edilmektedir."
Selim Açık, çörek otunun tam bir şifa kaynağı olduğunun söylendiğine işaret ederek, "Peygamber Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde, 'Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın' buyurmuşlardır. Çörek otu, bağışıklık sistemini dengeye getirerek vücudun savunma gücünü yükselttiği gibi karaciğeri koruduğu ifade ediliyor. Kanserli hücrenin ilerlemesini yavaşlattığı, kolesterol ve kan şekeri düzeyini düşürmekteki etkilerinin yanında idrar söktürücü ve yüksek tansiyon düşürücü etkileri de yer alıyor . Ramazan ayına özel bu baharat çeşitleriyle süslenerek üretimi yapılan pidenin sadece görsellik için değil sıhhat için de çok fazla mühim olduğunu görüyoruz." diye açıkladı.
Ajans34

Undane Ekmek İdare Kurulu Başkanı, Endüstriyel Fırıncılar Birliği İdare Kurulu Üyesi Selim Açık, Ramazan aylarında somun ekmek, kepekli çavdarlı gibi ekmeklerin üretiminden ziyade yurt genelinde bütün fırıncı meslektaşlarının Ramazan ayına özel pide çeşitleri imal etmeye ağırlık verdiğini dile getirdi. "Fırıncı üreticiler olarak Ramazan ayına özel yapmış olduğumuz pide çeşitlerinde susam ve çöreotu daha yoğun kullanılmaktadır." diyen Selim Açık, şu bilgileri verdi: "Susamın, hazmı kolaylaştırdığı, kabızlığı giderdiği, çok fazla besleyici özelliği olduğu, uygunsuz kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesine katkı sağladığı biliniyor. Yürek hastalıkları riskini azaltması da susamın faydaları arasında yer aldığı dile getiriliyor. İçerdiği E vitamini sayesinde, hücrelerin yenilenmesini sağlama ve enerji veren susam, yorgunluğu da giderme fibi faydası var. Susam üretimi ülkemizde yapılmakla beraber çoğunlukla zengin baharat olarak Hindistan, Afrika, Myanmar gibi ülkelerden de ithal edilmektedir."
Selim Açık, çörek otunun tam bir şifa kaynağı olduğunun söylendiğine işaret ederek, "Peygamber Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde, 'Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın' buyurmuşlardır. Çörek otu, bağışıklık sistemini dengeye getirerek vücudun savunma gücünü yükselttiği gibi karaciğeri koruduğu ifade ediliyor. Kanserli hücrenin ilerlemesini yavaşlattığı, kolesterol ve kan şekeri düzeyini düşürmekteki etkilerinin yanında idrar söktürücü ve yüksek tansiyon düşürücü etkileri de yer alıyor . Ramazan ayına özel bu baharat çeşitleriyle süslenerek üretimi yapılan pidenin sadece görsellik için değil sıhhat için de çok fazla mühim olduğunu görüyoruz." diye açıkladı.
Ajans34