Psikoloji Bölümü

TheMechanic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
*Üniversite adaylarına yardımcı olması için açılmıştır.

Bu bölümde okuyan arkadaşlar bilgi verirse daha iyi
karar verilebilir. Aşağıdaki bilgiler sadece formaliteden ibarettir.

wisc-r-testi-performans-bolumu.png

Sevgili üniversite adayları;
Son 10 yıldır psikoloji biliminin bilinirliğinin artmasıyla psikoloji bölümleri üniversite adayları arasında çok tercih edilen bölümlerden birisi haline gelmiştir. 2013 yılı verilerine göre psikoloji bölümlerinde 13 devlet 51 vakıf üniversitesinde toplam 4896 kişilik kontenjan açıklanmıştır.
Ancak ne yazık ki psikoloji bölümlerinin popülaritesi her zaman bölümlerin eğitim kalitelerine yansımamaktadır. Bu nedenle psikoloji bölümlerini tercih edecek adayların üniversite tercihlerinde aşağıdaki kıstasları göz önüne almalarını önermekteyiz:

1. Başvurduğunuz üniversitenin Türk Psikologlar Derneği tarafından verilen akreditasyon belgesine sahip olup olmadığını sorun.
  2. Bölüm akredite edilmemiş ise başvuru yapıp yapmadıklarını ve akreditasyon yeterliliklerini yerine getirip getirmediklerini öğrenin.
  3. Psikoloji bölümlerindeki öğretim üyelerinin çoğunluğunun psikoloji bölümlerinden mezun olduğundan emin olun (ne yazık ki başka alanların mezunları, örneğin psikiyatristler, eğitim bilimleri mezunları kimi psikoloji bölümlerinde çoğunluğu oluşturmaktadırlar).
  4. Bu bölümlerde YÖK tarafından belirlenen dört temel alandan (deneysel, gelişim, sosyal, klinik) en az üçünü temsil eden toplam dört öğretim üyesi/görevlisi bulunmalıdır. Bu öğretim elemanlarından en az % 75’i doktoralı olmalıdır.
  5. Bölümün son üç yıldaki öğretim üyesi/görevlisi sayısı (tam zamanlı ve yarı zamanlı öğretim elemanları) en fazla 50 öğrenciye bir akademik personel düşecek şekilde olmalıdır. Bu sayıyı öğrenin.

Bu vesileyle sizlere psikolog olma yolunda attığınız bu adımda başarılar dileriz.

Türk Psikologlar Derneği

Yönetim Kurulu

Son yıllarda çok fazla tercih edilen bir bölüm. Parası da iyi.. :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

faydalı

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bildiğim kadarıyla atama olayı gayet iyi puanı tutan varsa denenmeli bence.

Reaksiyon puanı
1
Ben suan 11. Siniftayim tek hedefim suan psikoloji aklima Istanbul Universitesi var orda okuyan arkadaslar varda yardimci olabilirler mi

TheMechanic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Psikolojide okuyanlar ya da bölüm hakkında bilgisi olanlar........

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Psikoloji hakkında eğitimim ve sertifikam var ama nasıl yardımcı olabilirim bilemedim

ScoutNews

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Psikoloji ; insan davranışlarını gözlem ve deney kullanarak inceleyen bilim dalı olmakla birlikte , bu bölümden mezun olanlar PDR bölümünden farklı olarak çeşitli kurum ve kuruluşlarda psikolog olarak görev yapabilirler .

TheMechanic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Psikoloji hakkında eğitimim ve sertifikam var ama nasıl yardımcı olabilirim bilemedim
Okuduğun Üniversitedeki eğitimin nasıl olduğunu
İyi bir bölüm olup olmadığını
İş olanaklarını...