QWERTY Klavye Tarih Oldu

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bugün hala bir Blackberry ya da tam fiziksel klavyeli başka bir akıllı telefon kullanıyorsanız, çok küçük bir azınlıktasınız. İşte son pazar verileri ve QWERTY'nin çöküşü.

QWERTY Klavye Tarih Oldu

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
%1'in içinde olacağımı hiç düşünmemiştim ilk klavyeli telefonumu alırken. Ocak ayında Xperia Pro'mu satmıştım. Alan kişi saçma sapan nedenlerle memnun olmadı, bende ucuza sattığım için (310 TL'ye satmıştım) pişman olmuştum. Telefonu geri iade aldım ve kullanmaya devam ediyorum ve böylece o %1'liğin içerisinde yer almaya devam ediyorum. En son 8 ay önce garanti servisi tarafından sıfırı ile değişmişti. Hâlâ cam gibi klavyeli telefonum var. Sony'nin desteğini kesmesi, işletim sisteminin 512 MB ram'e yetersiz gelmesi gibi sorunları var. Tüm sorunlara rağmen telefon çürüyene kadar kullanmayı düşünüyorum. Klavyesi gerçekten büyük bir artı. Mesaj yazmak, özellikle emülatör oyunlarını oynamak çok zevkli. Ayrıca kasıla kasıla çalıştırdığı için oynamadığım GTA oyunlarında klavyesi ile çok rahat hile yapılabiliyor ve oyun PC'deki gibi oynanabiliyor.

Klavye her zaman avantaj olmuştur. Ekranın yarısını klavye ile kapatan telefonlardan nefret etmişimdir. Hem tuşları küçücük hem de ekranın yarısı gidiyor. Xperia Pro'da bu iki dezavantajda yok. Telefonumdan donanımsal yönden çok memnunum. Ama yazılımsal yönü çok fazla sıkıntılı. Gülü seven dikenine katlanır :)