vcore +100mv 3.23 ghz yaptım daha windows açılırken IRQL NOT LESS OR EQUAL mavi ekran hatası aldım hocamEskiden 3,2 idi sanırım 3,3 yap.
Düzgün test yapabilmek için prime95 programını indir. Sol üstten start yap işlemcini tam yüke sokup test yapacak. 10-15, zamanın varsa 30dk beklet eğer mavi ekran almazsan ve program da bir hata vermezse overclock stabil demektir.vcore +100mv 3.23 ghz yaptım daha windows açılırken IRQL NOT LESS OR EQUAL mavi ekran hatası aldım hocam
CPU Z ve Aida64 programında yapmıştım 3.15 ghz ve +50mv kullanırken, bir şey olmamıştı ama 1 hafta sonra sürekli mavi ekran yemeye başladım. Bende stoğa çektim geri şuan stok hızında kullanıyorum mecburen.Ben Q8400'ü 2.66'dan 3.20'ye zorlanmadan çıkarmıştım G31 anakartla. O işlemci çok büyük overclock potansiyelli değil ama o anakarttaki çipset overclock için iyi. Hatta X5460 alırsan o anakartla çok iyi overclock yaparsın. Tabii soğutucu alman da gerekir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Düzgün test yapabilmek için prime95 programını indir. Sol üstten start yap işlemcini tam yüke sokup test yapacak. 10-15, zamanın varsa 30dk beklet eğer mavi ekran almazsan ve program da bir hata vermezse overclock stabil demektir.
Düşürdüm hocam 1066 hızına düşürdüm ocden sonra 1200 civarlarına çıktı. Ramler 1333mhz normalde. Ama şunu farkettim otoya aldığım zaman 1066 olarak çalıştırıyor. Acaba 1066 üstü fazla mı geldi. Bir tık daha düşürüp denesem mi?Ramleri düşürmedin sanırım.
Havalar ısındı haklısınız birde adanada yaşıyorum ben hocamBi tık daha düşürüp dene. Bi de havalar aşırı ısındı. İşlemcin çok fazla ısınıyorsa,overclocku kabul etmez.
Hahahaha Adana'da overclock yapabildiğine şükret benceHavalar ısındı haklısınız birde adanada yaşıyorum ben hocamDark Freezer x121 soğutucusunu aldım, boşta 40-45 derece yükte 60ı geçmiyor, birde fan optimalde çalışıyor ısınacak olursa performansa çekebilirim. Ramleri bir tık daha düşürüp deneyeceğim. Yazarım buraya.
Hocam 3.15ghz +50mv kullanınca oyundayken vs. farklı farklı mavi ekran hataları alıyorum bunun çözümü var mıAnladım Demekki anakrtın bus frekans kapasitesi o kadar. Yoksa o işlemci için 3,15 ghz çok cüzi bi overclock. +100 milivolt ile çok rahat 3,5 ghz leri bile geçmesi lazımdı. Ramlerimizde sorun çıkartmıyor.
Maalesef yapacak bi şey yok. Bu eski anakrtlarda böyle kötü bi huy vardır. Atıyorum ,400 mhz yi kabul eder,401 yaparsın ,mümkün değil açmaz . Yıllar önce ,çok karşılaştığımız bi olay.
Hayır denemedim hocam3,15 de 100 mv ile denedinmi.
Emin olmak için hangi programla stres testine sokmalıyım hocam? CPU-Z ve Aida64 hata vermemişti ama oyunlarda zaman zaman yiyordum.Deneyelim o zaman.
Hocam kusura bakmayın sizi sorgular gibi olacak ama bilmediğim için soruyorum bu ayarlar neyi değiştiriyor, risk var mıpcı ex frequncy i 100 yap Bi de şu nb voltageyi +50 mv arttır.
Bu sizin söylediğiniz değerlerle yanmaz değil mi hocam? Performans artacak derken patlamayalımBu ayarlar hiç bi şeyi değiştirmiyor,risk sadece voltajda vardır .Fazla verirsen işlemci veya anakartı yakabilirsin.
Açıkçası anakarta fazla güvenmiyorum hocam, elimi chipsetin üstündeki blok soğutucu kısmına değdiremiyorum bile o kadar sıcak birde aşırı eski bir anakart. Riske gerek yok, en iyisi cpu hızını düşürüp stabil çalışacağı kısmı bulmak.Yok bi şey olmaması lazım Ama için rahat değilse hızı biraz geri çek anakarta voltaj verme ,işlemciyede + 50 mv ver.
CPUyu +50mv yapıp sırayla 50 50 mhz düşürüp test edicem. İlla ki stabil çalıştığı bir hız çıkacaktırO kadar aşırı ısınıyorsa zorlamanın aelmi yok. Biraz hız düşür.
Hocam işlemci hızını 3.15ten 3.10a düşürdüm, +50mv ile yaklaşık 3-4 gündür kullanıyorum bir sıkıntı çıkmadı henüz. Fortnite, Valorant, GTA 5 hepsini oynadım hiç bir hatayla karşılaşmadım. Sanırım bu hızda stabil çalışacak. Tekrardan yardımlarınız için size çok teşekkür ederim. Bıkmadan, usanmadan her yazdığıma cevap verip sorunlarımı çözdünüz. Çok kral adamsınız vallaİlla ki bi değer yakalarsın. Ama anakartın maalesef o.c için hiç uygun değildi zaten .Yine de bi şeyleri zorladık.