R9 390X VS GTX 1060

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sen Türk kargo şirketleriyle tanışmamışsın. Onlar bu konuda bayağı yetenekli
Anlasmali oldugum firma var bana surekli bu sekilde hazir kasa gonderiyorlar. Suana kadar hic sikinti yasamadim. Yurtici kargoyla calisiyorlar. Ama kargoyla futbol topu gibi oynarlarsa dediginize gelebilir.

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
BEYLER HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM BİLGİSAYARI ALDIM. ŞUAN KARGODA MERSİNDEN GELECEK FAKAT AKRABA EKRAN KARTINI ÇIKARMADAN İYİ PAKETLEYİP ÖYLE GÖNDERMİŞ SİZCE KARGODA BİŞEY OLUR MU ÇOK TEDİRGİNİM YA

hayırlı olsun. hangi ekran kartında karar kıldın ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İleriye dönük ve yeni nesil kart oldığu için ayrıca oyun testierinde önde gidiyor
1060 pascal mimarisine sahip, yani daha yeni ve mimarisi daha iyi bir teknolojiye sahip. Arada cok az bir performans farki var ama hem surucu-oyun yazilimi uyumu olarak hemde ilerki cikacak oyun optimizasyon destegi olarak 1060 daha ustun. Skylake ve pascal varken baska urune ihtiyac duyanin vay haline...

Son düzenleme:

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
1060 pascal mimarisine sahip, yani daha yeni ve teknolojisi daha iyi bir mimariye sahip. Arada cok az bir performans farki var ama hem surucu-oyun yazilimi uyumu olarak hemde ilerki cikacak oyun optimizasyon destegi olarak 1060 daha ustun. Skylake ve pascal varken baska urune ihtiyac duyanin vay haline...

Ben de öyle düşünüyorum

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Anlasmali oldugum firma var bana surekli bu sekilde hazir kasa gonderiyorlar. Suana kadar hic sikinti yasamadim. Yurtici kargoyla calisiyorlar. Ama kargoyla futbol topu gibi oynarlarsa dediginize gelebilir.

Hocam sıkıntı o zaten top oynuyorlar kargo ile yani uğraşsan kırılmayacak ürünlerimi kırdılar benim o yüzden çok iyi paketlemek şart ne demişler eşşeği önce sağlam kazıka çak sonra Allah a emanet et :D

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben bir sey anlamadim bu olaydan ama neyse :)
Bak şidmi kardeşim :) ben ilk başta 0 pc alacaktım Alecont ile sürekli iletişim halindeydik zaten sonra ben bi pc buldum 2.el 1 ay kullanılmış onu alsam mı diye sordum işte onu aldım ekran kartıda r9 390x di anladın

Son düzenleyen moderatör:

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
:) sonra dedim ki satıp gtx 1060 mı alsam diye sordum işte sonrasında hep beraber buradayız :)

Son düzenleyen moderatör:

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hepinizi seviyorum dostlar bir de lu pc ulaşsın elime daha iyi olacak :)

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
1060 pascal mimarisine sahip, yani daha yeni ve mimarisi daha iyi bir teknolojiye sahip. Arada cok az bir performans farki var ama hem surucu-oyun yazilimi uyumu olarak hemde ilerki cikacak oyun optimizasyon destegi olarak 1060 daha ustun. Skylake ve pascal varken baska urune ihtiyac duyanin vay haline...
Yine de ben GTX 1060 alınmasını mantıklı bulmuyorum. Tabii ki R9 390X ile karşılaştırarak değil, RX 480 ile karşılaştırarak. Aradaki performans farkı fiyat farkına değmez. Ayrıca 1440p de GTX 1060'ın performansı epey düşüyor. RX 480 bu konuda daha stabil. SLI yapmak istesen onu bile kaldırmışlar. Nvidia'da pascal varsa, AMD'de Polaris var.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yine de ben GTX 1060 alınmasını mantıklı bulmuyorum. Tabii ki R9 390X ile karşılaştırarak değil, RX 480 ile karşılaştırarak. Aradaki performans farkı fiyat farkına değmez. Ayrıca 1440p de GTX 1060'ın performansı epey düşüyor. RX 480 bu konuda daha stabil. SLI yapmak istesen onu bile kaldırmışlar. Nvidia'da pascal varsa, AMD'de Polaris var.
İki mimarinin de avantajları farklı. Genel olarak haklısın aslında ama kullanıcı bu farkları kendine göre derleyip seçim yapmalı.

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
assassins creed 3'ten başlıyorum Allah izin verirse beyler :D

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yıllardır içimde oynayamamanın bir burukluğu var içimde be beyler yapmayın :D

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Oyna gene sadece fps düşerse kafama takma diye dedim sana tavsiyem witcher serisi dir grafik olarak çok iyi özellikle bence serinin 2. oyunu baya güzel yeni sistemle canavar gibi oynarsın tr yamalarıda mevcut tavsiyem ilk oyundan başla devam et .

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Oyna gene sadece fps düşerse kafama takma diye dedim sana tavsiyem witcher serisi dir grafik olarak çok iyi özellikle bence serinin 2. oyunu baya güzel yeni sistemle canavar gibi oynarsın tr yamalarıda mevcut tavsiyem ilk oyundan başla devam et .
alacağım pc'nin içinde witcher 3 yüklüymüş hacı full ultra özelliklerde 50 fps üstü alınıyormuş hairwork bile açıkken yani

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
alacağım pc'nin içinde witcher 3 yüklüymüş hacı full ultra özelliklerde 50 fps üstü alınıyormuş hairwork bile açıkken yani

Gayet iyi bir değer , hair Works tamamen yan sanayi bir ayar adamın saçı sağdan sola akıcak diye gereksiz fps yiyor 2. oyunda s.s vardı (supersampling) 3 de varmı emin değilim bu detay bazı oyunlarda bulunuyor feci fps yer ancak vaad edilen grafiklere çıkartır oyunu .

tahaimay

Asistan
Reaksiyon puanı
4
peki bu assassins creed 3'te neden fps düşüklüğü yaşarım eski bir oyun diye mi yoksa sorunlu mu veya patchle halledilir mi?

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
İlk oyundan beri düşük fps sorunu olan bir oyun optimizasyonu kötü ne yaparsan yap ille düşüş olabiliyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
peki bu assassins creed 3'te neden fps düşüklüğü yaşarım eski bir oyun diye mi yoksa sorunlu mu veya patchle halledilir mi?
Oyunun grafik motoru ile grafik işlemcinin ve grafik işlemcinin yazılım uyumsuzluğundan dolayı düşük fps alıyorsun. Kısacası oyun, GPU kaynaklarını ciddi şekilde ispik ediyor.