RAM türü

The_Climb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kasanın içini açmadan pc'deki RAM'in ddr mı ddr2 mi olduğunu nasıl öğrenebilirim bilen var mı?????

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşım, böyle birşey mümkün. :) Nasıl ögrenicegin hakkında bilgi vereyim. :)

Bilğisayarın açılırken Ram Mhz yazar. 400 Mhz altında ise DDR bir ram'e sahipsindir.
533 Mhz veya üstü iste DDR2 bir ram'e sahipsindir. Böyle ögrene bilirsin. :)

The_Climb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ama pc açılırken hiç yazı çıkmıyo kiiii

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
everest ultimate diye program var en profesyoneli o bilgisayarındaki sürücüleri ve genel bilgileri cpu fun ısılarını falan gösterir geniş içerikli bir programdır tavsiye ederim bulamazsan mesaj at bana ben link veririm...

The_Climb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tudroy program için teşekkür ederim ama şimdi de şöyle bir sorun var RAM türü = DDR2 diyor frekans = 333 mhz diyor. DDR2 de 333 mhz yok ki

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
O nasıl bir programdır. Garip 333 MHz olmadıgını bende biliyorum.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
senin anakartın o kadarını destekliyordur. mesela bende 400mhz takılı, ama 333 görünüyor. anakartın kitapçığını bulabilirsin internetten en kadar desteklediğini görebilirsin. Eğer daha yüksek ram almayı düşünüyorsan tavsiyem önce anakartını değiştir ;) ben öyle yapacağım.

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bunların hiçbirine gerek yok.En iyisi CPU-Z.Oradan öğrenebilirsin kurulum da gerektirmez.

The_Climb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cpu-z de aynısını gösteriyor. ben şimdi 2 gb ram almayı düşünüyodum ne yapayım sizce????

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Eğer yeni oyunları oynamak istiyorsan ram i daha performanslı kullanacağın br anakarta yönelmeni tavsiye ederim :) Gerçekten fark ediyor. Ben yeni bir sistem dizemecem inşAllah yaza kadar. geçici olarak 1 gb ram aldım ama ddr3 ram filan desteklemiyor. sonra işlemci filan da önemli.. ekran kartını da yenilemek gerekiyor.. mevcut 256 lık yetmiyor malesef..

Yine de benim nacizane tavsiyemdir. kendin bilirsin..

The_Climb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anlaşılan o ki benim yeni bi pc almam daha iyi olucak :D herşey için teşekkürler

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
senin anakartın o kadarını destekliyordur. mesela bende 400mhz takılı, ama 333 görünüyor. anakartın kitapçığını bulabilirsin internetten en kadar desteklediğini görebilirsin. Eğer daha yüksek ram almayı düşünüyorsan tavsiyem önce anakartını değiştir ;) ben öyle yapacağım.

ooooo =) o zaman işlemci ve ankartıda değiştirmek zorunda kalabilir ddr ise 478 dir büyük ihtimal dd2 ise lga işlemcidir ekran kartıda agp ise pcı express e geçmek zorunda kalır bence sen ramını çıkart üstüne bak kapağı açmaktan üşenme bilemediysen resmini çek koy söyliyelim ramın türünü

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ooooo =) o zaman işlemci ve ankartıda değiştirmek zorunda kalabilir ddr ise 478 dir büyük ihtimal dd2 ise lga işlemcidir ekran kartıda agp ise pcı express e geçmek zorunda kalır bence sen ramını çıkart üstüne bak kapağı açmaktan üşenme bilemediysen resmini çek koy söyliyelim ramın türünü

anlamadım şimdi abi ya :S rami ben taktım zaten :) kafam karıştı şimdi :wacko: Gigabyte 8PE800 anakart var. 1 gb ocz 2.5 cls 400mhz da ram. 256 mb fx5500 de ekran kartı pentium 4 2.4 işlemci. :)

Ha ben ayrı yerde toplayacağım zaten, bu bilgisaayrla alakası olmayacak yenisinin :)

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ram i sök çentik tam ortada ise ddr2,
çentiğin sol tarafı daha uzunsa ddr'dır, bu da bir ayırma yöntemi olabilir.

1ol3irol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cpu-z'de ddr2 333mhz gösteriyosa doğrudur bi sorun yok. ram'in 667 mhz ddr2