Soru ps5 + macbook mu aynı paraya oyuncu pcsi dizmek mi?

hbkarabulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Soru basit bütçem belli.Ps5 ve Macbook mu alayım yoksa aynı paraya oyuncu pcsi mi dizmeliyim?

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
hocam ps 5 için biraz bekle bir oyuna 700 lira vemrke istemiyorsan ps5 için ilerde gamepass sistemi çıkıcak o zaman düşünülebilir macbook ne yapıcağına bağlı ileriye dönük bi pc tercih ederim

D

Deleted member 6647944

SDN Okuru
PS5 ile ne yapacağın belli fakat Macbook ile ne yapacağına karar vermen lazım. Yazılım, grafik tarzında işlerle uğraşacaksan mantıklı bir alım olur. Fakat deliler gibi oyun oynuyorsan oyun bilgisayarı toplamanı tavsiye ederim.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Soru basit bütçem belli.Ps5 ve Macbook mu alayım yoksa aynı paraya oyuncu pcsi mi dizmeliyim?
Amacın oyun oynamaksa GTX 1660 ti sistem ve PS 5 al ama biraz bekle vergi indirimi olabilir ama karar senin

D

Deleted member 6647944

SDN Okuru
Amacın oyun oynamaksa GTX 1660 ti sistem ve PS 5 al ama biraz bekle vergi indirimi olabilir ama karar senin
Vergi indirimi olsa bile bu dolar kuruyla en uygun oyunlar bile 600-700 civarında oluyor. Hiç gerek yok bence. Toplasın güzel ışıklı mışıklı gaming sistem takılsın

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Vergi indirimi olsa bile bu dolar kuruyla en uygun oyunlar bile 600-700 civarında oluyor. Hiç gerek yok bence. Toplasın güzel ışıklı mışıklı gaming sistem takılsın
PC alırsa god of war ragnarok Spiderman oyunları Horizon zero dawn forbidden West gibi oynayamiyor hocam
Birde oyun fiyatları düşer diye değil konsolun fiyatı düşer diye söyledim

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Bence 1 veya 2 (oyun oynayan birisi varsa onu bilemem) tane xbox gamepad alıp monitör klavye ve mouse seti olan güzel bir pc seti çek 200 tl fazla kalsın sonrada git o 200 tl ile gamepassler al rahatlarsın birkaç ay belki yıl.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Ps5 ve Macbook kesinlikle ?

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Ps5 ve Macbook kesinlikle ?
Kısa dönem için bende yes derim ama uzun dönemde ps5 oynamak istemicek illaki pc isticek o zaman üzülcek pc + gamepad olunca ps5 özlemi ve pc oyunların özlemi diye birşey kalmıcak

D

Deleted member 6647944

SDN Okuru
Kısa dönem için bende yes derim ama uzun dönemde ps5 oynamak istemicek illaki pc isticek o zaman üzülcek pc + gamepad olunca ps5 özlemi ve pc oyunların özlemi diye birşey kalmıcak
Ben mesela Laptop'u satıp PS4 Pro almıştım 1.5 sene önce. Şu anda pişman mıyım? Evet. Bilgisayarım olsaydı güzel olurdu. Ama benim için artısı televizyona bağlayıp netflix, youtube falan izlemek güzel oluyor. Bilgisayarı bağlayamıyordum.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Mümkünse artık gtx kart almasın derim. Kendi fikrim.
Bütçe dahilinde GTX serisi bilgisayar düşüyor hocam. Arkadaşın amacı özel oyunlar oynamak ise PS 5 alması gayet normal GTX 1660 ti herşeyi ultra oynatmasa da iyi bir kart ama rtx performansı beklememek gerekiyor zaten 3060 orta segment bir cihaz
Ozel oyunlarla işi yoksa bilgisayarını daha iyi alsın 3060 olabilir PS 5 alırken TV de alacaksa 30k kadar bütçe yapıyor 3070 dizer o paraya

Nixadz

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Aslında daha çok ne yapacağına bağlı,yani eğer yazılım,dizaynla uğraşıyorsan Macbook+PS5,ama eğer daha çok oyun oynuyorsan oyuncu pc'si al.PS5 alıyorsan büyük ihtimalle TV de alırsın,evdeki TV'yi kullanırsan o PS5 kaliteliliğini alamazsın.PS5'in oyun fiyatlarıda malum pahalı,ama pc'de gamepass seni rahatlıkla kurtarır.Zaten PS özel oyunlarda artık pc'ye geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

PC alırsa god of war ragnarok Spiderman oyunları Horizon zero dawn forbidden West gibi oynayamiyor hocam
Birde oyun fiyatları düşer diye değil konsolun fiyatı düşer diye söyledim
Artık PS özel oyunlar PC'ye geliyor,yani yeni çıkacak PS özel oyunları(GOW:Ragnarök,Horizon Zero Down 2 felan)çıktığı gibi gelmesede bir kaç yıla gelicektir.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Aslında daha çok ne yapacağına bağlı,yani eğer yazılım,dizaynla uğraşıyorsan Macbook+PS5,ama eğer daha çok oyun oynuyorsan oyuncu pc'si al.PS5 alıyorsan büyük ihtimalle TV de alırsın,evdeki TV'yi kullanırsan o PS5 kaliteliliğini alamazsın.PS5'in oyun fiyatlarıda malum pahalı,ama pc'de gamepass seni rahatlıkla kurtarır.Zaten PS özel oyunlarda artık pc'ye geliyor.
Hocam eskiyen oyunlar geldi bakın bizde böyle oyunlar var PS alıp böyle özel güzel oyunlar oynayabilirsiniz demek için
İyi bir strateji yeni gelen PS özel oyunları yakın zamanda PC ye gelmez zaten PS özel oyunları belli bir kalitenin üstünde oluyor mesela bilmem kaç yıllık uncharted 4 birçok oyuna taş çıkartıyor

Nixadz

Asistan
Reaksiyon puanı
63
Hocam eskiyen oyunlar geldi bakın bizde böyle oyunlar var PS alıp böyle özel güzel oyunlar oynayabilirsiniz demek için
İyi bir strateji yeni gelen PS özel oyunları yakın zamanda PC ye gelmez zaten PS özel oyunları belli bir kalitenin üstünde oluyor mesela bilmem kaç yıllık uncharted 4 birçok oyuna taş çıkartıyor
Öyle de olabilir ama bence Sony artık daha fazla oyuncuya hitap etmek istiyor,xbox da büyüyor sonuçta ve geri kalmak istemeyeceklerdir.PS özel çıkan yeni oyunlar katılıyorum geç çıkacakdır ama beklenir bence.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Öyle de olabilir ama bence Sony artık daha fazla oyuncuya hitap etmek istiyor,xbox da büyüyor sonuçta ve geri kalmak istemeyeceklerdir.PS özel çıkan yeni oyunlar katılıyorum geç çıkacakdır ama beklenir bence.
Bungieyi satın aldılar ama geliştirilmekte olan ve çıkmış oyunlar çoklu platform oluyor resmi açıklamada bir kelime oyunu var yeni oyunlar çoklu platform olmayabilir anlamı çıkıyor aynı durum call of duty için de geçerli şimdi gelecek yeni oyun çoklu platform olur zamanla özel yapabilirler

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Kişinin kendisine bağlı

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Önce ne yapacagına Karar vermelisin.
Iyı Bır sıstemle Oyunda Grafık ıslerıde yapabılırsın ama Bugun ıyı grafık kartları 10 bin üzerinde..
Macbook ıle Grafık ıslerı ıle ugrasırsın Eger Oyuncu değilsen.
Oyuncu ısen Oyun Bılgısayarı Toplar Butcenını bılmemekle bırlıkte Yanına PS4 bile alırsın.
Ama Grafık ıslerı ıle ugrasıyorum Oyun cok takılmam dıyosan o zaman Mac ıle PS4 der gecersın..

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Ben olsam ps olayına hiç girmezdim o kadar dünyanın parası eder her oyun. 4 de eskidi.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Ben olsam ps olayına hiç girmezdim o kadar dünyanın parası eder her oyun. 4 de eskidi.
Hocam Macbook 15k
Bu fiyata monitör dahil sistem toplayıp PS 5 alması iyi olabilir ama arkadaştan cevap gelmedi özel oyunlarla ilgili

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Hocam Macbook 15k
Bu fiyata monitör dahil sistem toplayıp PS 5 alması iyi olabilir ama arkadaştan cevap gelmedi özel oyunlarla ilgili
Öyle bile olsa kardeşim 1 oyun 700 tl neresi mantıklı ?

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Ps5 ve Macbook alın derim. Aylık 50 Tl ye psn oyunlarıyla takılırsınız,ayrıca uzun ömürlü bir laptop da almış olursunuz.

Chou Tzu-yu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
61
PS5 + Macbook bence kesinlikle mükemmel ikili olur oyun pahalı olabilir ama sonuçta bir kere alacaksınız oyunları zaten. Bence bu bütçede masaüstü bilgisayarlara bakmayın, alacaksanız alternatif olarak ikisi yerine güzel bir laptop ve DualSense/Xbox Series kolu alın.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
PS5 + Macbook bence kesinlikle mükemmel ikili olur oyun pahalı olabilir ama sonuçta bir kere alacaksınız oyunları zaten. Bence bu bütçede masaüstü bilgisayarlara bakmayın, alacaksanız alternatif olarak ikisi yerine güzel bir laptop ve DualSense/Xbox Series kolu alın.
Oyunlar her yıl yenileniyor seriler ve farklı oyunlar da devamlı çıkıyor. Maddi durumu iyiyse alsın yoksa büyük zarara girer.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Maddi imkanınız yeterliyse (oyunlara vereceğiniz parayı da hesaplayın) bence güzel bir kombin olur. Oyunlara verecek para açısından sorun yaşayacaksanız masaüstü bir sistem dizilebilir. Steam vb. platformlarda duyduğuma göre oyunlar PSN e göre daha ucuz

Chou Tzu-yu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
61
Oyunlar her yıl yenileniyor seriler ve farklı oyunlar da devamlı çıkıyor. Maddi durumu iyiyse alsın yoksa büyük zarara girer.
Birden PS5 ve Macbook alabilecek kadar parası olan birinin o paraları rahatlıkla verebileceğini düşünüyorum.

hbkarabulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar yanitlariniz icin cok teşekkür ederim.Bilgisayar olarak macbook almamın tek sebebi,hani oyun için ps yeter ama yanında laptop ihtiyacım olacağını,düşünüyorum(google,exel,vs..)
Şu anda bir bilgisayarım var ve oynadigim oyun sadece valorant.Fakat ps5 ve macbook kombini yapmayi dusundugum icin pcyi satacagım.Sorumu şoyle düzelteyim.İlk defa ps alacak biriyim ve pc de oynadigim tek oyun valorant,hoi4 Sizce ps macbook mu alayım veya aynı paraya kasa pc mi dizmeliyim.Umarım daha açıklayacı şekilde sormuş olmuşumdur.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Arkadaşlar yanitlariniz icin cok teşekkür ederim.Bilgisayar olarak macbook almamın tek sebebi,hani oyun için ps yeter ama yanında laptop ihtiyacım olacağını,düşünüyorum(google,exel,vs..)
Şu anda bir bilgisayarım var ve oynadigim oyun sadece valorant.Fakat ps5 ve macbook kombini yapmayi dusundugum icin pcyi satacagım.Sorumu şoyle düzelteyim.İlk defa ps alacak biriyim ve pc de oynadigim tek oyun valorant,hoi4 Sizce ps macbook mu alayım veya aynı paraya kasa pc mi dizmeliyim.Umarım daha açıklayacı şekilde sormuş olmuşumdur.
PS 5 ve Macbook alman daha mantıklı olur bilgisayar için bütçen ne kadar