Radyasyonu Önleyen Cihazlar varmı ?Varsa yardımcı olabilirmisiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YsFo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YsFo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:confused1:Bu konuda çok araştırma yaptım .Wave defans diy e bir ürün buldum .Bildiğiniz ürün varsa yardım pls.:ohmy::mellow:

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
kaktüs :D
şuan pc ile aramda tutuyorum :D

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
valla bende çok duydum , aldım bitane :D

siparişi veriyorum:D

kaktus.jpg

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bendemi alsam bir tane kaktüs..:D

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Siz ciddi misiniz ?Bizim evde de kaktüsler varda :)

o2hrea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir ürün vardı radyasyon yayan cihazlara yapıştırıyordun ve gayet iyi deniliyordu ama fiyatı biraz tuzluymuş, en ucuz kaktüsdür :)

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Ciddi ciddi kaktüs önlüyo yani? :D

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Geçen sene hepsiburada.com'dan çip almıştım telefonun arkasına yapıştırmalı ufak 10 krş şeklinde bir çip. Araştırdım içinde ne var diye, küçüçük KUVARS taşı varmış. Taşlara da merakım var, bir çok sağlıklı ve tedavi eden taşlar var. Onlardan biri radyasyonu çok ciddi anlamda çeken, zihinsel gelişim sağlayan, elde veya cepte taşındığında diğer insanlardan gelebilecek negatif enerjiyi engelleyen ve sıkıntıyı alma gibi bir çok özelliği bulunan bir taş. KUVARS taşını öneririm, benim ofis ve evdeki masamda 20 gr ağırlığında KUVARS taşı var. Değerli taşlar ve özellikle AKİK ve de KUVARS taşlarını araştırmanızı öneririm. Pahalı da değillerdir, Eminönü'nde gerçeklerini bulabilirsiniz. Kısacası radyasyon için masanızda kesinlikle küçük bir parça da olsa KUVARS taşı bulundurun...

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Değerli taşlar ve özellikle AKİK ve de KUVARS taşlarını araştırmanızı öneririm. Kısacası radyasyon için masanızda kesinlikle küçük bir parça da olsa KUVARS taşı bulundurun...

İncelemekde fayda var öneriler için teşşekkürler.Peki varmı bilimsel araştıma , makale .

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
işin açığı böyle bir araç yada cisim yok. eğer radyasyonun yani radyo frekanslarını engelleyen bir şey istiyorsan bunun senin frekansını bozabileceğini yada küçülteceğini, yani daha açık söylemek gerekirse kalitesini bozacağını bilmekte fayda var. O yüzden bundan korunmanın tek çözümü radyasyon yana cihazlar kullanmamak. ama şu ana kadar bilinen ve elektromanyetik dalgaları engelleyen tek şeyin faraday kafesi olduğu. onu da ne derece kullanabilirsin orasını bilemeyeceğim.
Kuvars olayını bende duymuştum, boynerde fln satılıyor ama yukarıda dediğim gibi ne işe yarayacağını bilmiyorum. daha doğrusu bu işle uğraşan birisi olarak ne kadar yararlı olacağı konusunda şüphelerim var.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Konuya girerken kaktüs alın yazacaktım ki yazılmış zaten :D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Kaktüs işe yarasaydı rontgen odaları kaktüsden geçilmezdi bunlar yaşlı teyze lafları inanmayın

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
siparişi veriyorum:D

kaktus.jpg

Kaktüs işe yarasaydı rontgen odaları kaktüsden geçilmezdi bunlar yaşlı teyze lafları inanmayın

Akıllı plastik buldum.Onlar işe yarar mı acaba?

* Not aldım.Şu an müsait değil mali durumum ama almayı düşünürüm daha iyisini bulamassam.

* Bende çok inanmıyorum Kaktüse.Nedeni kulaktan dolma olduğu için bilimsel birşeyler getiren olursa bakarız.

* Benim verdiğim linklerde akıllı plastiği inceleyebilirsiniz.Özellikle 1.linkte.

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Kayseri'de bir fuar da adamın biri bu cihazı telefona takıp tanıtıyordu daha doğrusu tanıtmaya çalışıyordu telefon çalışmadı :)

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
yaw ne gerek var böyle kaktüse , radyasyon önleyicilere falan PC den kaynaklanan radyasyondan ölen bir vakaya rastlanmadı bugune kadar :D

nsglc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
yaw ne gerek var böyle kaktüse , radyasyon önleyicilere falan PC den kaynaklanan radyasyondan ölen bir vakaya rastlanmadı bugune kadar :D

henüz erken, bir kaç 10 seneye kadar çıkmaya başlar etkiler, radyasona mağruz kalan nesil yaşlansın hele bi.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
kablosuz şunum olsun bunum olsun diyenlere hastayım arkadaş :sleep:
her tarafım elektro manyetik frekans (EMF) ile doldu taştı. En kısa zamanda kablosuz modemim den ve kablosuz telszi telefonumdan kurtulucağım.
kaktüs olayı bana ciddi gelmedi bilemiyorum EMF ye ne kadar etkili olur.
Kuvars taşlar da daha çok nazari dalgalardan korur gibi EMF ye etkisini bilmiyorum
ama herkese Q- LİTE KOLYE ÖNERİRİM:mrgreen:
http://www.dogaevinizde.com/urun_detay.asp?pid=10982

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46

kablosuz şunum olsun bunum olsun diyenlere hastayım arkadaş :sleep:
her tarafım elektro manyetik frekans (EMF) ile doldu taştı. En kısa zamanda kablosuz modemim den ve kablosuz telszi telefonumdan kurtulucağım.
kaktüs olayı bana ciddi gelmedi bilemiyorum EMF ye ne kadar etkili olur.
Kuvars taşlar da daha çok nazari dalgalardan korur gibi EMF ye etkisini bilmiyorum
ama herkese Q- LİTE KOLYE ÖNERİRİM:mrgreen:
http://www.dogaevinizde.com/urun_detay.asp?pid=10982

229 TL imiş. *

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Konu Donanım Tavsiyesi Bölümüne Taşınmıştır.

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Cep telefonu kullanırken mutlaka kulaklık kullanın böylece beyninize direk olarak EM dalga emilimini engellersiniz.

Ortada birsürü alet ıvır zıvır var yok bu engelliyor şöyle yapıyor diye :)

Bir fuarda bende öyle birini gördüm ve fena bozdum adamı :)

EM dalgalarla alakalı bir çok ölçüm yapmış biri olarak en iyi korunma yöntemi bence uzak durmak :) mesafe yani. Çünkü EM dalgalar uzaklığın karesiyle doğru orantılı bir şekilde zayıflarlar.

Faraday kafesinden bahsetmiş arkadaşlarımız. Doğru bu yöntemde en iyi yöntemlerden biridir ama :D faraday kafasenin içinde yaşarsak malum hiç bir alıcı yada verici çalışmaz.

Belki hatırlarsınız Will Smith in Devlet Düşmanı filminde ajanın biri böyle bir yerde yaşıyordu :)

Önlem olarak ne yapabiliriz :

1. Cep telefonunuzu mutlaka kulaklıkla kullanın.
  2. LCD monitör yada LCD TV kullanın CRT TV lere oranla çok daha düşük EM yayarlar.
  3. PC de çalışırken 1 kol mesafesi normal TV seyrederken en az 2m ötede durun.
  4. Özellikle hamile bayanların olduğu evlerde mikrodalga fırın, wireless verici gibi cihazlar kullanmayın.
  5. Kendinizi yorgun gergin hissettiğinizde çıplak ayakla gezinin elektriğinizi üzerinizden atın, duş alın.
Saygılarımla

Bu yazdıklarımıda Haberleşme Mühendisi olduğum için araştırmalarıma dayandırarak yazıyorum. Atmasyon değil yani :)

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Fayadalı bir bilgi vermişsin.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
benim bildiğim radyasyon ışımalarını sadece kurşun elementi geçirmiyor. bunun haricinde toplayan ve önleyen birşey olduğunu duymadım.

cozar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabii olmaz mı. radyasyon kaynağının neden olduğu radyasyonu ölçersin ve ona göre kurşun kaplama koyarsın. eğer X-ray ışınından kaynaklanan radyasyonsa bunun için üretilmiş özel aynalar var. ışınları yönlendiren. rötgen cihazlarında kullanılıyor. ama radyoaktif bir malzemen yayılıyorsa bu radyasyon en iyi çözüm kurşun. yok kolye. yok kaktüs gibi komik şeylere inanmayın arkadaşlar