Ram artışı oranı ile ekran kartı artışı oranı ??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan icaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

icaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
selam arkadaşlar bir sorum olacaktı sizlere.Bilindiği üzere notebook larda arttırılabilir ram ve bununla birlikte artan ekran kartı mevcut, benim bilgisayarım 2 gb yerleşik arttırılabilir 4 gb. ekran kartım ise 256 -> (1024). windows um 32 bit olduğundan en fazla 3 gb yapabiliyorum. peki ram i 3 gb a yükselttiğim zaman ekran kartım ne alemde olacak ????:blush:

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ekran kartınının boyutunu biostan istediğin gibi ayarlayabilirsin
otomatik olarakta yükselebilir ram oranına göre en fazla 1024 olacaktır.

icaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler....ram i 3 gb a yükseltince ekran kartını ne kadar arttırabileceğimi merak ediyorum aslında...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
teşekkürler....ram i 3 gb a yükseltince ekran kartını ne kadar arttırabileceğimi merak ediyorum aslında...
Ekran kartın Hyper Memory özelliği var bu da Ram i kullanarak belleği artırıyor.Çoğu 256 MB HM ekran kartlarında en fazla 1024 olur tabi istinalar yok değil 2GB olanlarda var

icaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ekran kartın Hyper Memory özelliği var bu da Ram i kullanarak belleği artırıyor.Çoğu 256 MB HM ekran kartlarında en fazla 1024 olur tabi istinalar yok değil 2GB olanlarda var

sanırım tam olarak anlatamadım. tmm benim ekran kartım zaten en fazla 1024 oluyor, ram im ise 2 gb yerleşik en fazla 4 oluyor..ama ben 3 gb yapabiliyorum..yani demek istediğim 4 gb yapınca mı ekran kartıda max 1024 çalışıyor...3 gb yapınca ne kadar yükseliyor ekran kartı yada ne kadar yükseltebilirim.