• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Q Klavye bakmadan yazmak

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
arkadaşlar bilişim bölümüne gidiyorum hoca tahtadan yazı acçıyor bunu yazın diyor sürekli yazdıgım yazıya bakmaktan oldugum yeri kaybediyorum i,ö.ç.ğ.ü harflerini sürekli karıştırıyorm 10 parmak yazmayaı öğrenmem lazım nasıl alışacam sürekli kalvyeye bakarak yazıyorum oda dikkatimi dağıtıyor

Aslında alıştırma yapabilmen için pc uygulamaları var. Yada ekrana notepad açın arkadaşınızın konuşmalarını yazarak antreman yapabilirsiniz.

Sürekli alıştırma yapmalısın boş zamanlarda metin belgesi açıp aklına gelen herşeyi yaz en kolay yolu bir elinin F bir elinde J Harfin üzerinde olmalı o tuşlar kabarık bir belirtmeye sahip olduğu için klavyenin ortasını kaybetmemiş olursun.

Bir süre aynı klavye de yazmaya başlayın, zaten sonra yavaş yavaş kafanıza oturacaktır harflerin yerleri.

HotKey diye bir program var, oradan alıştırma yapabilirsiniz, ben forumlarda yaza yaza hızlandırdım klavyemi.

Screenshot_20201028-134603.png
Telefon klavyem

Asa, asü, açe, ace, bea, beç, beğ, feğ, tüb, tüp, tür, kür.
Buna benzer kısa kelimelerle alıştırma yapın. İster bir kağıda yazın, ister bir program vasıtasıyla ekrana yansıtın. Ben okulda böyle öğrendim.

arkadaşlar bilişim bölümüne gidiyorum hoca tahtadan yazı acçıyor bunu yazın diyor sürekli yazdıgım yazıya bakmaktan oldugum yeri kaybediyorum i,ö.ç.ğ.ü harflerini sürekli karıştırıyorm 10 parmak yazmayaı öğrenmem lazım nasıl alışacam sürekli kalvyeye bakarak yazıyorum oda dikkatimi dağıtıyor
Benimki f klavye ama Q yu bakmadan yazıyorum :D kolay ya