- Reaksiyon puanı
- 3
Öncelikle merhabalar,ben yeni bir psu almak istiyorum.Baştan belirteyim ben bir donanim cahiliyim yani bu piyasaya dair en ufak bir bilgim yok sadece bu sekilde(işim düştüğünde tabiri caizse)1,2 gun arastirma yapip forumlara danisiyorum Şuanki bilgisayarimin donanim ozellikleri şunlar;
ekran kartı
ram
harddisk
işlemci
fan
dvd driver
psu
kasa
Link 2(kasanin turkce ozellikleri)=
kasa türkçe
+yaklasik 7 yil once toplamistik bu bilgiisyari babamla suana kadar sadece harddiski degistim ancak psu da arizalaninca yeni bir psu arayisina giristim +şöyle ki ileride ki yillarda pc'nin parcalarini sirayla yavas yavas yukseltmeyi dusunuyorum tabi donanim olarak herseyin en yuksegine degisicegimi dusunmuyorum yani orta halli bir pc haline getiricem,bu yuzden ileride de beni goturebilecek bir psu istiyorum.
~550w,600w araliginda(tabi bu pik degeri)
~80 plus sertifikasi olan
~yuksek akim,dusuk akim ve elektrik kesintilerine karsi sigortaya sahip olan
~12V hattinda güç veren
~sessiz calisan
~moduler guc kaynagi olmasi gerekmiyor ama olursa da bu butceye neden olmasin
butcem=550-600 civari
donanim ustatlari,bilginleri bana yardimci olabilirse cok berhudar olurum,simdiden tesekkurlerimi sunuyorum efenim sağolun,varolun. <3
- Zotac GT1030 GDDR5 2GB 64Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
ekran kartı
- 4GB Ram
ram
- 1TB Harddisk
harddisk
- İntel i3 İşlemci
işlemci
- bir fanim var(galiba islemciyi sogutmak icin)
fan
- bir de asus dvd driverim var(bu bilgi bir isinize yariyo mu bilmiyorum ama yani pc'yi acip teker teker icinde olanlari internetten bulup bu sekilde koyayim dedim)
dvd driver
- thermal master 350w psu vardi (tabi dayanamadi 7 yilin ardindan
bozuldu)
psu
- (burda psu'nun fotosu var fan çapını tam olarak bilmiyorum,bilen varsa yazabilirmi bu psu nun fan capini bu arada)(alirken fan capi da onemliymis arastirdigima gore)
- Kasa (Cooler Master Elite 335u)(psu nun olculeri de kasanin boyutuna uymali anladigim kadariyla yani ben koyayim da bilgilerini sonrasi siz ustatlara kalsin
)
kasa
Link 2(kasanin turkce ozellikleri)=
kasa türkçe
+yaklasik 7 yil once toplamistik bu bilgiisyari babamla suana kadar sadece harddiski degistim ancak psu da arizalaninca yeni bir psu arayisina giristim +şöyle ki ileride ki yillarda pc'nin parcalarini sirayla yavas yavas yukseltmeyi dusunuyorum tabi donanim olarak herseyin en yuksegine degisicegimi dusunmuyorum yani orta halli bir pc haline getiricem,bu yuzden ileride de beni goturebilecek bir psu istiyorum.
~550w,600w araliginda(tabi bu pik degeri)
~80 plus sertifikasi olan
~yuksek akim,dusuk akim ve elektrik kesintilerine karsi sigortaya sahip olan
~12V hattinda güç veren
~sessiz calisan
~moduler guc kaynagi olmasi gerekmiyor ama olursa da bu butceye neden olmasin

butcem=550-600 civari
donanim ustatlari,bilginleri bana yardimci olabilirse cok berhudar olurum,simdiden tesekkurlerimi sunuyorum efenim sağolun,varolun. <3