Cruesk
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 9
Merhaba SDN Ailesi;
Emektar bilgisayarımı bir kaç gün önce tekrar kullanayım dedim, kabloları bağladım ve açma tuşuna bastım.
Açılır açılmaz 3 saniyede bir reset attığını gördüm, eski bir bilgisayarcıyım sorunu kendi çapımda az çok çözmeye çalıştım.
Ve şunun farkına vardım;
2 Adet RAM slotu mevcut, işlemci yanında bulunan RAM slotu reset atmaya sebep oluyor, RAM'i çıkarınca sorunsuz bir şekilde açılıyor.
Ancak bu soruna yol açan arızayı bir türlü bulamadım.
RAM'lar 4+4 GB
Yaptıklarım;
Öncelikle RAM'lar hiç bir şekilde bozuk değil çünkü aynı RAM'i diğer slota takılınca sorunsuz açılıyor.
Daha önce 8 GB olarak kullanıyordum yani Anakart'ın 8 GB desteklememesi gibi bir sorun olamaz.
BİOS sıfırlandı ve ardından güncellendi.
Sistem bilgileri;
İŞLEMCİ: İntel(R) Core(TM) i5-4570 @ 3.20GHz
RAM: 4+4 8GB
EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce GT 630
Anakart: ASÜS H81M-D R2.0 (1150)
Windows 10 Home Single Language 64 BİT
Yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Emektar bilgisayarımı bir kaç gün önce tekrar kullanayım dedim, kabloları bağladım ve açma tuşuna bastım.
Açılır açılmaz 3 saniyede bir reset attığını gördüm, eski bir bilgisayarcıyım sorunu kendi çapımda az çok çözmeye çalıştım.
Ve şunun farkına vardım;
2 Adet RAM slotu mevcut, işlemci yanında bulunan RAM slotu reset atmaya sebep oluyor, RAM'i çıkarınca sorunsuz bir şekilde açılıyor.
Ancak bu soruna yol açan arızayı bir türlü bulamadım.
RAM'lar 4+4 GB
Yaptıklarım;
Öncelikle RAM'lar hiç bir şekilde bozuk değil çünkü aynı RAM'i diğer slota takılınca sorunsuz açılıyor.
Daha önce 8 GB olarak kullanıyordum yani Anakart'ın 8 GB desteklememesi gibi bir sorun olamaz.
BİOS sıfırlandı ve ardından güncellendi.
Sistem bilgileri;
İŞLEMCİ: İntel(R) Core(TM) i5-4570 @ 3.20GHz
RAM: 4+4 8GB
EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce GT 630
Anakart: ASÜS H81M-D R2.0 (1150)
Windows 10 Home Single Language 64 BİT
Yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.