heyecan,üşengeç
heyecanı, oluşturan sebepler nelerdir.genel olarak bakıldığı zaman kalbindekini yapmasını,söylemi engelleyen(maddi ve manevi engel,mani)olan bir sürü şey olabilir.buda çiğ kalmasını sağlayabilir.ama kendi işinde bunu araştırma veya yok sayma seçeneği çıkar.bu mücadelenin olduğunu ortaya çıkan olan heyacandan anlayabiliyoruz...
ana kaynağını bulmak maharet ister.
Üşengeç olmasının sebebi,kalbindekini ortaya çıkaramamak olduğu için bir isyan göstergesidir.yani beni anlamıyor yardımcı olmuyorsunuz bende herşeye karşı duyarsızım.
çare onu anlamak ve seviyesine inip onunla ordan çıkmaktır.(gerçi böyle adamda azdır)
Birde herkes normalim diyor ama kabul etmesede taassub sahibi çoğunluktur.
saygılar...
Sözkonusu kişi için yapılan analizler büyük oranda doğru..
Çözüm ise zaman alacak bence..
Siz dayı veya amcasısınız galiba. Aranızda yaş farkı olarak uçurum yoksa ortak zaman geçirme anlamında birşeyler yapın.
Hatta yarın çıkın dışarı sevgililer günü saçmalığına dışarıdan bakıp gülümseyin. Ona birey olarak yaklaşabildiğinizi anlasın. (Platonik bile olsa bir sevgilisi varsa ondan bahsedin. Ama öğreten adam olarak değil olabildiğince arkadaş moduna yakın olmaya çalışın)
Türkiyede ortalama 15-18 yaş arası son ergen sendromları yaygın. Sakın psikoloğa filan gidelim demeyin, bilinçaltındaki son mantıkla "ben iyiyim"i ispatlamak için rol moduna geçer ve birkaç ay içinde siiz bile düzeldiğine inandırabilir. Ama buzdağının görünmeyen yüzünde sorunlar devam eder.
Bu dönemde doğru yaklaşım olmazsa ileride (yeğeninizi kasdetmiyorum,bu genel bir yorum) radikal dengesizlikler yapabilecek ruhsal sorunlu bir yeğeniniz olabilir.
Sosyalleşsin kısaca, ama kontrollü ve mantıklı bi halde..![]()