Ram ile Anakart

ustasoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaslar yeni anakart aldım biostar mini seriden.
kart 800mhz ddr2 ram desteklemekte.
eski ramım 533mhz oem ddr2 ram.
yeni anakarıma tıktım ama goruntu alamadım uyuymsuz galiba.
illi 800mhz rama mı ihtiyacım var.
yada neden calısmamakta ekrana goruntu gelmiyor baska sorun olabilirmi acaba.
simdiden tesekkurler.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
sanırsam anakartın 667/800 mhz destekli bu nedenle 533 mhz ram çalışmaz. gidip yeni bir ram alman gerekiyor. şuan kingstone 1 gb ddr2 800 mhz sudan ucuz.

ustasoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
evet anakartım 667/800 mhz desteklemekte.
yani 800mhz destekli bir ram almam sart dagilmi?

IncredibleTurk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet arkadaşım şart. Mecidiyeköyde çok ucuza bulabilirsin. Ben 2 hafta önce 2 gb ddr2 ram i 45 liraya aldıydım. 20-25 arası da DDR1 olsa gerek

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
arkadaslar yeni anakart aldım biostar mini seriden.
kart 800mhz ddr2 ram desteklemekte.
eski ramım 533mhz oem ddr2 ram.
yeni anakarıma tıktım ama goruntu alamadım uyuymsuz galiba.
illi 800mhz rama mı ihtiyacım var.
yada neden calısmamakta ekrana goruntu gelmiyor baska sorun olabilirmi acaba.
simdiden tesekkurler.

533 mhz Ram desteklemez diye birsey ilk defa duydum burda cok yaratici bir cozum :)
Arkadasim bilgisayarin fisini cek, anakartin bios pilini sok bir kac sn bekle sonra geri tak ve bellekleri yerlestir.
Goruntu yine yoksa sorunun anakart degil islemcidir ( Islemcinin serisi desteklenmiyor olabilir ).
Bellek hatasinda goruntu gelir ama bellek hatasi icin sesli uyarida verir.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
533 mhz Ram desteklemez diye birsey ilk defa duydum burda cok yaratici bir cozum :)
Arkadasim bilgisayarin fisini cek, anakartin bios pilini sok bir kac sn bekle sonra geri tak ve bellekleri yerlestir.
Goruntu yine yoksa sorunun anakart degil islemcidir ( Islemcinin serisi desteklenmiyor olabilir ).
Bellek hatasinda goruntu gelir ama bellek hatasi icin sesli uyarida verir.
Amma sallamışsın kardeş be. bios pili ile (yani amacın sanırsam bios sıfırlamak) çalışmayan ramlerin ne alakası var. ayrıca bazı anakartlar özellikle yeni olanlar 533 desteği sunmamakta. 667/800 desteği sunmakta. ramler bozuk yada takılı değil ise bip bip şeklinde anakart sinyal verebilir ama 533 mhz ram desteklemem ben ciğerim diye anakartın hiç sinyal verdiğini görmedim.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Amma sallamışsın kardeş be. bios pili ile (yani amacın sanırsam bios sıfırlamak) çalışmayan ramlerin ne alakası var. ayrıca bazı anakartlar özellikle yeni olanlar 533 desteği sunmamakta. 667/800 desteği sunmakta. ramler bozuk yada takılı değil ise bip bip şeklinde anakart sinyal verebilir ama 533 mhz ram desteklemem ben ciğerim diye anakartın hiç sinyal verdiğini görmedim.

Eger anakart'a daha once 800 mhz Bellek takildiysa 533 mhz bellegi calistiramayabiliyor bazen, bu yuzden bios ayarlarinin sifirlanmasini onerdim.
Bu sorunla daha once karsilasip bu sekilde hallettigim icin biliyorum.
Yani sandigin gibi sallamiyorum.
Ayrica anakart konusmaz hele turkce hic konusmaz dolayisiyla cigerim demez.
Simdiye kadar 915 chipsetten X48 chipset'e kadar DDR2 533 mhz desteklemeyen ne anakart gordum nede duydum, varsada boyle birsey bios'u ya eskidir yada sorunludur.
Bellek saglam ise ve goruntu gelmiyorsa bu sorun bellekte olamaz. Yanliz bazen eger 2 farkli frekansta ve ozellikte bellek dual olarak takilirsa goruntu gelmez yada bellek bozuk ise olabilir.
Ama sirf 533 mhz diye bilgisayarda sorun cikaran bir bellek gormedim ben daha.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2