RAM

Kadir Sağırkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba,
8 GB DDR3-9CL-Cycle Time 24 clocks-dram 665mhz bellek takılı sistemimde(Speccy'den baktım).8 GB de ben eklemek istiyorum.Bildiğim kadarıyla cl ve cycle time değerleri aynı olmalı takılan ramlerin.Ancak mhz değeri aklımı kurcaladı asıl değeri bu değil sanırım.Bunları göz önünde bulundurarak herhangi ram öneriniz var mı?Bir de mhz konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İki ramin sorunsuz şekilde fiziksel bellek görevini yapması için tüm bellek zamanlamalarının eşit olması gerekmekte. Hatta bellek kontrolcülerinin bile sorunsuz bellek akışı için aynı olması gerekiyor. Bunun için her zaman kit ram önerilir. Başka ram takmak sorun çıkarır mı tabiki hayır fakat aynı bellek zamanlamasına sahip ram olması şarttır. Yinede her zaman kit ram daha iyi performans verir. Tam anakart marka model ve raminizin tam modelini verirseniz en uygun rami önerebilirim.

Kadir Sağırkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İki ramin sorunsuz şekilde fiziksel bellek görevini yapması için tüm bellek zamanlamalarının eşit olması gerekmekte. Hatta bellek kontrolcülerinin bile sorunsuz bellek akışı için aynı olması gerekiyor. Bunun için her zaman kit ram önerilir. Başka ram takmak sorun çıkarır mı tabiki hayır fakat aynı bellek zamanlamasına sahip ram olması şarttır. Yinede her zaman kit ram daha iyi performans verir. Tam anakart marka model ve raminizin tam modelini verirseniz en uygun rami önerebilirim.
Biraz geç olucak kusura bakma ama geç olsun güç olmasın :D
İki ram bulunuyor, işlemcim i7-3770 iki ram desteği var zaten Intel Core i7-3770 ayrıca buradan baktığımda da ddr3-1600 desteği ve 650 mhz clock rate desteği var sanırım kasadaki de 9 CL ve 665.1 mhz dram-frequency var.Özellikleri genel olarak bendeki bellek ve işlemcinin böyle.Ben bir 4 gb çıkarıp yerine 8 gb olan CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram almayı düşünüyorum.Sizce uyumlu mudur?