Ramazan pidesinedeki susam ve çörekotu şifa deposu

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
7,263
Endüstriyel Fırıncılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Açık, Ramazan pidesinin genel itibarla piyasa fiyatıyla gündeme geldiğini hatırlatarak, pidede kullanılan çörek otu ve susamın insan sağlığı için çok önemli yararları olduğuna işaret etti.

ramazan-pidesine-dahil-olan-susam-ve-corekotu-sifa-deposu.jpg


Undane Ekmek İdare Kurulu Başkanı, Endüstriyel Fırıncılar Birliği İdare Kurulu Üyesi Selim Açık, Ramazan aylarında somun ekmek, kepekli çavdarlı gibi ekmeklerin üretiminden ziyade yurt genelinde bütün fırıncı meslektaşlarının Ramazan ayına özel pide çeşitleri imal etmeye ağırlık verdiğini dile getirdi. "Fırıncı üreticiler olarak Ramazan ayına özel yapmış olduğumuz pide çeşitlerinde susam ve çöreotu daha yoğun kullanılmaktadır." diyen Selim Açık, şu bilgileri verdi: "Susamın, hazmı kolaylaştırdığı, kabızlığı giderdiği, çok fazla besleyici özelliği olduğu, uygunsuz kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesine katkı sağladığı biliniyor. Yürek hastalıkları riskini azaltması da susamın faydaları arasında yer aldığı dile getiriliyor. İçerdiği E vitamini sayesinde, hücrelerin yenilenmesini sağlama ve enerji veren susam, yorgunluğu da giderme fibi faydası var. Susam üretimi ülkemizde yapılmakla beraber çoğunlukla zengin baharat olarak Hindistan, Afrika, Myanmar gibi ülkelerden de ithal edilmektedir."

Selim Açık, çörek otunun tam bir şifa kaynağı olduğunun söylendiğine işaret ederek, "Peygamber Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde, 'Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın' buyurmuşlardır. Çörek otu, bağışıklık sistemini dengeye getirerek vücudun savunma gücünü yükselttiği gibi karaciğeri koruduğu ifade ediliyor. Kanserli hücrenin ilerlemesini yavaşlattığı, kolesterol ve kan şekeri düzeyini düşürmekteki etkilerinin yanında idrar söktürücü ve yüksek tansiyon düşürücü etkileri de yer alıyor . Ramazan ayına özel bu baharat çeşitleriyle süslenerek üretimi yapılan pidenin sadece görsellik için değil sıhhat için de çok fazla mühim olduğunu görüyoruz." diye açıkladı.


Ajans34
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
Ankara için yazıyorum eskiden bakkallarda marketlerde satılan pideler çok lezztli olurdu şimdiki pideler hiç hoşuma gitmiyor bozdular pide yapmayı
 

goodolddays

Dekan
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
243
Ankara için yazıyorum eskiden bakkallarda marketlerde satılan pideler çok lezztli olurdu şimdiki pideler hiç hoşuma gitmiyor bozdular pide yapmayı
Fırından al, bakkala markete gelen dediğin gibi iyi olmuyo.

İçinde fırını olan Kiler varsa yakınlarda kesinlikle tavsiye ederim.
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
Fırından al, bakkala markete gelen dediğin gibi iyi olmuyo.

İçinde fırını olan Kiler varsa yakınlarda kesinlikle tavsiye ederim.
Burada kiler yok 3tane fırın var bakkala marketede onlar veriyor tek farkı biraz daha sicak olması pastaneler lokantaların pidesi daha güzel ama onlarda pahalıya geliyor
 

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
7,263
Fırından al, bakkala markete gelen dediğin gibi iyi olmuyo.

İçinde fırını olan Kiler varsa yakınlarda kesinlikle tavsiye ederim.
bu akşam da ben deneyeyim dediğini hocam, bizim fırında iş yok. :)
 

grkn-g

Doçent
Katılım
30 Kasım 2011
Mesajlar
883
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
yumurtalı alın yumurtasızlar hiç çekilmiyor allah günah yazmasın
 

ahmetozulku

Öğrenci
Katılım
24 Haziran 2014
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Susamsız pide olmaz zaten.
Susamlı olacak, ince olacak, yumurtalı olacak :)
 

lifeiswaiting

Asistan
Katılım
9 Ağustos 2013
Mesajlar
115
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Susamlı ve çörekotlu pide en güzeli evet eski pideler daha güzel gerçekten.
 
Üst