Qmail nedir necidir

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar sınıfta kız arkadaşın birine hoca Qmail kurulumu ile ilgili dönem ödevi vermiş oda bana geldi yaparmısın diye yaparım tabi dedim ama sonra vazgeçemedim.
google amcaya yazıyorum ama bi halt anlamadım.
derdim şu;
Qmail nedirinecidir, ne işe yarar, ne yapar, nasıl yapar.
adını ilk defa duydum. Qmail hakkındaki toplam bilgim sadece Qmail kelimesi ona göre :D

konuyu yanlış yere açtıysam da modlarımız kusura bakmasın nereye açılır onu bile bilmiyom :D düşünün artık gerisini :D

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yok hocam qmail bende o soruyu sordum :D

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzle soru one l*n :D bende bilmiyom :D ucunda kıza madara olmak var tepkileri sonra verin yauv :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Google da zibilyon tane döküman var. Sen yeter ki ulu bilge google sormasını öğren.

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kullanmasını öğretsene ben googleyi ilk defa duydum o ne ki ? :D

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
buradan buyrun

Öncelikle Qmail nedir biraz ondan bahsedeyim...

Qmail, UNIX ve UNIX benzeri (Linux, BSD) işletim sistemleri için bir Mail Transfer Agent yani Posta Aktarım Aracıdır. Postfix, Sendmail, Qmail'e alternatiftir.

Peki neden Qmail?

Önceliğimiz elbette güvenlik. Qmail'de diğer mail transfer agentlara göre daha az root olarak çalışan program var. Qmail'in yazarı, 1997'nin Mart ayında qmail'in en son sürümünde güvenlik açığı bulana $500 vaad etmiş ancak bu zamana kadar bu parayı alan olmamış... (İlgili makaleye buradan ulaşabilirsiniz:http://cr.yp.to/qmail/guarantee.html) Ayrıca Qmail diğer posta aktrarım araçlarına göre daha az bir kod yapısına sahiptir ve Sendmail'e ait sendmail.cf gibi çok karmaşık bir yapılandırma dosyası yoktur, basittir. Qmail e-posta ile ilgili herhangi bir iş (posta gönderme, alma, kuyruğa aktarma vb.) yapmadan önce postayı sabit diske kaydeder. Sistemde bir fiziksel sorun olsa dahi (elektrik ve network kesintisi gibi) elektronik postalar kaybolmaz.

Gelelim QmHandle olayına...

QmHandle, Qmail kuyruğunu kolay bir şekilde yönetmek için yazılmış bir betiktir. Özellikle kuyrukta çok sayıda e-posta varsa ve Plesk kontrol paneli kullanıyorsanız bunları listelemeniz ve silmeniz bir hayli zor ve uğraştırıcı olacaktır.

QmHandle böyle durumlar için bazen hayat kurtarıcı olabilir. Zira bir hosting firmasıysanız ya da bir üniversite ağını yönetiyorsanız sunucularınızdan geçen ve kuyrukta bekleyen e-posta trafiğinin haddi hesabı olmayacaktır. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kurulum veya tez vb sınavların içinde cevabı burada

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
97yle başlayan olay güzemiş :D
çok teşekkür ederim hocam gerçekten çok işime yaricak:dirol: adamın dibisiniz:thumbup1:
+ linkerde ekstra iyi oldu fena :D
ama Gmail kullanmaya devam :D

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
faydamız olduysa ne güzel ;)

bilisimhaber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elektrik ve network kesintisinde elektronik postalar kaybolmaması çok güzel ancak güvenlik insanoğlunun vazgeçilmezi. Gmail'in hotmail'e üzerindeki zaferi resmiyet, ciddilik, iş başvurularında gmail kullanılması filan hep bu güvenlik sayesinde. Çok faydalı bilgi kelime hazinemiz genişledi teşekkürler.

nikoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gmailin mail guvenligini tekrar dusun bence <a href="http://forum.shiftdelete.net/google-arama-motoru/333866-google-bilgilerinizin-gizli-kalmasini-beklemeyin-2.html#post3399177">burayi </a> bir oku

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
aslında bende yandex var ama alışmamışım,yabancı filmlerde değişik adresler görüyorum ve hepsine bakıyorum ki gerçekler.