RAM destekleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bysnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bysnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar forumda yeniyim.. aslında shiftdelete sitesini yıllardır takip ediyorum ama bugüne nasipmiş üyelik.. :))

benim bir sorunum var Asus G51jx marka laptop sahibiyim.. RAM 6GB .. ekran kartım 1024MB olmasına rağmen oyunlarda 4GB'a yakın bellek kullanıyor .. buda 3 gblık ramimi yemiş oluyor.. laptopun 4 slotu var ve 2şer gblik 3 slot dolu ben Ram takmak istedim ama müşteri hizmetleri sadece 8GB'a kadar desteklediğini söyledi. ama bana göre bu 8gb sanki yetmez geliyor ve bu 8gb destekleme olayını yükseltme şansım varmı.. cunku 4 gb alsam boşu boşuna 2 gb boşta kalacak bilgisayar kullanmayacak.. Nasıl bir çözüm önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.. ;))

Bu arada Anakart modeli G60JX

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Malesef anakartınız slot başına maksimum 2 GB desteklemektedir, 4. slota 2 GB 1066 veya 1333 Mhz değerlerine sahip DDR3 ekleyebilirsiniz... Ekran kartının 4 GB a yakın bir şekilde ram den götürmesi, yüksek çözünürlük değerlerine çıkıyorsanız normaldir... Çeşitli laptop markalarında farklı sonuçlar doğuruyor olsa da, ram kaybı probleminizi şunları uygulayarak çözebilme ihtimaliniz var;

• BIOS' da, Remap Memory seçin ve aktif hale getirin, sorun devam ederse,
  • Başlat, Çalıştır' a msconfig yazarak Boot (Önyükleme) maksimum ram miktarı seçeneğinin tikini kaldırın
  • Hiçbiri fayda etmiyorsa, sanal bellek kullanımını maksimum düzeye çıkararak bir nebze olsun açığı kapatabilirsiniz (Performans kayıplarına yol açabilir)

bysnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman dediğiniz gibi 2GBlik bi RAM almalıyım.. peki bu dual olayından dolayı falan önereceğiniz bi RAM var mı ??