PSU değiştirdikten sonra çizgiler çıkmaya başladı

Tanererenx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba. Dün yeni PSU sipariş ettim geldi ve taktım benim PSU’ım 250Watt’tı ve yeni aldığım 400Watt. Bilgisayarı açtığımda ise ekranda sürekli aşağı kayan çizgiler çıkmaya başladı, bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Ekli dosyalar

• F1D144F6-B2BF-4C62-B397-3ABFB8A439B0.jpeg
    F1D144F6-B2BF-4C62-B397-3ABFB8A439B0.jpeg
    248.8 KB · Görüntüleme: 130

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Merhaba. Dün yeni PSU sipariş ettim geldi ve taktım benim PSU’ım 250Watt’tı ve yeni aldığım 400Watt. Bilgisayarı açtığımda ise ekranda sürekli aşağı kayan çizgiler çıkmaya başladı, bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Parazitlenme var.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
"Muhtemelen PSU içinde bir izolasyon sorunu var. Örneğin trafo sargılarında zaman içinde bir boşluk oluşmuş olabilir ve bu parazit yapmanın en temel kaynaklarından biridir.
Bunun pek tamiri yok.
Kasanız iyi ve iş görür durumda ise sadece yeni bir PSU almanızı amcak kasanında eski olması durumunda yeni bir PSU dahil kasa almanızı öneririm. "

böyle bir yazı buldum nette, ne derece doğrudur bilemem.. yine de psu hakkında iyi bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olacaklardır..

psu daki parazitlenmeye @PARAzitCELL acaba yardım edebilir mi ??

Tanererenx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
"Muhtemelen PSU içinde bir izolasyon sorunu var. Örneğin trafo sargılarında zaman içinde bir boşluk oluşmuş olabilir ve bu parazit yapmanın en temel kaynaklarından biridir.
Bunun pek tamiri yok.
Kasanız iyi ve iş görür durumda ise sadece yeni bir PSU almanızı amcak kasanında eski olması durumunda yeni bir PSU dahil kasa almanızı öneririm. "

böyle bir yazı buldum nette, ne derece doğrudur bilemem.. yine de psu hakkında iyi bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olacaklardır..

psu daki parazitlenmeye @PARAzitCELL acaba yardım edebilir mi ??
PSU’m yeni ve kasam da pek eski değil, internette gördüğüm yazılar fazlasıyla saçma.. ne yapacağım bilmiyorum

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Eski psuyu taktığında eğer sorun geçiyorsa ve sadece yeni alınanda bu sorun ortaya çıkıyorsa yeni psu sıkıntılı demektir, defoludur yani...

Diğer bir unsur da ram, ekran kartı gibi parçaların yerinden oynaması ya da yuvalarına toz kaçması olabilir...