hbkarabulut
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Soru basit bütçem belli.Ps5 ve Macbook mu alayım yoksa aynı paraya oyuncu pcsi mi dizmeliyim?
Amacın oyun oynamaksa GTX 1660 ti sistem ve PS 5 al ama biraz bekle vergi indirimi olabilir ama karar seninSoru basit bütçem belli.Ps5 ve Macbook mu alayım yoksa aynı paraya oyuncu pcsi mi dizmeliyim?
Vergi indirimi olsa bile bu dolar kuruyla en uygun oyunlar bile 600-700 civarında oluyor. Hiç gerek yok bence. Toplasın güzel ışıklı mışıklı gaming sistem takılsınAmacın oyun oynamaksa GTX 1660 ti sistem ve PS 5 al ama biraz bekle vergi indirimi olabilir ama karar senin
PC alırsa god of war ragnarok Spiderman oyunları Horizon zero dawn forbidden West gibi oynayamiyor hocamVergi indirimi olsa bile bu dolar kuruyla en uygun oyunlar bile 600-700 civarında oluyor. Hiç gerek yok bence. Toplasın güzel ışıklı mışıklı gaming sistem takılsın
Mümkünse artık gtx kart almasın derim. Kendi fikrim.Amacın oyun oynamaksa GTX 1660 ti sistem ve PS 5 al ama biraz bekle vergi indirimi olabilir ama karar senin
Kısa dönem için bende yes derim ama uzun dönemde ps5 oynamak istemicek illaki pc isticek o zaman üzülcek pc + gamepad olunca ps5 özlemi ve pc oyunların özlemi diye birşey kalmıcakPs5 ve Macbook kesinlikle ?
Ben mesela Laptop'u satıp PS4 Pro almıştım 1.5 sene önce. Şu anda pişman mıyım? Evet. Bilgisayarım olsaydı güzel olurdu. Ama benim için artısı televizyona bağlayıp netflix, youtube falan izlemek güzel oluyor. Bilgisayarı bağlayamıyordum.Kısa dönem için bende yes derim ama uzun dönemde ps5 oynamak istemicek illaki pc isticek o zaman üzülcek pc + gamepad olunca ps5 özlemi ve pc oyunların özlemi diye birşey kalmıcak
Bütçe dahilinde GTX serisi bilgisayar düşüyor hocam. Arkadaşın amacı özel oyunlar oynamak ise PS 5 alması gayet normal GTX 1660 ti herşeyi ultra oynatmasa da iyi bir kart ama rtx performansı beklememek gerekiyor zaten 3060 orta segment bir cihazMümkünse artık gtx kart almasın derim. Kendi fikrim.
Artık PS özel oyunlar PC'ye geliyor,yani yeni çıkacak PS özel oyunları(GOW:Ragnarök,Horizon Zero Down 2 felan)çıktığı gibi gelmesede bir kaç yıla gelicektir.PC alırsa god of war ragnarok Spiderman oyunları Horizon zero dawn forbidden West gibi oynayamiyor hocam
Birde oyun fiyatları düşer diye değil konsolun fiyatı düşer diye söyledim
Hocam eskiyen oyunlar geldi bakın bizde böyle oyunlar var PS alıp böyle özel güzel oyunlar oynayabilirsiniz demek içinAslında daha çok ne yapacağına bağlı,yani eğer yazılım,dizaynla uğraşıyorsan Macbook+PS5,ama eğer daha çok oyun oynuyorsan oyuncu pc'si al.PS5 alıyorsan büyük ihtimalle TV de alırsın,evdeki TV'yi kullanırsan o PS5 kaliteliliğini alamazsın.PS5'in oyun fiyatlarıda malum pahalı,ama pc'de gamepass seni rahatlıkla kurtarır.Zaten PS özel oyunlarda artık pc'ye geliyor.
Öyle de olabilir ama bence Sony artık daha fazla oyuncuya hitap etmek istiyor,xbox da büyüyor sonuçta ve geri kalmak istemeyeceklerdir.PS özel çıkan yeni oyunlar katılıyorum geç çıkacakdır ama beklenir bence.Hocam eskiyen oyunlar geldi bakın bizde böyle oyunlar var PS alıp böyle özel güzel oyunlar oynayabilirsiniz demek için
İyi bir strateji yeni gelen PS özel oyunları yakın zamanda PC ye gelmez zaten PS özel oyunları belli bir kalitenin üstünde oluyor mesela bilmem kaç yıllık uncharted 4 birçok oyuna taş çıkartıyor
Bungieyi satın aldılar ama geliştirilmekte olan ve çıkmış oyunlar çoklu platform oluyor resmi açıklamada bir kelime oyunu var yeni oyunlar çoklu platform olmayabilir anlamı çıkıyor aynı durum call of duty için de geçerli şimdi gelecek yeni oyun çoklu platform olur zamanla özel yapabilirlerÖyle de olabilir ama bence Sony artık daha fazla oyuncuya hitap etmek istiyor,xbox da büyüyor sonuçta ve geri kalmak istemeyeceklerdir.PS özel çıkan yeni oyunlar katılıyorum geç çıkacakdır ama beklenir bence.
Kişinin kendisine bağlıKısa dönem için bende yes derim ama uzun dönemde ps5 oynamak istemicek illaki pc isticek o zaman üzülcek pc + gamepad olunca ps5 özlemi ve pc oyunların özlemi diye birşey kalmıcak
Hocam Macbook 15kBen olsam ps olayına hiç girmezdim o kadar dünyanın parası eder her oyun. 4 de eskidi.
Öyle bile olsa kardeşim 1 oyun 700 tl neresi mantıklı ?Hocam Macbook 15k
Bu fiyata monitör dahil sistem toplayıp PS 5 alması iyi olabilir ama arkadaştan cevap gelmedi özel oyunlarla ilgili
Oyunlar her yıl yenileniyor seriler ve farklı oyunlar da devamlı çıkıyor. Maddi durumu iyiyse alsın yoksa büyük zarara girer.PS5 + Macbook bence kesinlikle mükemmel ikili olur oyun pahalı olabilir ama sonuçta bir kere alacaksınız oyunları zaten. Bence bu bütçede masaüstü bilgisayarlara bakmayın, alacaksanız alternatif olarak ikisi yerine güzel bir laptop ve DualSense/Xbox Series kolu alın.
Birden PS5 ve Macbook alabilecek kadar parası olan birinin o paraları rahatlıkla verebileceğini düşünüyorum.Oyunlar her yıl yenileniyor seriler ve farklı oyunlar da devamlı çıkıyor. Maddi durumu iyiyse alsın yoksa büyük zarara girer.
PS 5 ve Macbook alman daha mantıklı olur bilgisayar için bütçen ne kadarArkadaşlar yanitlariniz icin cok teşekkür ederim.Bilgisayar olarak macbook almamın tek sebebi,hani oyun için ps yeter ama yanında laptop ihtiyacım olacağını,düşünüyorum(google,exel,vs..)
Şu anda bir bilgisayarım var ve oynadigim oyun sadece valorant.Fakat ps5 ve macbook kombini yapmayi dusundugum icin pcyi satacagım.Sorumu şoyle düzelteyim.İlk defa ps alacak biriyim ve pc de oynadigim tek oyun valorant,hoi4 Sizce ps macbook mu alayım veya aynı paraya kasa pc mi dizmeliyim.Umarım daha açıklayacı şekilde sormuş olmuşumdur.